בכירי נטוויז'ן לשעבר רווית ברניב ואבי צבי יידרשו לשלם מס של מיליוני שקלים
בית המשפט המחוזי קבע כי המענקים שקיבלו מנכ"לית נטוויז'ן לשעבר והמשנה למנכ"ל לשעבר בעקבות עזיבתם את החברה ימוסו ב-50% כהכנסה רגילה ולא ב-25%
מנכ"לית נטוויז'ן לשעבר רווית ברניב, והמשנה למנכ"ל לשעבר אבי צבי (כיום מנכ"ל רשת), יידרשו לשלם מס של מיליוני שקלים בעקבות פסק דין של בית המשפט המחוזי, שקבע כי המיסוי על המענקים שקיבלו בעקבות עזיבתם ימוסה ב-50% כהכנסה רגילה ולא ב-25%.
- עושים רילוקיישן? מתי תפסיקו לשלם מס בישראל
- כמה מס משלמים שחקני ה-NBA?
- לחד הוריים יהיה קל יותר לקבל מס הכנסה שלילי
ברניב כיהנה בין 2001 ל-2007 כמנכ"לית החברה וסמנכ"ל, צבי החלו לעבוד בנטוויז'ן בשנת 2000 כסמנכ"ל לקוחות ומשנה למנכ"לית עד 2007. לפי ההסכם, כל אחד מהשניים יקבל מענק מיזוג במקרה של מכירה או מיזוג של החברה כאשר גובה המענק הוא 2% מעליית שווי החברה מעל שווי של 54 מיליון דולר.
ב-2006 התמזגה החברה עם חברות ברק וגלובקול בעקבות הסכם פשרה בין החברה לבר ניב וצבי. חברת נטוויז'ן שילמה לרווית ברניב 4.2 מיליון שקל ב-2011 ולאבי צבי 3.7 מיליון שקל, לאחר שהשניים תבעו את החברה.
בעוד שפקיד שומה תל אביב 1 טען כי צריך למסות את המענק שקיבלו במס שולי, כלומר 50% מאחר ומדובר בהכנסות מעבודה. לטענת בר ניב וצבי שיוצגו על ידי עורכי הדין דורון לוי ואיתן לדר התשלומים ניתנו כפיצוי בגין וויתור על זכות תביעה כנגד החברה בגין שינוי מבני ומיזוג ובגין אופציות במסלול רווח הון, ולכן עליהם לשלם על כך מס רווחי הון בשיעור של 20%-25%.
השופטת,ירדנה סרוסי , קבעה כי מאחר וברירת המחדל היא כי כל תשלום של מעסיק לעובד הינה תשלום על עבודה ולא תשלום הוני, ולכן מחויבת במס הכנסה שולי, חובת ההוכחה היא על השניים ורק במקרים חריגים ניתן לסווג את התשלום ממעסיק לעובד כרווח הון. כדי שמיסוי על אופציות יהיה הוני, כלומר 25%, צריכים להתקיים שורה של תנאים שלא הוכחו על ידי השניים ולכן השופטת דרשה מהם לשלם מס מלא על אותם מענקים, ובנוסף השיתה עליהם הוצאות משפט בהיקף של 50 אלף שקל. רשות המסים יוצגה בתיק על ידי עו"ד גלית פואה מפרקליטות מחוז ת"א