ראש העיר רמת גן ישראל זינגר יועמד לדין בגין שוחד ומרמה בכפוף לשימוע
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה לראש העיר כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע. על פי החשד זינגר הבטיח לגורמים שונים משרות בעירייה בתמורה לסיוע בקידום בחירתו לראשות העירייה באוקטובר 2013
פרקליטות תל אביב (מיסוי וכלכלה) הודיעה היום (ד') לראש העיר רמת גן, ישראל זינגר, כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע בעבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים.
מעורב נוסף בפרשה, עו"ד אריאל למפל, ששימש כיועץ לזינגר בבחירות, זומן גם הוא לשימוע לפני העמדה לדין על עבירה של מתן שוחד.
החקירה בעיריית רמת גן הפכה גלויה בדצמבר 2014 עם מעצרו של זינגר, שנבחר לתפקיד ראש העיר באוקטובר 2013. ביחד עם זינגר נעצרו גורמים נוספים, בהם הקבלן יעקב סבן, הפרסומאי נמרוד ניר וכן שני עובדי עירייה.
במרכז החקירה עמד החשד כי זינגר הבטיח לגורמים משרות בעירייה ואספקת עבודה לחברות מחוץ לעירייה בתמורה לסיוע בקידום בחירתו לראשות העירייה. באפריל 2016 הסתיימה החקירה במשטרה והתיק הועבר לפרקליטות עם המלצה להעמיד לדין את ראש העיר.
כתב החשדות של הפרקליטות מתאר כיצד פעל זינגר לקבלת השוחד. על פי החשד, בסמוך לחודש יוני 2013 הוא פנה ללמפל, עורך דין במקצועו שעסק בייעוץ פוליטי, וביקש ממנו להצטרף למערכת הבחירות כיועץ ללא שכר. זינגר, נטען, הבטיח ללמפל כי במידה שייבחר יפעל למינויו לתפקיד של יועץ לראש העיר בשכר. למפל נענה לבקשה ושימש כיועץ פוליטי לזינגר במערכת הבחירות, ללא שכר.
בפרקליטות טוענים כי במהלך מערכת הבחירות קיבל זינגר מלמפל שוחד בגובה של 70 אלף שקל לפחות, תוך שידע כי למפל הסתמך על אותה הבטחה למשרה. לפי החשד, לאחר שנבחר לראשות העירייה, פעל זינגר על מנת למצוא משרה ללמפל, אך למפל סירב להצעותיו. בהמשך השיב זינגר ללמפל סכום של 70 אלף שקל במזומן בתוך מעטפה, תוך שביקש לשמור את העברת הכסף בסודיות.
לפי כתב החשדות, במקרה אחר הגיע זינגר לביתה של פעילת ליכוד ברמת גן והבטיח לה כי אם תצטרף כפעילה מטעמו במערכת הבחירות ידאג למינויה לתפקיד עוזרת בעירייה. עוד הבטיח זינגר, כך נטען, כי יסדר לבתה עבודה כעורכת דין עצמאית בתיקי העירייה. בעקבות הבטחותיו החלה הפעילה לפעול ללא שכר לקידום מערכת הבחירות מטעמו. לאחר שנבחר החל זינגר לפעול על מנת לקיים את הבטחותיו, אשר בסופו של יום לא קוימו, מסיבות שונות.
במקרה אחר, כך לפי כתב החשדות, עלה חשד שזינגר הציע לפעיל כי יסייע לו לקבל תפקיד בעירייה תמורת קידום בחירתו כראש העיר. מיד לאחר שנבחר שילב זינגר את אותו פעיל בעבודה בעירייה, ובהמשך אף הורה לאחד הנציגים שישבו בוועדת המכרזים בעניינו להצביע בעדו לתפקיד.
זינגר אף פנה לעובד בכיר בעירייה והציע לו לעבוד במערכת הבחירות, תוך שהבטיח שיקדמו בעירייה במידה שייבחר. ואכן, לאחר שנבחר לראשות העיר, פעל זינגר לקידומו של העובד ולהעלאת שכרו. בפרקליטות טוענים כי בשני מקרים נוספים הבטיח זינגר לשתי נשים עמן הייתה לו מערכת יחסים קרובה כי ידאג למינוין לתפקידים שונים, פעל לטובת קידום מינויים אלו, והן אכן זכו במכרזים באותם תפקידים.
החקירה נוהלה בידי משטרת ישראל. התיק מנוהל על ידי עוה"ד שרון יונוביץ, ליאת מנור וניר מסורי מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
באי כוחו של מר זינגר, עוה"ד ינון סרטל וציון סהראי מסרו כי: "לאחר כמעט 4 שנות חקירה, שהחלה מהיום בו זכה מר זינגר בבחירות לראשות העיר רמת גן, חקירה בה היו מעורבים גורמים פוליטיים באופן רציף ופעיל לכל אורכה, התקבל היום מכתב המזמן אותנו להשמיע את טענותינו בפני הפרקליטות. אנו מברכים על ההזדמנות שתינתן לנו סוף סוף להעמיד את העובדות על דיוקן ולהראות, הלכה למעשה, כי לא נפל פגם כלשהו בהתנהלות ראש העיר, אשר מתכוון להמשיך בפעילותו לקידום העיר רמת גן ורווחת תושביה אשר בחרו בו למשימה זו. לאחר שנפרט את עמדתנו בשימוע אנו מאמינים כי הפרקליטות תגיע למסקנה שיש להורות על סגירת התיק".
עיריית רמת גן מסרה: "לאחר כמעט ארבע שנות חקירה, שהחלה מהיום בו זכה מר זינגר בבחירות לראשות העיר רמת גן, התקבל היום מכתב המזמן אותנו להשמיע את טענותינו בפני הפרקליטות. אנו מברכים על ההזדמנות שתינתן לנו סוף סוף להעמיד את העובדות על דיוקן ולהראות הלכה למעשה כי לא נפל פגם כלשהו בהתנהלות ראש העיר, אשר מתכוון להמשיך בפעילותו לקידום העיר רמת גן ורווחת תושביה אשר בחרו בו למשימה זו. לאחר שנפרט את עמדתנו בשימוע אנו מאמינים כי הפרקליטות תגיע למסקנה שיש להורות על סגירת התיק".