שר האנרגיה שטייניץ חנך את צנרת ההולכה היבשתית של מאגר "לוויתן"
צנרת הגז עוברת מרמלה ועד אליקים ותאפשר בעתיד הזרמת גז ממאגר לווייתן למשק המקומי. שטייניץ: "צנרת הגז החדשה תהיה המוביל הארצי של משק הגז"
"צנרת הגז החדשה תהיה 'המוביל הארצי' של משק הגז. באמצעות צינור גז זה ואחרים אנחנו מרשתים את מדינת ישראל לאורך ולרוחב, משפרים ומרחיבים את הולכת הגז הטבעי לרחבי הארץ. כך נגיע ליותר צרכנים, כך נחבר יותר מפעלים, כך תוזלנה העלויות, וכך כולנו נוכל לנשום אוויר נקי יותר. אנחנו בעיצומה של מהפכת הגז הטבעי בישראל, ומתוצאותיה כולנו נרוויח" - כך אמר היום (ג') שר האנרגיה יובל שטייניץ בטקס חניכת צנרת הולכת הגז היבשתית המזרחית.
צנרת הגז הונחה בשנים האחרונות על ידי חברת נתיבי גז הממשלתית (נתג"ז) כאשר ההולכה החדשה אמורה לשמש עורק ראשי להזרמת גז טבעי מספקים חדשים ולעשרות צרכני גז עתידיים. קצוות צנרת הגז הן ברמלה בצד אחד ובאליקים בצד השני (תחנת הכוח "חגית" של חברת החשמל), מה שיאפשר חיבור של לקוחות חדשים לאורך הקו - ובעתיד הזרמת גז ממאגר לוויתן למשק המקומי.
ה"קו המזרחי" יצטרף ל"קו הימי", אשר שימש עד היום כעורק בודד להזרמת הגז מאשדוד לצפון ולאזור מפרץ חיפה. עם סיום הפרויקט גדלה גם הקיבולת של המערכת בכ-30%, ובכך תשתפר יתירות המערכת והגמישות התפעולית לצרכני הגז.
בנתיבי גז מחדדים שבמהלך הפרויקט הונחה הצנרת בתוואי תשתית קיים, זאת על מנת לנצל ביעילות את עתודות הקרקע ולצמצם את הצורך בהקצאת קרקע נוספת לתשתיות. במסגרת זו הונחו 73 ק"מ מן הקו בסמוך לכביש 6 ו- 24 ק"מ בסמיכות לקו עתידי של רכבת ישראל. עלות הפרויקט הסתכמה בכ-700 מיליון שקל. "עם סיום הפרויקט, המדינה השלימה צעד ענק במוכנות לקבלת הגז ממאגר לוויתן ובהגדלת יתירות ושרידות מערכת ההולכה הארצית. נתג"ז תמשיך לפעול להגדלת הביטחון האנרגטי למשק הישראלי, ובתקופה זו החברה כבר שוקדת על האתגר הבא לתכנון ולהקמת מערכת הולכה ימית, שתאפשר חיבור ספקי גז נוספים למערכת הארצית", סיכם מנכ"ל נתג"ז, שמואל תורג'מן.