יו"ר ועדת הפנים יוזם: יבוטל הניכוי לח"כים שמקבלים מהמדינה גם משכורת וגם פנסיה
ההחלטה אמורה לבטל את הניכוי של 30% שמתבצע היום מהפנסיות, משום שנבחר הציבור מקבל גם משכורת גבוהה מהמדינה. להצעת ההחלטה לא מצורפים דברי הסבר וגם לא נתונים בכמה אנשים מדובר ומה העלות
ועדת הפנים של הכנסת היא שקובעת את כללי הגמלאות של נבחרי רשויות מקומיות ומועצות דתיות. המצב הזה בעייתי במיוחד משום שחלק מהנבחרים מתקדמים עם השנים והופכים לחברי כנסת ושרים. כלומר זהו היבט נוסף של המצב בו חברי הכנסת מחליטים לגבי השכר של עצמם.
נבחרי רשויות מקומיות ומועצות דתיות שנכנסו לתפקידם לפני 1998 וצברו ותק מספיק, מקבלים פנסיה תקציבית. על פי הנוהל הקיים אם הם מקבלים משכורת נוספת מהמדינה, כחברי כנסת או שרים או כנבחרים בגוף אחר, מנכים להם 30% מהפנסיה. אמסלם מבקש לבטל את הניכוי.
הוא מסביר שכל הגורמים האחרים, צה"ל, המשטרה ומשרדי ממשלה כבר ביטלו את הניכוי. "אף אחד לא עושה את זה יותר. אני בעד אחידות. או שתחזיר את הניכוי לכולם או שלא תוריד לאף אחד. המדינה הגיעה למסקנה שהיא לא רוצה להחזיר את הניכוי". על רקע העובדה שהניכוי בוטל למגזרים אחרים, גם לא צפויה היום התנגדות של המשפטנים להחלטה.
אלא שבהקשר זה יש להביא בחשבון ששכר נבחרים גבוה בהרבה משכר הרוב המכריע של עובדי הציבור וחלקם יצאו לפנסיה בגילאים נמוכים מאוד. חברת ועדת הפנים וראש עיריית הרצליה לשעבר ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) אמרה אתמול ש"שוב הנבחרים קובעים לנבחרים הטבות כספיות. זו החלטה בלתי מוצדקת".
מי שכבר ברור שההחלטה הזאת תחול עליהם הם חברי הכנסת שלאחרונה הכשירה ועדת הפנים את הפנסיה הרטרואקטיבית הבלתי חוקית שלהם כנבחרי רשויות, סגן שר הבינוי ז'קי לוי (הליכוד) וח"כ אכרם חסון (כולנו). ההחלטה על הכשרת הפנסיות נדונה עכשיו בבג"ץ בעקבות עתירות שהגישו גרמן ועו"ד שגית בידרמן.
הצעת ההחלטה לא תחול על מי שמקבל פנסיה מאותה רשות שממנה הוא מקבל מכורת עכשיו. סגן ראש עיריית ירושלים צבי כהן (ש"ס) צפוי ליהנות מההחלטה משום שאת הפנסיה שלו הוא מקבל מעיריית טבריה. אבל סגן ראש עיריית יבנה פאלי כהן (ש"ס) שמקבל פנסיה מהעירייה בה הוא מכהן יישאר מחוץ לחגיגה.