$
מחפשי עבודה

"מהי עבודת החלומות שלכם?" - כך תשיבו בראיון עבודה

מצד אחד תרצו להראות התלהבות לגבי המשרה אליה אתם מתראיינים ומצד שני גם להדגים כישורים רלוונטיים, שאפתנות ומעוף

מעין מנלה 11:4302.01.18

לא כל משרה שאליה אנחנו מתראיינים היא לעבודת החלומות שלנו. במהלך הקריירה יש הרבה משרות שאינן בדיוק מה שחלמנו אבל יכולות להוביל אותנו ולקדם אותנו לעבר המטרות שלנו. לכן, כאשר שואלים אותנו בראיון עבודה מהי משרת חלומותינו, התשובה צריכה להיות מנוסחת בקפידה. מצד אחד חשוב להראות התלהבות ורצון להתקבל למשרה אליה אנחנו מתראיינים. מצד שני, תיאור משרה אחרת יכול להדגים תכונות וכישורים אחרים שיהיו רלוונטיים לתפקיד ויותר מכך – יראו שאפתנות, מעוף ויכולת לחשוב 'בגדול'.

 

לדוגמא, בסדרה "The Job Interview" של CNBC שבה מועמדים עוברים ראיונות אמיתייים מול המצלמה, אחד המועמדים תיאר משרה שלא הייתה קשורה כלל לזו אליה התראיין. הוא סיפר שמאז שצפה בסרט ג'רי מגווייר כאשר היה ילד הוא חלם להיות סוכן ספורט. לאחר מכן הוא אמר שהחלום שלו הוא לעבוד בשביל עצמו אך בינתיים בגיל 24 הוא מחפש יציבות.

 

התשובה הזו לא טובה לא רק מכיוון שהיא אינה מתייחסת כלל לתפקיד אליו התראיין אותו מועמד. היא לא טובה גם מכיוון שהיא מתארת שאיפות שלא ניתן לתרגם למשרה אחרת ולמעשה מה שאמר אותו בחור הוא שהמשרה אליה הוא מתראיין לא באמת מעניינת אותו. שהוא רוצה עבודה להעביר בה את הזמן עד שיום אחד יגיע להגשים את חלומותיו. זה לא מה שמראיינים רוצים לשמוע.

 

הפגינו התלהבות לגבי המשרה גם אם היא לא משרת חלומותיכם הפגינו התלהבות לגבי המשרה גם אם היא לא משרת חלומותיכם צילום: שאטרסטוק

 

 

תשובה לשאלה "מהי משרת החלומות שלך" צריכה קודם כל להיות קשורה לתחום העיסוק ולמשרה עליה אתם מתמודדים. למשל, אם אתם חולמים לפתוח קונדיטוריה אבל מתראיינים למשרת איש שיווק, התשובה שלכם לא יכולה להתייחס רק לחלום שלכם או לתחביבים אחרים. עם זאת, לא מומלץ לשקר ולהגיד שהמשרה אליה אתם מתראיינים היא בהכרח משרת החלומות שלכם. מותר לכם לחלום על משרות אחרות ולהראות שיש לכם שאיפות ורצון להתקדם ולהתפתח בקריירה שלכם. נניח שאתם מתראיינים למשרת מתכנת בחברת סטארטאפ בתחום המכונית האוטונומית אבל חולמים על לעבוד בטסלה, זה בסדר לספר על כך למראיינים מכיוון שהעבודה היא באותו תחום ומדגימה שאפתנות ורצון לעבוד עם הטכנולוגיות המתקדמות ביותר.

 

אם כך, כיצד כדאי לנסח את התשובה לשאלה "מהי עבודת החלומות שלכם?"

 

1. הראו כישורים רלוונטיים

ראשית חשוב להדגיש את הכישורים שלכם שרלוונטיים למשרה, לא רק הדברים שבהם אתם טובים אלא גם הדברים שאתם נהנים לעשות. לדוגמא, עבור עורך דין "עבודת החלומות שלי היא לעסוק בליטיגציה ב-100% מהזמן מכיוון שההופעות בבית המשפט זהו החלק שממנו אני הכי נהנה בעבודה". כאן אתם יכולים גם להיות ספציפיים יותר ולספר באמת על משרה שחשבתם עליה אשר בה תוכלו לנצל את כישוריכם מהם אתם נהנים בצורה מרבית.

 

2. מה מניע אתכם?

לאחר מכן דברו על הדברים שמעניינים אתכם בעבודה ובקריירה. כמו בדוגמא של משרת המתכנת, אם הדבר שהכי מעניין אתכם בעבודה הוא הטכנולוגיה, היכולת להיות מעורבים בפרויקטים בחזית הטכנולוגיה – דברו על כך. זוהי ההזדמנות שלכם להראות מהם הדברים שגורמים לכם להתלהבות ועניין בעבודה. אינפורמציה חשובה עבור כל מעסיק פוטנציאלי. כמובן שגם פה חשוב שתחומי העניין שלכם לא יהיו תלושים לחלוטין מהמשרה אליה אתם מתראיינים.

 

 

 

 

3. מהם הערכים שלכם?

לבסוף, חישבו על הערכים שלכם בקריירה. מה חשוב לכם בעבודה שאתם עושים, זה יראה למראיין מהי המוטיבציה שלכם ומה מניע אתכם לעבוד קשה. זוהי גם הזדמנות טובה להראות למראיינים שיש לכם ערכים משותפים עם ערכי החברה אליה אתם מתראיינים. עם זאת, אם, כמו בדוגמא מ-CNBC הערכים שלכם בקריירה אינם מתיישבים עם המשרה שאליה אתם מתראיינים – אתם מחפשים יציבות בלבד – חפשו ערכים אחרים שחשובים לכם אך גם למעסיק.

 

לדוגמא, בראיון למשרת מהנדס התשובה שאתם חולמים להיות מהנדסים זוטרים בחברה ממשלתית מכיוון שאתם מחפשים ביטחון תעסוקתי היא אולי כנה אבל לא מראה שאפתנות. חשוב לזכור שהשאלה למעשה מאפשרת לכם להפליג בדמיונכם לכל משרה שתרצו אי פעם, זה לא משנה אם יש לכם סיכוי להגיע אליה או לא. לכן, אל תהססו לשאוף גבוה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x