פרשת UBS: שמונה חשודים זומנו לשימוע על העלמת הכנסות בחשבון סודי בשוויץ
ברשימת החשודים נמצאים יואל גרוסברג, בעלי חברת אלרם הנדסה; עו"ד יוסף לוי מתל אביב, וסורין הרשקוביץ, רופא שיניים מגני תקווה. על פי הודעת הפרקליטות, השמונה נחשדים בהעלמת הכנסות בגובה הנע בין מאות אלפי שקלים ועד כ-5 מיליון שקלים
הפרקליטות הודיעה לאחרונה לשמונה חשודים בשבעה תיקים שונים במסגרת פרשת בנק UBS השוויצרי כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע שייערך להם ככל שיחפצו בכך, בגין העלמת הכנסות פיננסיות מהשקעותיהם בבנק. על פי ההודעה, מכתבי החשדות נשלחו לאנשי עסקים, עו"ד ושכירים, הנחשדים בהעלמת הכנסות פיננסיות בגובה הנע בין מאות אלפי שקלים ועד כ-5 מיליון שקל.
- הפרקליטות דורשת: מאסר של 34-24 חודשים למנהל סניף בנק שהעלים מס
- פרשת UBS: הפרקליטות שוקלת להגיש כתב אישום נגד אשתו של השופט משה גלעד
אחד החשודים שזומנו לשימוע הוא בעלי חברת אלרם הנדסה, יואל גרוסברג מאבן יהודה. גרוסברג החזיק על פי החשד כ־25 שנה בחשבון בבנק UBS שוויץ, שיתרתו עמדה עם פתיחת החקירה על סכום של כ־450 אלף דולר (כ־1.8 מיליון שקל). "החשוד הסתיר את קיום החשבונות בחו"ל והשמיט את ההכנסות שנבעו מהדו"חות ומהצהרות ההון שהגיש לפקיד שומה וזאת במזיק ובכוונה להתחמק ממס", טענה הרשות בבקשת המעצר.
חשוד נוסף שזומן לשימוע הוא עו"ד יוסף לוי (סא"ל במיל'), בעל משרד עורכי דין ברחוב פרישמן בתל אביב. על פי החשד, בדו"ח שלוי הפיק מחשבונו בשוויץ, הוא השמיט במשך עשר שנים הכנסות בהיקף של כמיליון דולר. לטענת רשות המסים, גם אם מדובר בהכנסות שדווח עליהן בישראל, ההימנעות של לוי מלהצהיר עליהן מהווה עבירה.
טרם התקבלה תגובתו של עו"ד מיקי מיכאלוביץ ממשרד דרוקר ושות', המייצג את לוי וגרוסברג.
ברשימת החשודים שזומנו לשימוע מופיע גם סורין הרשקוביץ (62) מגני תקווה, בעליה של מרפאת שיניים פרטית. לסורין ייחסה הרשות עם פתיחת החקירה העלמת הכנסות בהיקף של 700 אלף פרנק שוויצרי (מעל ל-2.5 מיליון שקל).
טרם התקבלה תגובת עו"ד יואב ציוני המייצג את הרשקוביץ'.
בנק UBS בציריך | צילום: איי אף פי |
שמותיהם של החשודים בפרשה, נחשפו ברשימת לקוחות שתפסה רשות המסים בכליו של רוני אליאס, יועץ השקעות לשעבר ב-UBS שוויץ שהגיע למפגש בישראל עם לקוחותיו. תמלילי חקירתו של אליאס פורסמו בעבר ב"כלכליסט".
על פי החשד, הלקוחות של אליאס, בהם למשל בעלי קליניקה און וכן בעלי אלרם, נהגו להיפגש בחשאיות עם אליאס במלון בתל אביב על מנת לקבל מידע ולהעביר לו הוראות לגבי פעולות בחשבונות. בכך הם נמנעו מהעברה וקבלה של מסמכים מהבנק, או יצירת קשר טלפוני עם UBS, מחשש שייחשפו כהיותם בעלי חשבון בבנק השוויצרי.
יצוין כי החשדות בתיקים השונים נוגעים לחשבונות שהכספים שהופקדו בהם בתחילה אינם חייבים במס (דוגמת כספי ירושה או מתנות), כאשר החשדות מתמקדים בהעלמת עצם קיום החשבון והיתרה שבו, וכן העלמת ההכנסה מריביות, דיווידנדים וניירות ערך שבוצעה על ידי החשודים.
בפרשה זו הוגש במהלך השנה שעברה כתב אישום מרכזי כנגד בוריס וייסמן, אבישר וייסמן - מבעלי רשת קלינקה און, וכן נגד מירון נאמן, משה רחמוט ואריק ישראלי בגין עבירות מרמה לפי פקודת מס הכנסה ועבירות הלבנת הון. לפי הפרקליטות, עניינם של חשודים נוספים בפרשה ממשיך להיבחן.
התיקים נחקרו על ידי יחידת החקירות של פקיד שומה- חיפה והצפון ברשות המיסים ומטופלים ע"י עו"ד נגה בליקשטיין שחורי מפרקליטות מיסוי וכלכלה.