מנכ"ל סונול ניר גלילי חזר בו מהתפטרותו
כפי שפורסם ב"כלכליסט" גלילי הגיש בתחילת החודש מכתב התפטרות ליו"ר החברה דודי ויסמן, אך האחרון הפעיל עליו לחץ להשאר. לדברי גלילי: "נעניתי לבקשת הדירקטוריון ואני מודה לו על האמון והבטחון בי להוביל את החברה בתקופה של אתגרים לצד הזדמנויות"
כפי שפורסם ב"כלכליסט", בתחילת החודש, גלילי הגיש מכתב התפטרות ליו"ר ויסמן, בו טען כי אחרי 8 שנים בתפקיד המנכ"ל הוא מעוניין לנסות אתגרים חדשים. ויסמן והדירקטוריון הפעיל לחץ על גלילי להישאר לאור התקופה הרגישה והמאתגרת של ענף האנרגיה, וניהל עמו מו"מ אינטנסיבי ובין היתר מדובר על היקף סמכויות נרחב יותר ותנאי תגמול טובים יותר, כולל אופציות למניות החברה. המו"מ הגיע לסיום חיובי אתמול.
"נעניתי לבקשת הדירקטוריון ואני מודה לו על האמון והבטחון בי להוביל את החברה בתקופה של אתגרים לצד הזדמנויות", אמר גלילי.
במקביל, אבי מגידו, סמנכ"ל לקוחות עסקיים, ימונה לתפקיד משנה למנכ"ל.
גלילי מונה לתפקד ב-2010 על ידי דוד עזריאלי שהיה בעל השליטה בגרנית הכרמל דאז. לפני שנה וחצי מכרה קבוצת עזריאלי את חברת הדלק לדודי ויסמן שמשמש כיו"ר החברה ולאחרונה הכניס אליה כשותפים את ג'ואי שוובל מבעלי גוטקס ישראל, אלי עזור ושלמה זוהר בהשקעה של 75 מיליון שקל לפי שווי 300 מיליון.
ויסמן רכש את סונול באמצעות קרן גז ונפט ישראל - שותפות מוגבלת, שהשותף הכללי המנהל שלה הוא ויסמן - תמורת 364.5 מיליון שקל. העסקה לא כללה אז את רכישת הקרקעות של סונול באזור פי גלילות, שאותן מכרה עזריאלי לקרן טריגו בכ-110 מיליון שקל.
גלילי הוביל את החברה בתקופת ויסמן לשיפור בתוצאות, אולם לאחרונה החליט לפנות לתפקידים חדשים. כפי שפורסם ב"כלכליסט", ויסמן ניסה להשאיר את גלילי ובסונול אישרו כי אכן התקיים מו"מ עמו להסכם חדש ארוך טווח במסגרתו יישאר כמנכ"ל. מדובר כנראה לתקופה של 3-5 שנים, עם תמריצים שונים.
סונול מעסיקה כ-1,900 עובדים, מחזיקה בכ-230 תחנות תדלוק בישראל, וכן בעשרות חנויות נוחות במותג Sogood. מאז הרכישה גדלו הכנסות סונול בתחום הקמעונאות והחברה העלתה את המרווחים בתחום המסחרי באמצעות הקטנת הנחות ללקוחות גדולים. הדבר הביא לשיפור בתוצאותיה העסקיות של סונול. הרווח הנקי השנתי שלה מוערך ב-40–50 מיליון שקל.