$
בארץ

מנכ"ל משרד רה"מ: עלות הרגולציה מתגלגלת בסופו של דבר לאזרח

לדברי אלי גרונר "בשנתיים האחרונות עשינו מהלכים מורכבים כדי להפחית את המס הסמוי הזה". עוד אמר כי הם מתכננים לבצע מהלך נוסף של הפחתות רגולציה השנה ושנה הבאה: "משוכנעים שאם יהיה טוב לעסקים, יהיה טוב לאזרחים"

עמרי מילמן 14:2616.05.17

"בממשלה הזו אנחנו מנסים להיות כמה שיותר ידידותיים כלפי המגזר העסקי, מאחר ואנו משוכנעים שאם יהיה טוב לעסקים, יהיה טוב לאזרחים. המגזר העסקי הוא לב ליבה של הכלכלה והוא זה שמביא לצמיחה. אנחנו עובדים קשה כדי להפחית את המיסים – גם את המיסים הגלויים, בתוך כך הורדנו משמעותית את מס החברות בשנתיים האחרונות, וגם את המס הסמוי – עודף הרגולציה. אין ארוחות חינם ואין רגולציה חינם; כל עלות רגולטורית מתגלגלת בסופו של דבר לאזרח שמשלם את המחיר", כך אמר אלי גרונר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, בכנס "מיסוי בינלאומי – האם אתם ערוכים לשינוי?" של פירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte בשיתוף האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI, שהתקיים בסטוקו בת"א.

 

לדברי גרונר "בשנתיים האחרונות עשינו מהלכים מורכבים כדי להפחית את המס הסמוי הזה. הפחתנו עלויות ישירות של עודף רגולציה בסך של למעלה ממיליארד ושלוש מאות מיליון שקל. אנחנו ממשיכים ומתכננים לבצע מהלך נוסף של הפחתות רגולציה בשנים 2017 ו- 2018."

 

גרונר התייחס ליעד הממשלתי של הפחחתת הרגולציה ב-25% תוך חמש שנים ואמר "אנחנו עומדים ביעד הזה. הציבור מבין שהוא נושא בעלויות של רגולציה מיותרת ולכן הוא רוצה שנוריד את יוקר המחייה, נביא לרגולציה מושכלת, ונייצר פה סביבת מס אטרקטיבית. אנחנו חותרים לזה בשיתוף פעולה עם המגזר העסקי".

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם פוסט

 

רו"ח אלונה מירון, שותפה ראש חטיבת המס בפירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte התייחסה לרפורמה במס שמתכנן טראמפ ואמרה כי "אם מסתכלים על עקרונות רפורמת המס של טראמפ כפי שפורסמה מול תיקוני החקיקה המוצעים לתעשייה ולמשקיעים בישראל, ניתן לראות כי אנו עומדים בפני תקופה מאתגרת ומטלטלת כאשר השאלה העיקרית שתעמוד על הפרק היא האם ישראל תהיה מספיק אטרקטיבית בעיקר עבור משקיעים זרים, כך שישקלו האם להשאיר את הפעילות והידע הנרכשים בישראל. והשאלה נכונה גם עבור קהילת הסטארט-אפ בישראל – כאשר יבחנו את מדינת תושבות החברה המוקמת והבעלות על הידע.

 

ארז צור, יו"ר משותף וראש תחום ההייטק ב-IATI אמר "באוקטובר 2015 פרסם ארגון ה-OECD מדיניות חדשה שגרמה לרעידת אדמה באופן חלוקת השפע של ההייטק העולמי על פני הגלובוס. הכוונה כמובן למדיניות BEPS למאבק בתכנוני מס של חברות רב לאומיות. ממשלות רבות זיהו מיד את ההזדמנות שנוצרה והחלו לעצב את מדיניות המס הלאומית כדי ליצור תשתיות מיסוי אטרקטיביות עבור חברות רב לאומיות, במטרה שאלו יבחרו להקים פעילויות משמעותיות בתחומן. החל מרוץ נגד הזמן, ואנו באיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) זיהינו זאת ומיהרנו לכנס ישיבות בהשתתפות שר האוצר משה כחלון ומנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, במטרה לוודא שגם בישראל הגורמים הממונים מבינים את גודל ההזדמנות, ואת העובדה שפספוס ההזדמנות עלול לעלות לכלכלת ישראל מיליארדי שקלים ולהחזיר את תעשיית ההייטק שלנו 30 שנה לאחור. בסופו של דבר הפגישות הובילו לחקיקה המותאמת לחוקי המס החדשים ב-OECD, אשר הופכת את ישראל לאחת המדינות האטרקטיביות בעולם לפעילות חברות רב-לאומיות ולרישום קניין רוחני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x