ענקית האופניים השיתופיים ofo החלה לפעול בישראל
הפלטפורמה הסינית השיקה את שירות האופניים שלה באוניברסיטת בר אילן. 100 זוגות אופניים פוזרו ב-19 תחנות ברחבי הקמפוס, ועד סוף השנה מקווה החברה להשיק בארץ עוד 1,000 זוגות אופניים
הפלטפורמה הסינית לשיתוף האופניים ללא תחנות נעילה "אופו" (ofo) השיקה אתמול (א') את השירות הראשון שלה בארץ באוניברסיטת בר אילן. הפרויקט נתמך על ידי אגודת הסטודנטים של בר אילן.
- ענקית האופניים השיתופיים ofo מדוושת לבר-אילן
- מיזם האופניים הסיני ofo בדרך לישראל
- מיזם השכרת אופניים סיני רוצה לגייס לפי שווי של 3 מיליארד דולר
המשלוח הראשון של 100 מהאופניים הצהובים של החברה כבר פוזר ב-19 נקודות ברחבי הקמפוס. מעתה סטודנטים יוכלו ליהנות מהשירות בתחומי האוניברסיטה. בר אילן היא האוניברסיטה הראשונה בישראל שמאמצת את השירות של אופו, והחברה מתכוונת להרחיב את נוכחותה באוניברסיטאות ובערים נוספים ולהשיק עוד 1,000 זוגות אופניים בישראל עד סוף השנה.
"ישראל חשובה לאסטרטגיית הצמיחה הגלובלית שלנו. אנו שמחים להגיע לשוק זה", אמר דאיי וויי, מייסד ומנכ"ל אופו. "אופו מחויבת להביא את שירותיה לכל עיר הזקוקה לפתרונות לתחבורה ירוקה ונוחה למרחקים קצרים. בהבאת מסר ידידותי לסביבה אל התושבים האורבניים, אנו מקווים להביא את הציבור לשימוש רחב יותר באמצעי תחבורה יעיל, נוח ונטול פחמן, ובסופו של דבר לשפר את האקולוגיה הגלובלית".
דניאל תייר, יו"ר אגודת הסטודנטים של בר אילן אמר: "אנו נרגשים להיות הראשונים בישראל ליהנות מפלטפורמת שיתוף האופניים הגדולה בעולם וגאים להביא יוזמה כה ירוקה וחשובה לקמפוס לרווחת כל הסטודנטים. אני מקווה שאגודות סטודנטים נוספות ברחבי הארץ יבינו את חשיבותה של היוזמה ויצטרפו אלינו במהלך ירוק, חסכוני וחכם זה".
אופו נוסדה ב-2014 ומאז קישרה בין יותר מ-10 מיליון זוגות אופניים ל-400 מיליון משתמשים גלובליים בלמעלה מ-180 ערים ב-17 מדינות. לפלטפורמה כ-32 מיליון עסקאות ביום, ובסך הכול היא רשמה עד כה יותר מ-4 מיליארד נסיעות.
אופו גייסה 700 מיליון דולר בהנפקה מסדרה E, שהובלה בידי עליבאבא, "הוני קפיטל" (Honey Capital) ו"CITIC פרייביט אקוויטי" ( CITIC Private Equity).