"קירשנבאום קיבלה פלאפונים ומלונות יוקרה. אלה מקרים בעלי פליליות מובהקת"
התובע בפרשת הכספים הקואליציוניים אמר את הדברים בנאום הפתיחה במשפטם של נותני השוחד לכאורה, בהם דניאל אלינסון, מנכ"ל עזרא העולמית ומתן דהן, יו"ר עמותת אילים
"המשמעות של מצב שבו ארגון חברתי נותן טובות הנאה לעובד ציבור כדי שהוא יטיב עם הארגון, היא פגיעה משמעותית בתקינות פעילות המנהל ובאמון הציבור". כך אמר היום (א') עו"ד יונתן קרמר, התובע בפרשת הכספים הקואליציוניים במסגרתה נאשמת סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, בקבלת שוחד.
קרמר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה אמר את הדברים בנאום הפתיחה במשפטם של נותני השוחד לכאורה: דניאל אלינסון, מנכ"ל עזרא העולמית ונשיא עמותת עזרא ארה''ב; מתן דהן, יו"ר עמותת אילים וסגנו דני גליקסברג; הלוביסט סטיבן לוי ואירנה וולדברג מנכ"לית התאחדות היזמים.
- פרשת הכספים הקואליציוניים: יועצי שרים גזרו קופונים מהפניית תקציבים
- מפרשת הצוללות ועד הכספים הקואליציוניים: יועצי התקשורת הצליחו לשפר את הקשר בין המשחד למשוחד
- יש תאריך: משפטה של פאינה קירשנבאום ייפתח ב-10 בספטמבר
"טוענים הנאשמים כי את נושא הכספים הקואליציוניים אפפה עמימות נורמטיבית", אמר קרמר. "זוהי לא יותר מרטוריקה, והפניית זרקור לסוגיה לא רלוונטית. הם לא מואשמים בכך שנעשה שימוש בכספים קואליציוניים שלא על פי הכללים והתנאים שמסדירים את התחום. כתב האישום לא עוסק בדקויות של המותר והאסור ביחס לכספים קואליציוניים. כתב האישום עוסק במתן שוחד".
"אלינסון מימן לפאינה קירשנבאום, בין היתר, טיול משפחתי בחו"ל, טיסות לבני משפחתה בהזדמנויות אחרות, מלונות יוקרה, מכשירי טלפון יוקרתיים, מחשב יקר, מצלמה יקרה, עדשה למצלמה. הוא גם מחק ממחשבו, עם פרוץ החקירה המשטרתית, טבלה שהכין, שתעדה את הרכישות הללו. עמותת איילים מימנה שירותי יח"צ עבור פאינה קירשנבאום. העמותה שילמה שכר חודשי למקורב אליה, בלא שהוא עבד בעמותה. העמותה הסכימה להעסיק מקורבת אל קירשנבאום בתמורה לתקציב של מיליון וחצי שקל וכיוצא בזה".
"אלה לא מקרים אפורים", אמר קרמר. "אלה מקרים שהפליליות שבהם מובהקת. גם אם מנגנון הקצאת הכספים הקואליציוניים דרש תיקונים, ברור היה שמתן טובות הנאה לנבחרי ציבור בעד תקציבים הוא מעשה פלילי, שכלל לא מצוי בשטח אפור".
"אין מחלוקת שהארגונים שבראשם עמדו הנאשמים פעלו לקידום מטרות חברתיות טובות, וגם אין מחלוקת שהנאשמים עשו לאורך שנים עבודה ציבורית מבורכת", הוסיף קרמר. "העובדה שהנאשמים קידמו, באמצעות הארגונים, מטרות ציבוריות חיוביות, אינה מפחיתה מעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים בעבירת השוחד. עבירת השוחד נועדה להגן על תקינות פעילות המנהל, על טוהר המידות של עובדי הציבור ועל אמון הציבור במוסדות השלטון".