$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Smart של טריפל סי: התשתית מעולה. התוכן? לואו קוסט

שירות הטלוויזיה החכמה של החברה כולל ממשק מצוין שמאפשר זפזופ מהיר בין ערוצים ותפריטים נוחים. ואולם, לא תמצאו בו סרטים חדשים, ערוצים איכותיים או סדרות מעודכנות. תוכן איכותי וטרי יותר זמין רק בתשלום נפרד

עומר כביר 12:5519.06.17
הכניסה של ספקית האינטרנט טריפל סי לשוק הטלוויזיה עברה בשקט יחסי. בין ההכרזות של סלקום על הצטרפות תכני HBO לפורטפוליו שלה, לסיכומים של נטפליקס עם פרטנר ועם החברה האם של הוט, הכניסה נטולת כוכבי התוכן של החברה האלמונית יחסית מפתח-תקווה התקשתה לעורר הדים.

לשירות Smart של טריפל סי אולי אין את משחקי הכס או כתום זה השחור החדש, אבל יש לה משהו שאין לשום מתחרה: מחיר מפתה במיוחד של 50 שקלים לחודש. האם המחיר הנמוך והיכולות הטכנולוגיות המיוחדות שמציע השירות של טריפל סי מספיקים כדי להתמודד עם מגבלת התוכן? "כלכליסט" התיישב על הספה כדי להחליט.

נעים להכיר: Smart של טריפל סי נעים להכיר: Smart של טריפל סי צילום: עומר כביר

 

ממשק וטכנולוגיה: חד וחלק

 

חוויית המשתמש של סמארט פשוטה ומנימלסיטית, במובן הטוב. בשעה שיס והוט, למשל, מספקות ממירים עם שלטים מורכבים ומרובי כפתורים, השלט של סמארט פשוט להבנה וכולל עשרה כפתורים שמכסים פונקציות בסיסיות בלבד: הפעלה, חזרה לאחור, תפריט, ווליום, כפתור בית, כפתורי ניווט ובחירה וכפתור מסתורי עם אייקון של עכבר מחשב.

 

השלט הקטן של טריפל סי השלט הקטן של טריפל סי צילום: עומר כביר

 

הממיר עצמו זעיר, בוודאי בהשוואה לממירים של המתחרים. ותופס הרבה פחות שטח על המזנון (במקביל אפשר לקבל גישה לשירות המלא גם דרך אפליקציות לטלוויזיות חכמות, בלי צורך בממיר שעלותו 10 שקל בחודש).

 

הממשק עצמו נוח לניווט עם חלוקה ברורה במסך הפתיחה: באנרים קידומיים למעלה, גישה מהירה לערוצים מתחת, ובהמשך מבחר הסדרות והסרטים מספריית ה-VOD. סרגל ניווט למעלה מאפשר לעבור בין מדורים: שידורים חיים, מדריך שידורים, סרטים, סדרות וילדים - ויש גם פונקציית חיפוש.

 .

ממשק נוח ופשוט ממשק נוח ופשוט צילום: עומר כביר

 

כל השידורים, כולל הערוצים הלינאריים, מועבר על גבי האינטרנט, אבל בצפייה הדבר לא מורגש כלל. הערוצים השונים נטענים מהר והזפזופ ביניהם כמעט מיידי, כמו בימים של הטלוויזיות האנלוגיות נטולות הממירים, כזה שלא מצריך המתנה של כמה שניות במעבר בין ערוץ לערוץ כפי שצרכני יס והוט התרגלו בשנים האחרונות.

 

שידורים מערוצים חיצוניים שידורים מערוצים חיצוניים צילום: עומר כביר

 

הזפזופ בין הערוצים מתבצע באמצעות כפתורי הניווט מטה/מעלה. לחיצה על כפתור הבחירה מעלה כרטיסיית מידע על התוכנית שמשודרת, ולחיצה על ימינה/שמאלה מאפשרת לדפדף בין תוכניות שכבר שודרו לתוכניות שישודרו. הצגת התוכניות שכבר שודרו אינה סתם לידיעת הצופים: סמארט שומר בענן את כל תכני הערוצים הלינאריים ומאפשר לצפות בהם לפי דרישה - תחליף להיעדר אפשרות להקליט תכנים על הממיר. גם תכנים אלו עולים מהר כמו הערוצים הליניאריים.

