הבכיר בעיריית נתניה שנעצר בחשד לקבלת שוחד הוא סגן ראש העיר שמעון שר
החשד הוא ששר קידם פרויקטים עבור קבלנים ואנשי עסקים בתמורה לטובות הנאה; מדובר בחקירה חדשה והיא אינה חלק מהחקירה הקודמת בנתניה, במסגרתה נעצרה ראשת העיר פיירברג
סגן ראש העיר נעצר הבוקר לחקירה בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים במסגרת תפקידו. החשד הוא שבהיותו יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה בעיר, קידם פרויקטים עבור קבלנים ואנשי עסקים בתמורה לקבלת טובות הנאה ושוחד. אין מדובר בחלק מהחקירה הקודמת בנתניה, במסגרתה נעצרה ראשת העיר מרים פיירברג, אלא מדובר בחקירה חדשה.
- המשטרה: החשדות נגד סגנה לשעבר של פיירברג, שמעון שר, התבססו באופן מובהק
- המשטרה: להעמיד לדין את ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג באשמת שוחד
- בכיר בעיריית נתניה נחקר במשטרה במסגרת פרשת השחיתות בעיר
בלשי היחידה הארצית ערכו חיפושים בביתו של הבכיר כדי לתפוס מסמכים הקושרים אותו לעבירות המיוחסות. בהמשך היום יוחלט אם לבקש את הארכת מעצרו בבית המשפט.
החשדות נגד ראשת העיר
לפני כשנה נעצרה פיירברג, יחד עם מעורבים נוספים על ידי חוקרי להב 433 בחשד לעבירות שחיתות וקבלת שוחד. בין המעורבים שנעצרו היו גם בן זוגה לשעבר, אלי פיירברג, בנה צפריר, והרב שמעון שר ששימש עד לאחרונה כסגנה.
במרץ השנה, הודיעה המשטרה כי החקירה בפרשה הסתיימה וכי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים על ידי ראשת העיר. החומר שנאסף בחקירה הועבר למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כדי שתכריע אם יש מקום להעמידה ולהעמיד גורמים נוספים לדין.
לפי התשתית הראייתית שגובשה, פיירברג ובני משפחתה חברו באמצעות עו"ד אברהם גוגיג, ליזמים שונים בעלי אינטרסים בנתניה, בין אם במישרין, בין אם בעקיפין ואם בדרך של נאמנות לשם הסתרת זהותם, וקיבלו מהקבלנים והיזמים, בין היתר, את הזכות לרכוש חלק בפרויקטים שונים בשותפות, בעלויות פחותות משמעותית - עלויות אשר לימים הניבו לראשת העירייה זכות לדירה במחיר מופחת, כאשר הדבר משקף, במקרים מסוימים, הטבה של מאות אלפי שקלים.
"במהלך החקירה התגבשה תמונה של מארג פעילות פלילית נרחבת של ראשת העיר ומי מבני ביתה, במספר אירועים, ביחס למספר פרויקטים ובאופן שיטתי ומובנה המציג מערכות יחסים שוחדיות בינם לבין גורמים שונים", נכתב בהודעת המשטרה, "שיטה זו כללה רכישה של חלק במגרש בשותפות עם היזמים, הסתתרות מאחורי 'נאמנות' באופן שזהותה/ם מוסתרת מעיני הציבור ושמה/שמם אינו מופיע במרשמים הפתוחים לעיון הציבור. כל אלה תוך הימנעות מכוונת מדיווח רשמי לבעלי האינטרסים במגרשי הנדל"ן השונים בעיר, בה בעת שראשת העיר המשיכה לדון בוועדות התכנון העוסקות, בין היתר, בסוגיות הנוגעות לעתידן של הקרקעות בהן מצויים נכסיה".
לטענת המשטרה, בני משפחתה של ראשת העירייה יצרו אף הם מעטפת תמיכה לפעילות השוחדית ולקחו בה חלק פעיל. ביחס לבנה, עו"ד צפריר פיירברג, עלו חשדות לפיהם בכובעו כעו"ד קיבל פרויקטים שונים, מיליוני שקלים כ"תמורה לכאורה", שסופקה על ידו לגורמים שלישיים, כשבפועל לא נתן להם שום ייצוג. בהקשרו של הגרוש עלה כי הוא מקבל כספי שוחד בתמורה לפעילותו להביא לשינוי יעוד בפרויקט בנייה אחד.
עורכי הדין עמית חדד ואושר רובינגר ממשרדו של ד"ר יעקב וינרוט מסרו בתגובה: "במשך כל חייו הבוגרים משמש הרב שר כאיש ציבור מתוך תחושת שליחות אמתית כשטובת הציבור - ורק היא - מנחה אותו. הרב שר מעולם לא קיבל שוחד ואנו בטוחים שהדברים יתבררו בימים הקרובים".