"ארגון מחדש"? כך תתכוננו לשינויים במקום העבודה
המשמעות של שינויים ארגוניים היא בדרך כלל שחלק משמעותי מהעובדים עומד להיות מפוטר. כאשר מתחילות שמועות בנושא, כדאי להתחיל להתכונן ליום שאחרי
החדשות הגיעו הרגע לתיבת הדואר הנכנס שלכם, או אולי אפילו נלחשו לכם באוזן - עוד חוליה בשרשרת השמועות שעוברת מעובד לעובד – החברה עוברת ארגון מחדש. בדרך כלל המשמעות היא שחלק מהעובדים יפוטרו או במילים אחרות יהיו שינויים ארגוניים.
- מדוע פוטרה העוזרת האישית של אלון מאסק; או כיצד להפוך להיות עובד הכרחי לארגון
- מדוע מנהלים בגוגל לא מחליטים מי יתקבל לעבודה, יקודם או יפוטר
- טראמפ תלמד - ככה מפטרים
השאלה הראשונה שלכם בטח תהיה: "מה זה אומר לגבי?" וזוהי שאלה ראויה, כי יכולות להיות לכך מספר תוצאות. אבל מה שהכי חשוב לזכור הוא שזהו לרוע המזל חלק אינטגרלי מעולם העבודה כיום, וגם אם זה לא מנחם כל כך כרגע, עוד תלמדו שאם שרדתם את זה פעם אחת, תוכלו לשרוד את זה שוב.
באתר FastCompany פרסמו כמה צעדים מומלצים (אחרי שלקחתם נשימה עמוקה):
1. אספו מידע
תרצו להתחיל בלדעת מה בעצם קורה. לעתים קרובות קורה שתאגידים גדולים מוציאים הודעה לעיתונות לגבי גודל והיקף הפיטורים הקרבים. אך אם אתם עובדים בחברה קטנה שלא מושכת נוכחות של המדיה, נצלו את השקיפות, התקשורת הפתוחה יחסית והקרבה להנהלה שבדרך כלל קיימות בארגונים קטנים.
אם הבוס (או ההנהלה) שלכם מוכן לשחרר לכם מידע, שאלו אותו את השאלות הבאות:
• האם יהיו פיטורים?
• איך מוחלט מי מפוטר?
• מי מחליט זאת?
אולי לא תשיגו את כל המידע שאתם רוצים, אבל ככל שתשיגו יותר, כן ייטב.
2. הכירו בערככם
התנחמו בעובדה שאתם מביאים אתכם ערך מוסף לחברה, וגם אם "סינדרום המתחזה" שלכם מרים ראש ואתם לא חשים ביטחון לגבי זה, קחו צעד אחורה והיזכרו בהישגים והצלחות שלכם מהעבר.
אספו הערכות ביצועים ישנות, היזכרו בשיחות שהיו לכם עם הבוס, וחשבו איך עבודתכם השפיעה על הצלחת החברה. רשמו את תרומתכם והישגיכם באופן הכי כמותי ומספרי שניתן. חשבו על הפעמים בהן עבדתם מול מחלקות אחרות, ועל האופן בו כישוריכם יכולים לתרום בדרכים ומגוונות לחברה. אם באפשרותכם ליצור קשר עם מישהו ממקבלי ההחלטות, זה יכול לעבוד לטובתכם.
3. "עלו על הרדאר" של מקבלי ההחלטות
קל יותר לומר מאשר לעשות, אבל זה יכול לעזור לכם מאוד במצבים כאלה, אם תוכלו למצוא דרך לעשות זאת.
כשחבר שלי שמע שמקום העבודה שלו עומד לחתוך את מספר העובדים בחצי, הוא החליט לעשות מעשה. כחבר חדש בהנהלה של מוסד כלכלי קטן, הוא קבע פגישה עם המנכ"ל שבה שטח בפניו את אופי, חשיבות, והשפעת עבודתו. פגישה זו הובילה לכך שהמנכ"ל הציע בעצמו להתלוות אליו במשך יום עבודה כדי לקבל מושג טוב יותר על עבודתו היום-יומית.
זה אמנם גרם לחברי לחוש מעט אי נוחות, אבל לא רק שהוא לא פוטר, הוא גם עשה לעצמו בן-ברית חשוב. פגישה עם המנכ"ל אולי אינה דבר מעשי עבורכם, אבל אתם עדיין יכולים לנסות לקבוע פגישות עם אנשים שכדאי להביא למודעותם את הישגיכם, תרומתכם והשפעתכם.
4. התחילו לעשות נטוורקינג בלי קשר למה שקורה בחברה
טוב, נניח שעשיתם כל מה שלאל ידכם כדי לשלוט במצב, עדיין תרצו להיות ריאלים ולהכיר בכך שאתם עלולים לאבד את עבודתכם מהר ממה שאתם חושבים, גם אם לא באשמתכם. במקום לשבת בחרדה ולחכות לחדשות, התחילו לעשות נטוורקינג, עדכנו את קורות החיים שלכם, וסדרו את חשבון הלינקדאין. ידיעה של איזה הזדמנויות מחכות לכם מחוץ לחברה ואילו אפשרויות עומדות בפניכם יכולה להוות נחמה מרגיעה, ואפילו מנוף פוטנציאלי לשיפור מעמדכם.
יש ברגעים האלה כל כך הרבה שנמצא מחוץ לשליטתכם, אך הכנה לחיפוש עבודה מחודש הוא משהו שביכולתכם לעשות.
ועדיין, אולי אתם מרגישים שהמשרה הנוכחית שלכם היא לא משהו ששווה להילחם עליו. זה בסדר - זו יכולה להיות הזדמנות ללכת על עבודה או אפילו קריירה חדשה.
סמכו על האינסטינקט ועל עצמכם, כי דברים נהדרים עשויים לחכות לכם ממש מעבר לפינה.