השחיתות בתע"א: "חבר הוועד אלי כהן צרח על בעלי שיגיע להצביע בזמן שהייתי בטיפול כימותרפי"
איילה בסיל, בת זוגו של עובד התעשייה האווירית גיורא בסיל, הגיעה היום לביהמ"ש למסור עדות מוקדמת עוד בטרם הבשילו החשדות לכתבי אישום. הסיבה לכך היא מצבה הרפואי. בסיל: "בעלי הרגיש מאויים ופחת מהתנכלות כלפיו. הוא עזב אותי בביה"ח והצוות הרפואי הודיע לי כי ללא מלווה יש להפסיק את הטיפול "
איילה בסיל, בת זוגתו של גיורא בסיל עובד התעשייה האווירית, הגיעה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בלוד למסור עדות מוקדמת במסגרת פרשת השחיתות בתעשייה האווירית כנגד חבר ועד העובדים אלי כהן.
- השחיתות בתע"א: המנכ"ל השעה ל-3 חודשים את יאיר כץ, אהוד נוף ובכירים נוספים בוועד
- הוארכה בשבועיים תקופת הרחקתו של יאיר כץ מהתעשייה האווירית
- השחיתות בתע"א: המשטרה ביקשה מהיועמ"ש אישור לחקור באזהרה את שר הרווחה חיים כץ
"עדותה של בסיל חיונית להוכחת מצבו הנפשי של הנסחט, בן זוגה, בעת שכהן יצר עמו קשר ביום הבחירות לוועד העובדים בתעשייה האווירית", נכתב בבקשה וצוין כי מדובר בעדות מרכזית וחשובה להוכחת העבירה.
כהן חשוד בביצוע עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. כמו כן, המשטרה מייחסת לו עבירות סחיטה באיומים של עובדי התעשייה האווירית במטרה לגרום להם להתפקד למפלגת הליכוד או להצביע בבחירות לוועד העובדים.
"היכרותי עם אלי אינה באופן אישי, לא ראיתי אותו ואני לא מכירה אותו", אמרה בסיל (57) בתחילת עדותה וסיפרה כי היא חולת סרטן מפושט החל מ-1995. לדבריה, ב-9.6.2015 יום הבחירות לוועד התעשייה האווירית, נקבע לה תור לטיפולים כימותרפיים. "בעלי ניגש לאלי וסיפר לו שאני הולכת לטיפולים ואין באפשרותו לבחור בירושלים. אלי לא הסכים להעביר את השם שלו לרשימה למפעל האם בלוד וקבע כי הוא צריך להוא לבחור רק בירושלים", סיפרה.
מאחר ולא הייתה הסכמה ביניהם, סיפרה כי בעלה "עשה את הבחירה שלו והגיע איתי לבית החולים ולא מימש את זכות הבחירה שלו". מאחר ולא הגיע, התקשר אליו כהן "בסביבות השעה 12 וחצי, כשאני נמצאת במיטת טיפולים מחוברת למכשור הוא מתקשר לנייד של בעלי ואני שומעת צווחות ובעלי שואל 'מה אתה צורח עלי'. אני משכתי את הטלפון מבעלי ואמרתי לו מי אתה שאתה פונה כך לבעלי הוא אמר לי, "את מנהלת את התעשיה האווירית?", אז אמרתי לו "כן, אותך ואת התעשייה האווירית". ואז כהן החליט שאמא שלי עסקה במקצוע עתיק יומין ואני בתה וטרק את השיחה", סיפרה.
"אני הפסקתי טיפול כואבת, סובלת נגרמה לי צלקת, נשארה בתוכי צלקת", אמרה בסיל.
"בעלי עובד במקום אסטרטגי. אין לו בעיות עבודה הוא מגיע יום יום, נמצא איתי כמה שצריך. המפעל מחזק את ידיו כל טיפול בבית שצריך. יש לי רק בת אחת ואין לי עזרה. יש לי אותו וזה הכל. איפה איש הוועד שיאמר לעובד את הזכויות שלו כשיש בן משפחה חולה? זה לא היה".
לאחר השיחה הטלפונית סיפרה בסיל "בעלי הרגיש מאויים מאוד והוא אמר לי שהוא נוסע כרגע לירושלים לבחירות מאחר והוא יודע שכהן יכול לעשות הרבה דברים בהתנכלות כלפיו". בסיל סיפרה כי בעלה ניגש לצוות הרפואי והודיע שהוא עוזב את המקום. מאחר ולא ניתן לבצע את הטיפול ללא נוכחות אדם נוסף ליד המטופל, הצוות הרפואי הודיע כי יש להפסיק את הטיפול. "בעלי נאלץ לנסוע לירושלים לממש את זכות הבחירה שלו וסיפר את המקרה במפעל. המפעל הזדעזע, הניהול הזדעזע, אבל אף אחד לא יכול לומר לו משהו בנידון"
בא כוחו של אלי כהן,עו"ד ליאור אפשטיין חקר את בסיל באכזריות. בסיל מבקשת להפסיק את עדותה ואומרת "מערכת המשפט זה מקום להגנה ולא לאכזריות". השופטת דנה מרשק מרום מבקשת ממנו למתן את השאלות. עו"ד אפשטיין: "היחיד שסובל כאן הוא מי שיושב מאחורי (אלי כהן. נ.צ)".