איך לברר מה קורה עם קורות החיים ששלחתם
מקומות עבודה רבים לא שולחים למועמדים תשובה אחרי שהם מגישים קורות חיים. כיצד ניתן לגשש מה מצבכם מבלי להציק למנהלי הגיוס
- הגזמתם? עד כמה אפשר להתרברב בקורות החיים
- באיזו שעה ביום הכי כדאי לשלוח קורות חיים?
- כמה זמן לוקח להתקבל לעבודה בישראל
בכל מקרה, שליחת קורות חיים היא לא סוף התהליך מבחינתכם. למעשה, זו רק ההתחלה של מערכת יחסים שבתקווה תהיה ארוכה ומועילה לכל הצדדים. מסיבה זו, זה מתסכל במיוחד כשלא מקבלים שום תגובה מהמעסיק הפוטנציאלי.
השאלה שתמיד שואלים היא האם כדאי לברר מה קורה? ואם כן, האם באמצעות מייל, שיחת טלפון או פשוט להופיע במשרד? באתר fastcompany ניסו לענות על השאלות הללו בעזרת ג'יימס פרקר מאתר ההשמה גלאסדור.
נסו קודם לשלוח מייל:
בעולם של היום, למנהלים מעטים יש זמן לענות לשיחות לא מזוהות. שליחת מייל למנהלי גיוס מראה כבוד גדול יותר ללוח הזמנים הצפוף שלהם, כי בצורה כזו הם יכולים לענות לכם בזמן שנוח להם.
"מכיוון שאני לרוב מגייס למשרות של מכירות, לעיתים קרובות קורה שמועמדים מתקשרים אליי משום מקום כדי להציג את הכישורים שלהם", מספר פרקר. "אך מכיוון שכמעט כל דקה ביום שלי מתוכננת, רוב השיחות האלה מגיעות ישר למשיבון. עבור מרבית המשרות, שליחת מייל היא הדרך הבטוחה ביותר לברר מה קורה עם המועמדות מבלי להציק יותר מדי".
פרטו מדוע אתם מתאימים:
התמקדות ורלוונטיות הם שני הדברים החשובים ביותר בתקשורת עם מנהלי גיוס. לפיכך, צריך לדעת כיצד לנסח את המייל. משפט משעמם וגנרי כמו "היי, שלחתי קו"ח" או "תעבור על הקו"ח שלי ותראה אם אני מתאים", יהיה גרוע כמו להציק בטלפון. פרקר מציע לבדוק את המשרה, לבצע תחקיר לגבי העבודה והתפקיד ובהתבסס על כך להסביר מדוע אתם מתאימים לתפקיד. "אם הייתם פעילים ואתם יכולים להראות לי כיצד הרקע שלכם מתאים לתפקיד שאנחנו מאיישים, זה משמעותי ויגרום לי לרצות לדבר איתכם".
תנו לתרבות הארגונית להנחות אתכם:
"סוג החברה וסוג התפקיד אמורים להנחות אתכם לגבי האופן בו תצרו קשר אחרי הגשת מועמדות", טוען פרקר. "במקרה של אתרים כמו גלאסדור, אנחנו לא חברה שמעריכים טלפונים מפתיעים, ולכן מומלץ לפנות למנהל הגיוס דרך המייל או ערוצי המדיה החברתית".
זה התפקיד שלכם לבצע את התחקיר המתאים כדי להבין מה הולם ולא הולם בחברה המדוברת, ולבנות תכנית פעולה בהתבסס על המידע שתאספו.
הפגינו את הכישורים שלכם:
כל אינטראקציה שיש לכם עם מנהל גיוס היא חלק מתהליך הגיוס – מיילים, שיחות טלפון אפילו הודעות קוליות. לכן, התייחסו לדרך שבה תבחרו להמשיך את התקשורת לאחר הריאיון כהזדמנות נוספת להציג את הכישורים הרלוונטיים שלכם. תעשו הגהה למיילים לפני שאתם שולחים אותם והכינו רשימות לפני שיחות טלפון כדי שתוכלו לדבר בביטחון בלי לגמגם.
תתחשבו בזמן של איש הקשר שלכם בחברה:
אם איש הקשר שלכם מברך על תשומת הלב, אפשר להיות קצת יותר אגרסיביים בניסיון לגלות מה קורה לאחר ריאיון העבודה. בדרך זו תראה כמה אתם נלהבים לגבי התפקיד. עם זאת, אם לא תיזהרו, אתם עלולים להתגלות כאנשים שאטומים לצרכים של אחרים. "באחד המקרים, שוחחתי בטלפון עם מועמד והגעתי למסקנה שהוא לא התאמה טובה", מסביר פרקר. "לאחר ששלחתי מייל שבו הסברתי את המצב, הוא הופיע במשרד כדי להוכיח לי שאני טועה והתעקש להיפגש איתי. מכיוון שאני מתגאה בהיותי קשוב ובעל יחסי אנוש, מצאתי את עצמי בעמדה לא נוחה, שבה הייתי צריך להכניס ללו"ז הצפוף שלי פגישה לא צפויה. המהלך הזה מצידו של אותו מועמד רק חיזק את הדעה שלי שהוא אכן לא מתאים".
נסחו תגובה אישית לכל מצב:
תמיד נחמד לשלוח מייל תודה לאחר פגישה. אבל אם תשלחו את אותו הנוסח לכל מי שתקשרתם איתו בחברה, אתם עלולים לחבל במאמצים של עצמכם להיראות מתחשבים ואסירי תודה. תדאגו שהמראיינים לא יתאכזבו כשהם ישוו הודעות, ושלחו נוסח אישי לכל אחד מהם.
"אם אתם נפגשים עם שלושה מנהלי גיוס, שלחו לכל אחד מהם מסר ייחודי המבוסס על הרקע שלנו או על חלק ספציפי בשיחה", אומר פרקר. "אם אתם שולחים את אותה הודעה לכולם, אתם פשוט מפספסים הזדמנות לבלוט. הקדשת כמה דקות נוספות כדי לנסח מייל ייחודי יכולה להשפיע על המשך הקריירה שלכם".