$
בארץ

סכסוך שותפים בחברת הגז של עיני וברוש

דוד וולף, ראש המטה לשעבר של שרגא ברוש ובעל מניות בחברת הגז עושרד, פנה לביהמ"ש בטענה שזכויותיו קופחו. עושרד: ניסה להכניס עבריין לחברה

נעמי צורף 06:5025.05.17

חברת אל דייב, בעלת מניות בחברת הגז עושרד שבשליטת יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ויו"ר ההסתדרות לשעבר עופר עיני, תובעת את החברה ואת החברות בעלות המניות בה בטענה כי שינו את תקנונה במטרה לסכל בדיעבד עסקה למכירת מניות. התביעה הוגשה גם נגד ברוש עצמו, המכהן כיו"ר הדירקטוריון וכן נגד עיני המשמש כדירקטור.

 

 

מנגד, הנתבעים טוענים כי שינוי התקנון נעשה במטרה להגן מפני מסירת אחזקות לישות פיקטיבית. התביעה הוגשה בחודש מרץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על ידי עורכי הדין גיא נאמן ומוחמד כבוב, והיא מבקשת סעדים הצהרתיים והוראות במטרה להסיר את הקיפוח ולהשית על הנתבעים הוצאות ושכר טרחה.

שרגא ברוש שרגא ברוש צילום: עמית שעל

 

לפי התביעה, חברת אל דייב שבבעלות איש העסקים דוד וולף (שכיהן בעבר כראש המטה של ברוש בהתאחדות התעשיינים) החזיקה 6.9% ממניות עושרד. היא ביקשה למכור לחברת י.ת. אחסנה 5% מהאחזקות תמורת 7 מיליון שקל. לפי התביעה, תקנון החברה מאפשר מכירת מניות בתנאי שיתר המחזיקים לא השתמשו בזכות הסירוב ב־30 הימים שלאחר מועד ההצעה. בדצמבר 2016 הודיעה אל דייב ליתר בעלי המניות כי בכוונתה למכור את אחזקות, ונתנה להם 30 יום לשקול את צעדיהם. אז, כך על פי התביעה, ביקש ברוש לתת זמן נוסף לשימוש בזכות הסירוב ואל דייב הסכימה.

 

פוגעים או מגנים

 

אל דייב טענה כי בתחילת פברואר 2017, לאחר שלא התקבלה כל הודעה מטעם בעלי המניות, חתמה עם הרוכשים על הסכם. מספר ימים לאחר מכן גילתה החברה כי היא מוזמנת לאסיפה כללית מיוחדת של בעלי המניות לצורך תיקון תקנון החברה. בין השאר, כך לפי התביעה, הוצעו תיקוני תקנות לכאלו שיגבילו את מכירת המניות למי שהורשע בפלילים במהלך 20 השנים שקדמו למכירה.

עופר עיני עופר עיני צילום: אוראל כהן

 

 

הנתבעים טוענים כי בפרק הזמן הזה נתגלה להם לראשונה מידע "מטריד, מדאיג ויוצא דופן בחומרתו שלא הובא לידיעת החברה על ידי אל דייב ו־וולף בשום שלב קודם". לטענתם, הם גילו כי החברה הרוכשת "אינה אלא ישות משפטית בלתי חוקית" שנועדה ככל הנראה להסתיר קשר "לעבריין שהורשע במספר עבירות חמורות".

 

 

על פי הנתבעים, עובדת היותה של הרוכשת פיקציה משפטית נקבעה על ידי בית המשפט ומנסחי רשם החברות עולה כי מבנה האחזקות שלה הוא "בלתי חוקי ונוגד את תקנת הציבור". בעקבות כל אלו, החליטו בעלי המניות לזמן אסיפה כללית מיוחדת לתיקון התקנון "כך שיכלול הוראות שיוויונייות, לגיטימיות וסבירות שיגנו על החברה".

 

העליון עצר זמנית

 

בעקבות פניית אל דייב לבית המשפט המחוזי, קבעה השופטת רות רונן כי אסור היה לשנות את הוראות התקנון. בתגובה, עתרו הנתבעים לבית המשפט העליון וביקשו צו זמני שיורה לעצור את העסקה. השופט יורם דנציגר נתן צו שמורה לעצור את העסקה עד לקיום הדיון בערעור, שנקבע לספטמבר.

 

מלבד עיני וברוש, אל דייב תובעת גם את הדירקטור חיים אהרון. כן היא תובעת את בעלת המניות א.ל.ע.א השקעות שבשליטת ברוש, או קיו יעוץ והשקעות שבשליטת עיני, באומנס, לטין קונקשיון, ר.מ. שיר השקעות ו־makor invest & finance corporation. את ברוש, עיני, אהרון ועושרד מייצגים עו"ד דיבון פרקש ועו"ד שירה מרקוביץ ממשרד צברי־פרקש ושות'. את יתר בעלי המניות הנתבעים מייצג עו"ד ירון אלון ממשרד הורביץ־אבן־אוזן ושות'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x