מסתמן: הדיל שיסיים את הרחקתו של שלמה פילבר ממשרד התקשורת
שלמה פילבר, רשות ניירות ערך ונציבות שירות המדינה מנהלים מגעים לסיכום שלפיו הרשות לא תבקש להאריך את ההרחקה, ובתמורה הנציבות תשעה אותו מתפקידו. הדיל יאפשר לפילבר לחזור ולקבל שכר
עיכוב יציאה מהארץ, ערבות של 400 אלף שקל ואיסור יצירת קשר עם מעורבים בפרשה.
- תוארך הרחקתו של שלמה פילבר ממשרד התקשורת
- שלמה פילבר החליף את הגורמים המקצועיים בעוזרת האישית
- ממלא המקום הזמני של פילבר במשרד התקשורת: המשנה למנכ"ל מימון שמילה
מקורבים לפילבר ציינו כי לא יסכים להרחקה נוספת, וכי הוא מעדיף להיות מושעה על ידי הנציבות – אז יוכל לקבל שכר. לאור זאת הצדדים מנהלים התדברות לפיה הרשות לא תבקש הרחקה נוספת בתמורה להשעיה מצד הנציבות. בכך, כל הצדדים יוצאים נשכרים – רשות ניירות ערך תמשיך למנוע מפילבר לחזור לתפקידו, פילבר יקבל שכר, והנציבות תצטייר כגוף שדואג לשירות המדינה ולמוניטין שלה.
על פי החשד נגד פילבר, הוא קידם בתוך משרד התקשורת אינטרס עסקי של בזק ושל בעל השליטה בחברה שאול אלוביץ' על חשבון האינטרס הציבורי. מדובר בקידום ההפרדה המבנית בין חברות הקבוצה שהייתה שווה לבזק חיסכון בתשלומי מס של מאות מיליוני שקלים, ולאלוביץ' באופן ישיר עוד עשרות מיליוני שקלים שיקבל מקופת החברה.
על פי ראיות שאספה הרשות, פילבר והעוזרת הבכירה למנכ"ל עדי קהאן, עשו שימוש בתיבות הדואר האלקטרוני הפרטיות שלהם כדי להדליף מסמכים פנימיים וחסויים של המשרד לידי גורמים בבזק, ובהם המנכ"לית סטלה הנדלר.
המסמכים, שלפי הראיות הושבו על ידי הנדלר עם הערות ותיקונים מטעם החברה שקיבלו ביטוי בנוסח הסופי שלהם, נשלחו, על פי החשד, מתיבות מייל פרטיות ולא מהמייל הרשמי של משרד התקשורת כדי להסוות את הפעילות האסורה לכאורה.
בין המסמכים שהועברו באמצעות מיילים פרטיים לגורמים בבזק, היו טיוטות של המכתב בנושא ביטול ההפרדה המבנית בבזק ומסמכים נוספים. התנהלות משרד התקשורת סביב מכתב זה גם עמדה בלב דו"ח ביקורת חריף שפרסם לאחרונה מבקר המדינה, יוסף שפירא.
מנציבות שירות המדינה לא נמסרה תגובה.
מרשות לניירות ערך נמסר: "איננו מגיבים לשאלות בנושאי חקירות מודיעין".