ראיון כלכליסט
פרופ' גלעדי בעקבות האקזיט של נוירודרם: "המוח הישראלי מספק תקווה לחולי הפרקינסון בעולם"
מנהל האגף הנוירולוגי במרכז הרפואי איכילוב בראיון לכלכליסט: "הטכנולוגיה הישראלית עוזרות לחולים אשר איבדו תקווה בתרופות הקיימות. וזה מסר מאוד חיובי; נוירודרם יכולה לפעול בתחומים נוספים מלבד הפרקינסון"
יום חג לתעשיית הביומד הישראלית. חברת נוירודרם מנס ציונה נמכרת למיצובישי היפנית תמורת 1.1 מיליארד דולר. נוירודרם מפתחת שילוב של תרופה ומכשור רפואי עבור הפרעות הקשורות למערכת העצבים המרכזית. קהל היעד שלה, בשלב זה, מורכב ממאות אלפי חולי פרקינסון בשלב הקשה של המחלה אשר התרופות הקיימות בשוק לא עוזרות להם.
- המסחר המוקדם בוול סטריט: מניית נוירודרם טסה ב-15% אחרי האקזיט
- אקזיט ענק - נוירודרם הישראלית נמכרת למיצובישי היפנית תמורת 1.1 מיליארד דולר
- נוירודרם שכרה בנק השקעות בדרך למכירה
דיברנו עם פרופ' ניר גלעדי, מנהל האגף הנוירולוגי במרכז הרפואי איכילוב, על האקזיט המרשים ועל התקווה שמספקת נוירודרם לחולים בעולם.
פרופ' גלעדי, מה בעצם המוצר של נוירודרם?
מדובר בחברה שמפתחת טכנולוגיה ותרופות חדשות. נוירודרם עוסקת בפיתוח של משאבה שבעצם מזליפה את התרופה לחולה דרך צינורית קטנה מתחת לעור. המשאבה למעשה משנה משנה את ההרכב הכימי של התרופה הקיימת על מנת לאפשר לספק אותו לחולה בדרך שהיא לא אוראלית. מדובר בתהליך מהפכני אשר נותן תקווה להמון חולים.
באיזה תחום מתמקדת נוירודרם?
הקשר העיקרי של נוירודרם הוא כרגע בטיפול בשלבים המתקדמים של מחלת הפרקינסון. מדובר בשלב קשה של המחלה שבו התרופות שנלקחות דרך הפה פחות יעילות, בעוד שפתרון של הזלפה דרך המשאבה יכול להקל עליהם משמעותית.
נוירודרם יכולה להתפתח מעבר לתחום של הפרקינסון?
מדובר בטכנולוגיה בפיתוח. וכמו כל טכנולוגיה היא יכולה לשמש להרבה תחומים. כך שאני מאמין שמה שנוירדרם עושה יכול להגיע גם לתחומים נוספים.
מתי החולים יוכלו להינות מהתרופה שמפתחת נוירודרם?
כרגע החברה נמצאת בשלב הסופי של הניסוי (שלב 3, ש"ס) לפני הקבלה של אישור FDA. אני מניח שברמה של שנה שנתיים כבר יהיה אפשר לתת לחולים את התרופה.
מעבר לנוירודרם, היית מגדיר את ישראל כמובילה עולמית בתחום הנוירולוגיה?
בארץ יש הרבה מאוד פעילות בתחום זה הן מבחינת תרופות חדשות והן מבחינת שינויים לתרופות קיימות. אני לא יודע אם אנחנו מובילים עולמיים - אבל בהחלט ניתן לומר שיש לנו לא מעט פעילות בארצנו הקטנה יחסית לעולם הגדול. היתרון הגדול שלנו זה המוחות הפוריים במיוחד שמאפשרים יצירת טכנולוגיות ייחודיות.
בשורה התחתונה,יש פה בשורה אדירה לחולי הפרקינסון
אני חושב שיש פה מסר לאוכלוסיית חולי הפרקינסון הקשים בעולם. אנחנו מתקרבים למצב שבו נוכל לספק מזור ותקווה לחולים אשר התרופות הקיימות לא עוזרות להם.
בישראל יש כ-25 אלף חולי פרקינסון ובעולם אנחנו מדברים על 4-5 מיליון חולים. ואם אנחנו מדברים על כמה חולים התרופות לא יעילות להם - מדובר על כמה מאות אלפים.
אישור העסקה - ברבעון הרביעי
כפי שציין פרופ' גלעדי, נוירודרם מפתחת שיטת הולכה חדשה לתרופות, ומתרכזת בטיפול בפרקינסון. בתחום זה היא מקווה להשיק בשנה או בשנתיים הקרובות שני מוצרים: תרופה במינון נמוך, המחליפה תרופה קיימת בשוק הניתנת בבליעה, וכן תרופה במינון גבוה שעשויה להחליף ניתוח שבמסגרתו מושתל בחולה מנגנון לשחרור התרופה בגוף.
כאמור, החברה בשלהי שני ניסויי שלב 3 בארה"ב בתרופה לפרקינסון ברמת חומרה בינונית וקשה, שתוצאותיהם עשויות להתקבל כבר השנה. גם באירופה החברה לקראת ניסוי שלב 3, שתוצאותיו צפויות במחצית השנייה של 2018.
אסיפה מיוחדת לאישור העסקה צפויה להתקיים בסתיו. בהנחה, שהאישורים הרגולטוריים ואישור בעלי המניות יתקבלו בלוח הזמנים המקובל לעסקאות מסוג זה, נוירודרם צופה שהעסקה תושלם ברבעון הרביעי של 2017.