$
דירוג 50 המנהלים
האדר דירוג מנהלים מגזין מנהלים 25.12.17

מקום 5

"הכלכלה תמשיך לצמוח בישראל כמו בוושינגטון ובוסטון"

נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ: "אנו בוחנים כניסה לשוק הנדל"ן המניב הבריטי, ואנחנו מעריכים שבשנים הקרובות עשויות להיות שם הזדמנויות עסקיות מעניינות"

אלי שמעוני 08:5625.12.17

"נדל"ן מניב הוא הזהב של המאה ה־21", אמר לפני שנה נתן חץ, מנכ"ל ומבעלי המניות העיקריים (14.93%) באלוני חץ, ל"מגזין כלכליסט". האמירה של חץ, בין שמסכימים לה ובין שלא, מסכמת את האופטימיות שיש לו באשר לתחום שבו עוסקת חברת האחזקות הנושאת את שמו - אופטימיות שהשתלמה ב־15 השנים האחרונות, שבהן הזניק חץ את מניית אלוני חץ כמעט פי 20. שווי החברה בבורסה עומד כיום על כ־6 מיליארד שקל, והיא אחת הנציגות הבולטות של תחום הנדל"ן במדד ת"א־35. ההישגים הללו זיכו את חץ בהערכה מקיר לקיר: בשנים האחרונות הוא דורג שוב ושוב בצמרת דירוג המנהלים של "מגזין כלכליסט", וגם בשנים שבהן פינה את המקומות הראשונים יוצגה אלוני חץ בדירוג בידי אבי מוסלר, מנכ"ל החברה־הבת אמות.

 

נתן חץ נתן חץ צילום: עמית שעל

 

 

אלוני חץ היא חברת אחזקות בתחום הנדל"ן. אחזקותיה העיקריות הן אמות (62%), הפועלת בעיקר בישראל; פעילות בארה"ב דרך אחזקה של 48.7% בחברת הנדל"ן האמריקאית Carr ואחזקה של 55% בשני בנייני משרדים בבוסטון; אחזקה של 12.2% מחברת הנדל"ן השוויצרית PSP; ו־72% ממניות אנרג'יקס, שמקימה ומפעילה חוות לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת.

 

אבל את הקפיצה הגדולה שלו עשה חץ בזכות הזינוק האדיר במחירי הנדל"ן (מגורים ומשרדים) בישראל. הזרעים לזינוק הגדול נשתלו ב־2005, כשחץ רכש את השליטה באמות, אז חברת נכסים רדומה בבעלות בנק הפועלים שסבלה מניהול כושל ושחיתות. מצבה של אמות, עם מצב הכלכלה הישראלית בתחילת שנות האלפיים, אפשרו לחץ לרכוש את החברה בפחות ממיליארד שקל, אף שהחזיקה כמות אדירה של מגרשים, בניינים ומרכזי קניות. פחות משנתיים אחר כך הנפיקה אלוני חץ את אמות ורשמה רווח הון של מאות מיליוני שקלים. כיום שווי השוק של אמות בבורסה נאמד ב־6.5 מיליארד שקל; שווי אחזקתה של אלוני חץ (60.15%) בחברה עומד על כ־4 מיליארד שקלים.

 

גם כעת, כשקו הרקיע של גוש דן הפך רווי מתמיד במגדלי משרדים, חץ נותר אופטימי. "שוק המשרדים בישראל אינו רווי", הוא אומר בביטחון. "רואים זאת לפי חוזי שכירות שנחתמים עוד בטרם בניית הבניין. אנחנו לא רואים שחיקת דמי שכירות בבניינים קיימים. עם זאת, מתחיל להיווצר פער מחירים בהתאם לאיכויות הבניינים. בניינים שאינם מתוחזקים כראוי, או שהבעלים לא משקיעים מחשבה באיך לשפר ולהשיא עוד ערך מהם, הולכים אחורה.

 

"לגבי העתיד, שוק הנדל"ן בישראל הוא בבואה של הכלכלה הישראלית. אני מעריך שהכלכלה תמשיך לצמוח, בישראל כמו בוושינגטון ובבוסטון, ושוק המשרדים בשלושתן ימשיך בכיוון דומה. במקביל, הודענו שאנו בוחנים כניסה לשוק הנדל"ן המניב הבריטי, ואנחנו מעריכים שבשנים הקרובות עשויות להיות שם הזדמנויות עסקיות מעניינות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x