הרשויות מוותרות על 10 מיליארד שקל בארנונה
147 מתוך 257 הרשויות המקומיות אימצו את התוכנית של שר הפנים להעניק לתושבים הנחה של עד 50% על חובות הארנונה שצברו עד 2014 בתמורה לתשלום החוב של 2015—2016. היקף החובות: 20.5 מיליארד שקל
147 מתוך 257 הרשויות המקומיות אימצו את התוכנית של שר הפנים אריה דרעי להעניק לתושבים הנחה של עד 50% על חובות הארנונה שצברו עד 2014 בתמורה לתשלום חובותיהם לשנים 2015—2016, כך עולה מנתונים שהגיעו לידי "כלכליסט". החובות של התושבים ברשויות שהצטרפו לתוכנית עומדים על 20.5 מיליארד שקל. היקף חובות הארנונה של התושבים לרשויות המקומיות בכל האר עומד על יותר מ־30 מיליארד שקל.
רוב החובות של התושבים ברשויות שהצטרפו לתוכנית — 13.5 מיליארד שקל — הם חובות מסופקים וחובות למחיקה. כלומר, חובות שהרשויות לא בנו על פירעונם בכל מקרה. 4.3 מיליארד שקל הם חובות של עסקים שלא שילמו ארנונה והיתר — 2.7 מיליארד שקל — חובות של תושבים שלא שילמו ארנונה למגורים.
בין הרשויות הגדולות שהצטרפו לתוכנית ניתן למצוא את ירושלים (לפי מידע שהגיע ל"כלכליסט", המבצע נולד בעקבות פנייה של העירייה שלה חייבים תושבי העיר 5 מיליארד שקל), חיפה, ראש העין, נתניה, בת ים, באר שבע, ערים חרדיות כמו בני ברק, בית"ר עלית ובית שמש, ורשויות מהמגזר הערבי כמו אום אל־פחם, טייבה ורהט. בין הרשויות שהצטרפו לתוכנית ניתן למצוא רשויות חלשות שמעדיפות לקבל את הכסף במהירות גם במחיר של ויתור על חלק ניכר מהחוב.
מנגד, רשויות גדולות, כמו תל אביב־יפו, הרצליה ופתח תקווה, בחרו לא להצטרף לתוכנית מתוך הנחה שביכולתן לגבות את החובות ומשום שיש להן כיסים עמוקים מספיק כדי להסתדר כספית עד לגביית החובות. בנוסף, חלק מהרשויות האלו חוששות כי הצטרפות למבצע כזה תגרום לכך שהתושבים ימשיכו לצבור חובות בשנים הבאות מתוך הנחה שבעתיד ייערך מבצע דומה.
מבחינת משרד הפנים, המבצע ייחשב להצלחה אם העיריות, בעיקר אלו של הרשויות החלשות בפריפריה, יצליחו לגבות כ־100 מיליון שקל. דרעי מסר כי "מספר הרשויות שהצטרפו למבצע מרשים. אני מקווה שהרשויות שעדיין מתלבטות יתמכו במהלך שמיטיב עמן ושמעניק לתושבים הזדמנות להיפטר מעול החוב".