עודפי גבייה של 4.2 מיליארד שקל בעקבות המבצע על מס דיבידנד
רשות המסים תאפשר לחברות לפרוס את תשלום מס הדיבידנד שלהן ל-12 חודשים במסגרת המבצע שמעניק לבעלי המניות המהותיים לשלם 25% במקום 30%-33% מס דיבידנד עד לסוף החודש הזה
רשות המסים עדכנה היום כי תאפשר לחברות לפרוס את תשלום מס הדיבידנד שלהן ל-12 חודשים במסגרת המבצע שמעניק לבעלי המניות המהותיים לשלם 25% במקום 30%-33% מס דיבידנד עד לסוף החודש הזה.
- רשות המסים תשלח 20 אלף מכתבים לאזרחים שלא דיווחו על הכנסות מדירה שנייה
- גביית חשבונות החשמל תידחה וגובה התשלום הבא יקפוץ
- מתחילת הרבעון: עודפי גביית מסים של 1.2 מיליארד שקל
סך כל גביית המס מדיבידנדים, נכון להיום, עומדת על סך של 7.5 מיליארד שקל, לעומת כ- 3.3 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. לפי רשות המסים, רוב הגידול, כ- 4.2 מיליארד שקל מיוחס לגביית המס בגין הדיבידנד המוטב.
המבצע ניתן לחברות במסגרת החקיקה שאמורה לסגור את פרצת המס של חברות הארנק שנהנו ממנה בעלי הכנסות גבוהות. כעת רשות המסים, בהמלצת ועדה ציבורית, תחייב חברות לשלם מס דיבינד על רווחים צבורים בתנאים מסוימים.
גורמים שונים בענף הביעו פליאה על העדר הפרסום של משרד האוצר ורשות המסים בכל הנוגע למבצע החדש, בזמן שדווקא מהלכים שלא דורשים מעורבות אקטיבית של הציבור, כמו למשל הגדלת נקודות הזיכוי, זכו לפרסום רב. לטענתם אם היו מפרסמים את המבצע ההענות הייתה גדולה הרבה יותר.
בדיונים שעסקו בהטבת המס המשמעותית העריכו ברשות המסים והאוצר כי הדבר יביא לעודפי גבייה של כמיליארד שקל, מה שמצטייר כעת כהערכות חסר. אותם עודפי גבייה מצטרפים למיליארדים נוספים שנכנסו בהפתעה לקופת האוצר השנה. מכירת מניות אריסון אחזקות צפויה להכניס לקופת המדינה כ-700-800 אלף שקל, אם תתבצע העסקה עוד השנה.
סכום זה מצטרף לכ-4 מיליארד שקל שנכנסו לקופת המדינה מבעלי המניות של מובילאיי שנמכרה לאינטל ו-1.2 מיליארד שקל שנכנסו השנה לקופה הציבורית בעקבות מכירת כתר פלסטיק בשנה שעברה. הכנסות אלו מביאות את האוצר להערך לעודפי גבייה משמעותיים בסוף השנה. על פי החוק העודפים אמורים לצמצם את הגרעון השנתי, מה שיביא לצמצום החוב הציבורי ובהמשך להקטנת תשלומי הריבית שנוגסים בתקציב המדינה. אולם שר האוצר יכול להחליט להפנות אותם למקומות אחרים. כך למשל נשקל כעת להעניק לתעשיינים הטבות מס בהיקף של כמיליארד שקל במסגרת הדיונים של הוועדה לעידוד התעשייה, אולם מאחר ואין כל מקור להקטנת ההכנסות ב-2019 אלא רק לשנה הבאה ישנו קושי למצוא דרך להעניק הטבות (בצד הכנסות המדינה) באופן חד פעמי.