 

כרטיסיית הרחבת הנתונים כרטיסיית הרחבת הנתונים צילום: עומר כביר

 

גם העבודה עם ה-VOD מוצלחת: הדפדוף בין התכנים מהיר, כל עמוד מציג תיאור ענייני של הסרט או הסדרה, וההקרנה מתבצעת כמעט מיידית. ומכיוון שמדובר במערכת מבוססת אנדרואיד, יש גם גישה לאפליקציות חיצוניות. בשלב זה רק נטפליקס ויוטיוב, אך החברה מתכוונת להוסיף יישומי וידאו נוספים.

 

לא הכול עובד מושלם, ולממשק יש כמה בעיות בולטות: למשל, הרצה קדימה אפשרית רק במכפלות של חמש דקות ואחורה רק במכפלות של 2 דקות. אין אפשרות להרצה רציפה מהירה, או אפילו למכפלות סבירות יותר (חיוני במיוחד אם רוצים להגיע לנקודה ספציפית או לחזור כמה שניות לאחור לקטע שפוספס). אין גם אפשרות להשהות או להריץ לאחור שידור חי, תכונה שהיא כבר בסיסית בעבור משתמשים כיום.

 

בנוסף, אי אפשר לשמור תוכניות מערוצים לינאריים לצפייה במועד מאוחר יותר או להזמין תוכנית. כל התכנים אמנם זמינים במשך שבועיים לאחר שידורם, אבל כדי להגיע אליהם יש לגשת למדריך השידורים ולדפדף – אין אפשרות שזיהינו להוסיף פרק או סדרה למועדפים לגישה מהירה. וכמובן, שאין אפשרות לשמור פרק ליותר משבועיים. מדובר בחסרונות שמעיבים מאוד על חוויית השימוש, במיוחד כשהתשתית כל כך מוצלחת ועובדת בצורה חלקה ומהירה.

 

תוכן: איפה הסדרות שלי?

 

זו הנקודה החלשה של השירות. מייסד ומנכ"ל טריפל סי, רמי נחום, השווה בעבר את התוכן של סמארט למחלקת תיירים, בעוד אלו של המתחרים הוא ביזנס. אבל ההשוואה הנכונה יותר היא לחברת תעופה לואו-קוסט. סמארט מגיע עם תוכן מינימילי. בערוצים הליניארים, לצד ערוצי עידן+ הבסיסיים יש כמה ערוצים זרים ונישתיים באופיים, כמו ערוץ ללימוד אנגלית, ערוץ טיולים הודי, ערוץ ספורט מוטורי או ערוץ ילדים הזוי ולא ברור בשם Duck TV. מדובר בערוצים שנרכשו בזול, ושמרביתי פונים לקהל מוגבל יחסית, בהחלט לא מיינסטרימי.

 

מי אוהב את ערוץ הטיולים ההודי? מי אוהב את ערוץ הטיולים ההודי? צילום: עומר כביר

 

ב-VOD ניתן למצוא בעיקר סרטים ישנים יחסית, רובים לא מוכרים, עם מעט מאוד שמות גדולים. וגם השמות המוכרים (כמו כנופיות ניו יורק או מטען הכאב) הם בני יותר מחצי עשור ולא שייכים לז'אנר להיטי הענק המיינסטרימיים. המבחר כולל, בסך הכול, כמה עשרות סרטים ואינו מגוון דיו על מנת לפנות לקהל רחב מאוד של צופים.

