$
בארץ

מחר: ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת החוק למיסוי פייסבוק וגוגל

הצעת החוק הפרטית נועדה להסדיר את תשלום המס על ידי ענקיות הדיגיטל הבינלאומית. למרות שהיא מבוססת על חוזר שהפיצה רשות המסים, הרשות מתנגדת לה מחשש לחוסר קוהרנטיות מול חוקים אחרים

עמרי מילמן 17:2916.12.17

הצעת חוק פרטית, שנהנית מתמיכת שר התקשורת איוב קרא, נועדה להסדיר את תשלום המסים על ידי גוגל ופייסבוק. ההצעה של חברי הכנסת מיקי זהר (ליכוד) משה גפני (יהדות התורה) ומיקי רוזנטל (המחנה הציוני) תעלה מחר לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה .

 

 

 

הצעת החוק נועדה להסדיר בחקיקה חוזר שהפיצה רשות המסים בשנה שעברה, ולפיו ניתן לראות בפעילות דיגיטלית המכוונת ספציפית לישראל כמוסד קבע הפועל בארץ.

 

מטה גוגל בניו יורק מטה גוגל בניו יורק צילום: daccny

 

הצעת החוק קובעת כי מוסד קבע שמספק שירות דיגיטלי בישראל יוגדר כ"שירות הניתן במדיה הדיגיטלית באופן מקוון המותאם למשתמשים או לקוחות בישראל, לרבות התנהלות בשפה העברית, תוכן המונגש בשפה העברית וביצוע עסקאות במטבע הישראלי". הגדרה זו תגרום לכך שחלק גדול מהפעילות של חברות כמו גוגל ופייסבוק תהיה כפופה לתשלום מס. 

 

היום חברות כמו גוגל ופייסבוק טוענות כי את המכירות שלהן הן מבצעות ממדינות שבהן המטה ממוקם (אירלנד במקרה של פייסבוק) ולא במדינות בהן נעשה הפרסום בפועל.

 

לפי כותבי הצעת החוק, "נכון להיום, כ-80% מההכנסות מפרסום דיגיטלי מגיעות לגוגל ופייסבוק בלבד. בעוד כלי התקשורת הישראלים חייבים במס ונאבקים על הישרדותם, תאגידי האינטרנט פטורים מתשלום מס בישראל".

 

למרות שהצעת החוק היא ברוח החוזר שפרסמה רשות המסים, נכון לעכשיו רשות המסים דווקא אינה תומכת בהצעה, זאת מאחר והשינויים בהגדרות בה עלולים ליצור בעיות מול חוקים אחרים של הרשות.

 

מעבר לכך, מומחי מס טוענים כי מאחר והמיסוי של חברות כמו פייסבוק או גוגל מוסדר באמנות בינלאומיות שגוברות על החוק המקומי, לא בטוח שחקיקה מקומית תוכל לפתור את המצב. בכל מקרה, ענקיות אלה יוכלו לערער על השומות שתוציא רשות המסים. בימים אלו נמצאת הרשות בדיונים עם חברות אלו על תשלום מס עבור אותן הכנסות.

 

מוקדם יותר השבוע הודיעה פייסבוק כי תכיר בהכנסות שלה מפרסום של עסקים גדולים בארץ בה הפרסום נעשה, במדינות שבהן יש לה מרכזים פעילים, כאשר ישראל לפי נציגים ישראלים תהיה חלק מהמדינות שלהן ישויכו ההכנסות. אולם מאחר והמהלך מחריג תשלומים מעסקים קטנים ובינוניים לא בטוח כמה הכנסות תראה ממנו רשות המסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x