ההוצאה הלאומית על תרבות: 21% הוקדשו למוזיקה, 6.5% להימורים
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה דיווחה שההוצאה הלאומית לתרבות, לבידור ולספורט ב-2016 הסתכמה ב54.7 מיליארד שקל - עלייה של 3.7% מ-2015. הסכום הגבוה ביותר הוקדש למוזיקה והנמוך ביותר לביקור במוזיאונים
ההוצאה הלאומית לתרבות, לבידור ולספורט הסתכמה ב-2016 ב-54.7 מיליארד שקל - 4.5% מהתמ"ג. מדובר בעלייה של 3.7% בהשוואה ל-2015, כך עולה מנתונים שפירסמה היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
- האם רכישת כרטיס טיסה ברגע האחרון מבטיחה מחיר זול יותר?
- חבלים וקסטנייטות: המלצות לסופ"ש
- ביקורת הצגה: היירספריי - סינדרלה קורעת את הבמה
פילוח ההוצאות מעלה כי בשנה שעברה 85.6% מסך ההוצאה לתרבות, בידור וספורט היה של משקי הבית, ירידה בהשוואה ל-2015 אז עמדו הוצאות משקי הבית על 88% מסך ההוצאות על תרבות. יתר ההוצאה ממונה על ידי הרשויות המקומיות -10.8%, הממשלה - 3% ומוסדות ללא כוונת רווח- 0.6%.
הלמ"ס מכלילה בהוצאה על תרבות בידור וספורט שירותי תזמורות ותיאטראות; ספורט ומשחקים; שירותי רדיו וטלוויזיה; בתי קולנוע; מתנ"סים; הימורים של "מפעל הפיס" ו"ספורטוטו" ושימוש באינטרנט. השירותים אינם כוללים הוצאות לשירותי אוכל ולינה בארץ או בחו"ל, ולא שירותי בידור וספורט בחו"ל. המוצרים שנכללים הם מכשירי רדיו וטלוויזיה, מערכות סטריאו, מצלמות וידאו, תקליטורים, נגנים, מחשבים, ספרים ומשחקים.
עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי 75.4% מסך הוצאות משקי הבית על תרבות היו הוצאות לשירותי תרבות - הצגות, סרטים, קונצרטים ודומיהם, והיתר הוקדש לרכישת מוצרים.
מפילוח לפי סוג הפעילות עולה כי אחוז ההוצאה הגבוה ביותר - 21% מהסכום - הוקדש למוזיקה דרך תשלום עבור קונצרטים, הופעות ומועדוני לילה. במקום השני נמצא הספורט - מועדוני ספורט, בריכות שחייה ודומיהם - עם 17.4%, ואחריו פעילות חברתית תרבותית, רובה במתנ"סים השכונתיים עם 13.4%.
מתוך כלל ההוצאה, 10.1% הוקדש לרדיו וטלוויזיה, ו-6.5% להימורים כמו מפעל הפיס והטוטו - בניכוי הפרסים. על מוזיאונים ועתיקות הוציא הציבור 3% מכלל ההוצאה.
ההוצאה הלאומית לתרבות, לבידור ולספורט כוללת את ערך השירותים והמוצרים שסופקו על ידי הסקטור העסקי, הסקטור הממשלתי והמוסדות ללא כוונת רווח.