$
מיסוי

"אם חברות בינלאומיות יעבירו חצי מהוצאות המו"פ שלהן לארץ גביית המסים תגדל ל-1.3 מיליארד שקל"

עו"ד דפנה גילת אמרה את הדברים בכנס בנושא קניין רוחני שנערך היום בתל אביב; ניר ג'אנה, דירקטור מס באינטל: "ישראל עושה המון למען הבאת משקיעים זרים לארץ אבל החוק החדש לא מספיק פשוט בכדי שמשקיע ידע לאן הוא נכנס"

עמרי מילמן 22:2129.05.17

"רשות החדשנות בוחנת יצירת הוראות שיאפשרו לחברות רב לאומיות שירכשו חברות ישראליות, להשאיר את ה-IP שלהן בארץ. הוראות אלה הן חלק מהמכלול של ה- BEPS וייצרו סביבה מיטיבה נוספת, עבור אותן חברות", כך אמר אבירם ז'ולטי, מנהל חטיבת תפעול ותמיכות, רשות החדשנות, בכנס "קניין רוחני – כל הדרך להטבות מס", שקיימו פירמת ריינהולד כהן בשיתוף KPMG, בלופט האירועים "הקומה הרביעית" בתל אביב.

 

ז'ולטי הוסיף כי "אנחנו המשקיע היחידי שיודעים איך נפרדים ממנו, בעסקת מכירה. ברגע שחברה לקחה כסף מרשות החדשנות, היא יודעת שהמקסימים שתצטרך לשלם אחרי שהיא תירכש, יכול להגיע לעד פי 6 מהמענק שקיבלה. מעסקת וויז הרשות יכלה הייתה לקבל עשרות מיליוני דולרים, ובסוף קיבלה רק פי 3, מאחר והם השאירו את ה- IP בארץ, ומאוד שמחנו על כך. ההשקעות של הרשות בחברות, זה הכסף הכי זול שהמשקיעים יגייסו אי פעם, מאחר והרשות אינה בעלת מניות".

 

עו"ד דפנה גילת, שותפה במשרד גילת ברקת מקבוצת ריינהולד כהן התייחסה לעבודת הוועדה שבחנה את הנושא בראשה עמד מנכ"ל האוצר, שי באב"ד, ואמרה כי זו מצאה "אם כל החברות שיש להן מרכזי פיתוח בישראל, יעבירו רבע מהוצאות המחקר והפיתוח שלהן לישראל, הכנסות המיסוי בישראל יעלו פי 3, ואם הן יעבירו חצי, המס שישראל תגבה מהן יעלה ל- 1.3 מיליארד שקל, לעומת 200 מיליון שקל היום".

 

מאחר וחברות רבות להן מרכז מו"פ בארץ רושמות את הקניין הרוחני שלהן במדינות עם שיעורי מס נוחים יותר, המס שהן משלמות, מחושב רק על סמך ההכנסות המשויכות לארץ. העברת רישום הקניין הרוחני לארץ תגדיל את הכנסות החברה הנובעות ממנו ורשומות בארץ, ובכך את תשלום המסים שלהן בארץ.

 

לדברי ניר ג'אנה, דירקטור מס באינטל: "מדינת ישראל מצד אחד עושה המון בעניין הבאת משקיעים זרים לארץ, אך מצד שני היא לא משאירה את אלמנט הפשטות, בחוק החדש, דומיננטי מספיק, כדי שמשקיע זר יוכל לבוא ולהגיד "אני יודע בדיוק למה אני נכנס", "אני יודע מה אני אפגוש אח"כ בשלב השומה", וצריך לזכור שמשקיע בסדרי גודל כמו אינטל, מסתכל על הגלובל ואומר שיש את ישראל, סין, אירלנד, ארה"ב וכשהוא עושה את ההשוואה הזו, הוא מחפש בין השאר את המקום שהכי קל ונוח לעשות בו עסקים לאורך זמן. משווים ומחשיבים אותנו בנשימה אחת לגוגל ופייסבוק ודומותיהן, אך אנו חברה יותר תעשייתית במהות, ומי שמסתכל על המס האפקטיבי הממוצע של אינטל בדוחות הכספיים שלנו לא יראה שיעורים חד ספרתיים, שעשויים לאפיין את אותן חברות שמפזרות קנין רוחני העולם, הוא יראה מס של כ-25%, מה שאומר שרוב הכנסות של החברה ממוסות בארה"ב מהסיבה שה-IP שלנו נמצא בארה"ב". 

 עו"ד דפנה גילת עו"ד דפנה גילת צילום: תמר מצפי

ג'אנה הוסיף כי באינטל "מאמינים בריכוז ה-IP במקום אחד. זה מאוד מפשט מבחינה משפטית, ולכן אני לא רואה תנועה של ה-IP קיים של אינטל מארה"ב לישראל. חברות אמריקאיות שירצו להעביר חלק מה-IP הקיים שלהן לחברות מחוץ לארה"ב יצטרכו לבצע אלמנט של מכירה, דבר שעלול להוביל לרווחי הון גבוהים (ומכאן תשלום מס גבוה-ע"מ) . רישיונות עתידיים לחברת האם חשופים לניכוי מס במקור בארה"ב, מה שעלול לעקר את הטבת החוק. " החוק החדש כן עשוי להיות רלוונטי במקרים של עסקאות של מיזוגים ורכישות".

 

לדברי יפעת שעיה, שותפה, מערך מיסוי ישראלי, KPMG סומך חייקין: "בעולם התחרותי הגלובלי, מנסות המדינות להשפיע על מיקום ה-IP באמצעות שיעורי מס אטרקטיביים ותמריצים נוספים. במטרה למשוך חברות ישראליות וקבוצות רב לאומיות להביא ולרשום ידע בישראל, תוקן חוק עידוד השקעות הון, כך ששיעור המס בגין אותן הכנסות ינוע בין 12%-6%. קיימת חשיבות מרובה להבנת התנאים הקבועים בחוק במטרה לקבל את ההטבות האופטימליות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x