בניגוד לטראמפ: סקטור ייצור החשמל בישראל מתקדם ל־80% גז טבעי
שר האנרגיה, יובל שטייניץ, השר הראשון שהורה על הפחתת השימוש בפחם, החליט רק לפני שבוע כי שני שלישים מכוח הייצור של תחנת הכוח הפחמית בחדרה יוסבו לשימוש בגז טבעי
החלטתו של הנשיא טראמפ לסגת מהסכם פריז הפוכה למגמה שמקדמים משרדי הממשלה בישראל בשנה וחצי האחרונות. שר האנרגיה יובל שטייניץ, השר הראשון שהורה על הפחתת השימוש בפחם, החליט רק לפני שבוע כי שני שלישים מכוח הייצור של תחנת הכוח הפחמית בחדרה יוסבו לשימוש בגז טבעי.
סל הדלקים של חברת החשמל מכיל כבר עתה 53% גז (השאר פחם), כאשר בסקטור ייצור החשמל, הכולל גם תחנות כוח פרטיות, עובר השימוש בגז את רף ה־60% וצפוי להגיע באמצע העשור הבא לכ־80%.
"כשר האנרגיה של מדינת ישראל, אני מודיע שהמחויבות שלי להפחתת השימוש בפחם המזהם והחלפתו בגז טבעי לא תשתנה, ללא קשר להחלטתו של נשיא ארה"ב", אמר שלשום שטייניץ. "המהלך שכבר התחלנו בו השנה, 60% מהחשמל מיוצר בגז טבעי, יימשך", הדגיש בפוסט בדף הפייסבוק שלו. "אני מקווה, שארה"ב תמשיך להוביל את המערכה העולמית להצלת כדור הארץ ועתיד האנושות. גם אם קיימים 50% סבירות ששינוי האקלים וההתחממות הגלובלית הם תוצאה של מעשי ידי אדם, חובה עלינו לפעול כדי לצמצם סיכונים", סיכם.
מלבד המעבר לגז טבעי, מגמה נוספת שתפסה תאוצה בשנה האחרונה היא התנעה מחדש של התוכנית הממשלתית לייצר חשמל ממקורות מתחדשים.
במקרה הזה מדובר בתיקון טעות של ממשלת ישראל שהזניחה קשות את התחום: ב־2009 קבעה הממשלה שעד סוף 2014 5% לפחות מייצור החשמל יהיו "חשמל ירוק", עם הצהרה להכפיל את היעד עד סוף העשור. בפועל, כיום היקף ייצור החשמל הירוק הוא רק 2.5%.