 

וכיאה לחברת לואוקוסט אמיתית, אי אפשר בלי שירותים נוספים בתשלום. כאן מדובר על סרטים חדשים. בסמארט ניתן למצוא כותרים עדכניים כמו המייסד, רוג 1, מואנה או ד"ר סטריינג', אבל צפייה בהם תעלה לכם אקסטרה – 19.9 שקל ל-48 שעות או 59.9 שקל ללא הגבלת זמן. ומי שמוכן גם לשלם את 60 השקלים יוכל לקבל סרטים חדשים מאוד – בשירות מבטיחים להביט סרטים כמו וונדר וומן או הנוסע השמיני: קובננט מיד עם ירידתם מהאקרנים.

 

קטגוריית הסדרות סובלת גם היא מהעדר גיוון. כמעט שלא תמצאו שם סדרות מוכרות או עדכניות (הסדרה הבולטת ביותר, שובר שורות, ירדה מהמסך כבר לפני 4 שנים), ופרט לכמה פנינים מפתיעות מרבית הסדרות הן סדרות ישנות שבוטלו אחרי עונה אחת או שתיים. יש לשירות מעט סדרות חדשות ובלעדיות, כמו אייס וגרייבס, אך אלו אלמוניות יחסית ושייכות לרשתות קטנות וחסרות באז.

 

סדרות חדשות? לא אצל טריפל סי סדרות חדשות? לא אצל טריפל סי צילום: עומר כביר

 

לא תמצאו שם סדרות חדשות מרשתות השידור הגדולות, כמו סקנדל, הגולדברגים או המפץ הגדול, וגם לא סדרות מדוברות מערוצי כבלים ושירותים מוערכים כמו פארגו, האמריקנים או סמוך על סול. על HBO היקרה אין בכלל מה לדבר. מי שיש לו מנוי לנטפליקס יוכל לגשת אליו דרך סמארט, אבל זה לבדו לא מצדיק 50 שקל בחודש.

 

קטגוריית הילדים, מנגד, דווקא כוללת גיוון מפתיע, עם מבחר רחב של סדרות ילדים קלאסיות ועדכניות יותר, קלטות ילדים עם שמות כמו יובל המבולבל או מיכל הקטנה ועוד כמה סרטים חינמיים. סך הכול, בתכני הילדים יש לסמארט מאות שעות של תוכן. אבל שוב, על תצפו כאן לתוכן פרימיום מהשורה הראשונה כמו סרטים של דיסני בדיבוב לעברית.

תכנים רבים לילדים תכנים רבים לילדים צילום: עומר כביר

 

סיכום

 

סמארט של טריפל סי מציע פלטפורמה עם תשתית מצוינת וממשק משתמש פשוט ומוצלח שעם כמה עדכונים קלים והתאמות יכול להיות מצוין, לצד תוכן מוגבל מאוד, פרט לתכני הילדים המרובים יחסית. אין ספק שהתוכן הוא הנקודה החלשה של השירות, והדבר היחיד שמחפה עליו הוא תג המחיר המצוין.

 

בעבור 50 שקל לחודש, מדובר בעסקה שיכולה להתאים לצרכנים מסוג מסוים מאוד. אם אתם רואים בעיקר ערוצי עידן+ ורק מדי פעם מחפשים איזה משהו אקסטרה, סרט או סדרה, להעביר אתם את הזמן ואתם לא בררנים מדי לגבי המבחר, או אם אתם מחפשים פתרון שיאפשר להעסיק את הילדים ולקבל קצת שקט מבלי לקרוע את הכיס ומבלי להתחיל להתברבר אחרי משהו ראוי ביוטיוב, סמארט יכול להיות פתרון מצוין בעבורכם.

 

אבל אם אתם חובבי טלוויזיה קצת יותר רציניים, שלא מסתפקים במינימום ההכרחי ומחפשים מבחר נאה, עם סדרות מוכרים וסרטים חדשים, או אם אתם חובבי ספורט, יכול להיות ששווה לכם להכפיל את התשלום החודשי ולנסות את סלקום TV (או יותר מלהכפיל אם אתם רוצים את כל ערוצי הספורט). סמארט, למרות המאמצים והכוונות הטובות, פשוט לא יספק את צרכי הצפייה שלכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x