$
משפט

38 אלף שקל תמורת תיקון ניאגרה בשירותים; ביהמ"ש: "ארגון פשע אינסטלטורי"

השופט שמאי בקר הותיר במעצר עד לתום ההליכים נגדו נאשם אחד - רן לחיאני - מתוך 3 נאשמים בפרשת עוקץ האינסטלאטורים. בדיון נמסר כי לחיאני גבה בין השאר 18,800 שקל על תיקון דוד של קשיש ותיקון נזילה בשירותים של קשישה תמורת 14 אלף שקל

זוהר שחר לוי 16:1710.08.17

"זה לא מחזה נפוץ ששרברבים שגבו שכר מוגזם מוצאים עצמם באולם המעצרים עד תום ההליכים. אולם המקרה הזה הוא כל כך קיצוני, כל כך יוצא דופן, כל כך מחציף פנים כלפי החוק, שפני הדברים שונים לחלוטין", כך אמר שופט בית משפט השלום בת"א שמאי בקר בהחלטה להותיר במעצר נאשם בפרשת עוקץ האינסטלאטורים עד לתום ההליכים נגדו.

 

פרשת עוקץ האינסטלטורים החלה בזמנו בתחקיר של תוכנית הטלוויזיה "יצאת צדיק", אז נטען כי חבורה של אינסטלטורים כביכול הפיצה מגנטים באזור המרכז וגוש דן למתן שירותי שרברבות. למרות שהמגנטים נשאו שמות שונים של בעלי מקצוע ומספרי טלפון שונים התברר כי כל השיחות התנקזו למקום אחד.

 

לפני כחודשיים עצרו חוקרי המשטרה ורשות המסים 6 חשודים ולאחרונה הוגש כתב אישום נגד שלושה מעורבים בפרשה על ידי עוה"ד אורנה גלבשטיין, אילן רוטביין ורינת ברנדל מפרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

כתב האישום, שכולל לא פחות מ-56 אישומים, חושף עושק בלתי נסבל, בעיקר כלפי קשישים, בהיקף של מיליוני שקלים, התפרצויות לבתים של קשישים תוך התחזות לעובדי ציבור כמו חברת חשמל ועירייה, גניבה וזיוף.

 

שמאי בקר, שופט בית משפט השלום בתל אביב שמאי בקר, שופט בית משפט השלום בתל אביב צילום: אתר בתי המשפט

 

במקביל להגשת כתבי האישום, ביקשה הפרקליטות מבית משפט השלום בת"א להותיר את הנאשמים במעצר עד לתום ההליכים נגדם בשל מסוכנותם. בדיון שהתקיים בעניינו של אחד הנאשמים, רן לחיאני, התקשה השופט בקר להסתיר את הזדעזעותו מהתיק.

 

במהלך הדיון ביקש סנגורו של לחיאני, עו"ד משה שמיר, לשחררו בטענה כי אין סיבה להשאירו במעצר וכי תפקידו בעוקץ היה שולי. "המשיב", אמר השופט בקר בבית המשפט, "הוא אחד ממנהליו של ארגון פשע אינסטלטורי". לדבריו, השרברב שבפניו, וכך אחרים, גבו מחירים "מפולפלים" ביותר, למשל תיקון דוד של קשיש בן 76 "תמורת הסכום הצנוע של 18,800 שקל", תיקון נזילה בשירותים של בת 74 תמורת 14 אלף שקל "טבין ותקילין, לא שקל פחות".

 

השופט מוסיף: "גם הריח הרע במקלחת של גב' בנדר, ילידת 1947 הופג על ידי לחיאני, או מי מטעמו, תמורת הסכום הצנוע של 6,000 שקל בלבד, הפעם. מר מנור לא היה בר מזל כגברת בנדר: מנור אמנם נולד ב-1961, ינוקא ממש לעומת יתר הקורבנות, אולם עבור תיקון הנזילה בבידה והבעיה בניאגרה שלו, שילשל לידי המשיב וחברו סך של 42 אלף שקל (המשיב מתקן אותי: 38 אלף שקל) ועוד ועוד ועוד ועוד".

 

"הנאשמים העלימו מס בגובה 6 מיליון שקל"

 

לדברי השופט, מעבר לעובדה שלחיאני ניצל את תמימותם וככל הנראה גם את יראתם של לקוחותיו הקשישים מי יותר מי פחות, הרי שגם המדינה "לא זכתה לראות את המס הצריך. ולגבי דידי – בנסיבות העניין – הגם שהעלמת מס היא עבירה חמורה ביותר, הרי שהיא העבירה הקלה יותר, באופן יחסי, בפרשה שרברבית זו". הנאשמים אגב, נטען בכתב האישום, העלימו מס בגובה 6 מיליון שקל מקופת המדינה.

 

השופט הוסיף שלא בכל יום מבקשים מעצר עד תום ההליכים בעניינם של שרברבים שגבו שכר מוגזם אולם מקרי זה הוא קיצוני ביותר. לשיטתו, אף שהסנגור הציג בפניו שורה של פסיקות של נאשמים בעבירות מס בסכומים גבוהים ששוחררו למעצר בית, אין זה המקרה הנכון לכך. "עיינתי ברשימה", אמר, "ואף לא אחד מן המקרים המתוארים, מספר על שילוב של עושק קשישים, לאחר שאותו עושק רק סיים לשלם את חובו לחברה על עקיצות קודמות".

 

"שילוב הנסיבות", כך לפי ההחלטה, "ריבוי המקרים, התעוזה, העובדה שלחיאני לא רק 'ביקר במקום', שם שם גומייה, שם הפיג ריח רע ממקלחת, אלא גם ניהל את העסק כולו, לא מותירים ברירה ואין מנוס ואני עוצר אותו עד תום ההליכים".

 

"אכן", ציין השופט, "לא מחזה נפוץ הוא ששרברבים שגבו שכר מוגזם מוצאים עצם באולם המעצרים עד תום ההליכים. אולם, המקרה הזה הוא כל כך קיצוני, כל כך יוצא דופן, כל כך מחציף פנים כלפי החוק, שפני הדברים שונים לחלוטין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x