קפיטליזם 3.0
איקאה רכשה 15% ממפעל למיחזור פלסטיק בהולנד
ההשקעה של ענקית הרהיטים השבדית היא חלק ממימוש החזון להגיע לשימוש בפלסטיק ממקורות מתחדשים בלבד בתוך שלוש שנים
- אופס: נייס חשפה בטעות את שם הלקוחה שלה - רשת איקאה העולמית
- מוצרי הבית החכם של איקאה יתמכו במערכות גוגל, אמזון ואפל
- הדברים המטורפים שאנשים עושים עם השקית הכחולה של איקאה
ההשקעה במפעל ההולנדי בוצעה כחלק מתוכנית היעדים של איקאה להגיע לשימוש ב־100% פלסטיק ממקורות מתחדשים (כלומר לא לצרוך פלסטיק המיוצר מנפט) עד אוגוסט 2020. היעד של איקאה הוא להגדיל את כושר הייצור של המפעל, שמייצר כיום 220 אלף טונות פלסטיק ממוחזר בכל שנה.
למרות העניין הגובר של איקאה בחומרי הגלם, החברה עדיין סופגת ביקורת בכל הנוגע למודל העסקי שלה. המהפכה של איקאה בעולם הרהיטים הביאה לכך שאנשים אמנם קונים ריהוט זול יותר, אבל הם מחליפים את הרהיטים שלהם בתדירות גדולה יותר, וכך מייצרים יותר פסולת. הביקורת הסביבתית כלפי איקאה היא לא שהחברה אינה ממחזרת, אלא שהיא תומכת במעגל צריכה בזבזני.
איקאה מצדה טוענת כי היא מגבשת מודלים חדשים של צריכה, מתוך כוונה לתמוך במודלים חדשים של צריכה "מעגלית", וכי רכישת מפעלי מיחזור היא ממש לא האסטרטגיה העיקרית של החברה.
איקאה מתכננת להגיע עד 2020 לא רק לצריכה של פלסטיק ממוחזר, אלא גם לאיזון בין העצים שהיא כורתת לצורכי ייצור ובין העצים שהיא מגדלת. מדובר בנקודה קריטית בצריכת החומרים של איקאה, שכן החברה צורכת, לפי דו"ח של ארגון WWF שפורסם החודש, כ־1% מכלל העצים שנכרתים בעולם.
במקביל איקאה הודיעה החודש על הקמת מפעל חדש בירדן, שאמור להיפתח עד אוגוסט, ולהעסיק 100 עובדים בשלב ראשון, ו־400 עובדים עם הגעת המפעל לייצור מלא עוד שנתיים. מפעל זה תוכנן כחלק מהתוכנית של איקאה לייצר תעסוקה באזורים מוכי עוני, כאשר הפרויקט בירדן מכוון ליצור תעסוקה לפליטים מסוריה. בחברה מתכננים לוודא כי מחצית מעובדי המפעל יהיו פליטים סוריים שנמלטו לירדן, והמחצית השנייה ירדנים.
היעדים הסביבתיים של איקאה
- שימוש ב־100% פלסטיק ממקורות מתחדשים עד אוגוסט 2020
- הגדלת היקף הייצור של המפעל למיחזור פלסטיק ליותר מ־220 אלף טון בשנה
- הגעה לאיזון בין כמות העצים שהיא כורתת לכמות העצים שהיא מגדלת