שר הכלכלה לנציגי אמזון, HP ופיליפס: נמשיך לעודד את הגעתכם באמצעות מיסוי נוח
נציגי החברות הבינלאומיות השתתפו בכנס ההשקה של הרשות להשקעות זרות, ששמה לה למטרה לקדם השקעות זרות ישירות איכותיות. אלי כהן: "העניין שאתם מגלים בישראל הוא הבעת אמון חשובה ביכולותנו"
"טראמפ מדבר על הורדת מסים ל-15%. המיסוי שלנו הוא חצי מזה, המס על IP עומד על כ-7.5%. נמשיך לעודד את הגעתכם באמצעות אותה מדיניות". כך אמר שר הכלכלה, אלי כהן, בכנס ההשקה של הרשות להשקעות זרות בראשות זיוה איגר.
בכנס השתתפו בין השאר וורנר ווגלס, ה-CTO של אמזון; ריק קפלן, סגן נשיא IBM העולמית; אנדרו בולוול, סגן נשיא HP העולמית; יארון טאס, הממונה על חדשנות ואסטרטגיה ב-Phillips ודן סופר, סגן נשיא Verifone.
"פעם שכנות שלנו החרימו את ישראל, העובדה הזאת אינה רלוונטית יותר. העניין שאתן, החברות הבינלאומיות, מגלות בישראל, הינו הבעת אמון חשובה ביכולותיה של ישראל ובמקומה החשוב בעולם החדשנות, הפיתוח והייצור.
"נעמיד לרשות כל חברה שתבחר לפעול מישראל מגוון כלי סיוע, הקלות ותמיכה. אנו מברכים על כל השקעה זרה בישראל, ויחד עם זאת שמים דגש על השקעות ריאליות הכוללות מעבר להשקעה הפיננסית גם השקעה בייצור מקומי, בדגש על ייצור מתקדם, תוך השפעה על יצירת מקומות תעסוקה איכותיים באזורי עדיפות לאומית." סיכם כהן.
בנוסף לתפקידה כרשות רגולטורית המופקדת על ניהול נושא שיתוף הפעולה התעשייתי (רכש גומלין) מטעם המדינה, הרשות להשקעות זרות ושיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה שמה לה למטרה לקדם השקעות זרות ישירות איכותיות.
תחת המותג Invest in Israel מקדמת הרשות השקעות זרות ישירות שמקדמות תעסוקה ופריון במשק, והיא משמשת כ-One Stop Shop עבור חברות זרות שמעוניינות להשקיע בישראל ולקבל את כלי העזר להתמודדות עם האתגרים והביורוקרטיה בישראל.
לפי נתוני הרשות, ב-2016 הסתכמו ההשקעות הזרות בישראל ב-12.3 מיליארד דולר – כ-4% מהתוצר הלאומי, ובגבולות המדינה פועלות עשרות רבות של חברות שהגיעו מעבר לים.
להשקעות זרות השפעה ישירה ועקיפה על כלל המשק, ובפרט על שוק התעסוקה. הלמ"ס מעריכה שחברות רב-לאומיות בישראל מעסיקות כרבע מיליון תושבים, המהווים 10% מהמועסקים במגזר העסקי. חברות זרות נוטלות על עצמן גם כמחצית מההוצאה למו"פ עסקי בישראל, כ-20 מיליארד שקל בשנה, ומעסיקות כ-50,000 עובדי מו"פ.