בג"ץ כפה הליך גישור בין הורי הילדים חולי הסרטן להנהלת הדסה
הורי הילדים דחו את הצעת שופטי בג"ץ לקיים גישור בסוגיית התפטרות הרופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה, בראשות השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, אולם השופטים כפו את ההליך על ההורים והרופאים
למרות סירוב באי כוחם של הורי הילדים חולי הסרטן, בג"ץ כפה הליך גישור בינם לבין הנהלת הדסה.
אחרי שהמשנה לנשיא בית המשפט העליון לשעבר בדימוס, השופט אליקים רובינשטיין, הוצע כמגשר בין הרופאים המתפטרים מהדסה לבין הנהלת בית החולים, בדיון שנערך הבוקר (ג') בבג"ץ, הודיעו הורים הילדים באמצעות עו"ד אליעד שרגא, כי הם דוחים את ההצעה. השופט עוזי פוגלמן אמר לעו"ד ארנה לין, המייצגת את הרופאים: "לדחות הזדמנות כזאת תהייה בכייה לדורות".
השופט יורם דנציג: "ביקשנו מהצדדים לשקול גישור בחסות בג״ץ בראשות רובינשטיין, הצעה שזכתה לתמיכת נשיאת העליון. בא כח העותרים סירב בטענה שהם שבעי נסיונות, הדסה מסכימה"
- משרד הבריאות מסכים לכל דרישות ההורים, אך המשבר בהדסה עדיין רחוק מפתרון
- שר הבריאות תוקף: "קשה לי לחשוב שרופאים בכירים ינסו לעשות פוטש לבית החולים במחשכים"
- המשבר בהדסה: הצדדים הסכימו לראשונה על הליך גישור
משרד הבריאות מסר בתגובה כי הוא מברך על החלטת בג"ץ לפיה הצדדים יפנו לגישור בחסות בג"ץ באמצעות השופט בדימוס אליקים רובינשטיין ומייחל לכך כי במסגרת זו ימצא פתרון למשבר.
ביום חמישי שעבר הודיע משרד הבריאות כי הוא מסכים לכל הדרישות שהציגו הורי הילדים המאושפזים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה. מדובר בצעד הרחוק ביותר שנקט בו המשרד על מנת לסיים את המשבר שבמסגרתו התפטרו ששת רופאי המחלקה על רקע חילוקי דעות מקצועיים עם הנהלת בית החולים והמנהל פרופ' זאב רוטשטיין.
המשרד אף הסכים לתנאי לא פשוט: החזרת מנהל המחלקה לשעבר פרופ' מיקי וינטראוב וסגניתו פרופ' שושי וילק וזאת למרות שכבר מונה להם מחליף קבוע: ד"ר גל גולדשטיין שהגיע משיבא. אולם בהדסה לא מוכנים לכך שגולדשטיין יעזוב בעוד שההורים מעוניינים בהחזרתו של וינטראוב, כך שהמשבר עדיין רחוק מפתרון. הרופאים המתפטרים אף טוענים כי ההודעה היא בבחינת ספין תקשורתי.
כעת נשאלת השאלה מה יעלה בגורל מינויו של ד"ר גולדשטיין זמן קצר לאחר שהחל בתפקידו, כשגם נשאלת השאלה כיצד יצליחו פרופ' וינטראוב ומנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין לשוב לעבוד ביחד, לנוכח הדם הרע שזורם בין השניים. בנוסף דרשו ההורים את חזרתם של שאר הרופאים למחלקה, הפרדת השתלות מח עצם בין הילדים למבוגרים וחזרה למצב שבו התנהלה המחלקה בתחילת 2016. מבחינת משרד הבריאות והנהלת בית החולים, כל התנאים האחרונים הללו מקובלים, אך מה שעדיין מכשיל את הפתרון היא כאמור המחלוקת סביב זהות מנהל המחלקה.
במקביל, משרד הבריאות הציע שוב לרופאים ולבאי כוחם להיכנס להליך גישור, הצעה שהאחרונים דחו חלקית בטענה כי הם תומכים בהליך שכזה - אך עליו להתבצע דרך בג"ץ בדיונים בעתירה שהגישו המתקיימים היום.
שר הבריאות, יעקב ליצמן מסר בתגובה: "לעת הזאת עיני כל נשואות להליך הגישור שנקבע בבית המשפט. אני מבקש מכם לשים את העבר מאחורינו ולתת הזדמנות אמיתית למהלך הזה, לטובת הילדים. אנו ניגשים לגישור בכנות ובשקיפות, כדי למצוא פתרון למשבר הקשה במהירות האפשרית. הלב שלנו איתכם ולנגד עינינו אך ורק טובת הילדים היקרים".