הפרקליטה שמלווה את חקירת נתניהו: מאות אלפי שקלים זה לא "רק מתנה מחבר"
בפאנל בת"א אמרה עו"ד ליאת בן ארי: "כאשר מדובר במאות אלפי שקלים שניתנים לעובד ציבור, אני מתקשה לקבל שמדובר רק במתנה מחבר. אני יודעת על עצמי ועל חבריי - איש מאיתנו לא דורש מאות אלפי שקלים לקבל במתנה". נתניהו: "לא היה דבר פסול ביחסים ביני לבין חבריי"
- דיווח: מסתמנת המלצה להעמיד לדין את נתניהו בפרשת המתנות
- דיווח: נתניהו טען שנהג לקנות סיגרים בכסף מזומן של בן משפחה
- נתניהו לחוקריו: לא ידעתי על השמפניות, אם היו מתנות הן הועברו לשרה
בפאנל בתל אביב של לשכת עורכי הדין, ענתה עו"ד בן ארי לשאלה אם מתנות פעוטות נחשבות כעבירת שוחד חמורה. "כל דבר תלוי בנסיבות", ענתה. "שאלת החברות עולה בכל התיקים. אני יודעת על עצמי ועל חבריי - אף אחד מאיתנו לא דורש מאות אלפי שקלים לקבל במתנה. האינטרסים במצב כזה חייבים להיבחן. יש הרבה תיקי שוחד עכשיו. כל תיק הוא עולם ומלואו עבורנו, ואין ספק שמאוד מעניין מבחינתנו לבחון את יחסי החברות בין הנותן והמקבל".
"4,700 דולר לעובד ציבור שמרוויח משכורות כמו שאתם יודעים שהוא מרוויח, 4,700 דולר זה פחות או יותר משכורת שהוא מרוויח בחודש והוא עובד הרבה מאוד ימים כדי להרוויח את הסכום הזה", הוסיפה עו"ד בן ארי. "זה לא סכום פעוט וכבר נקבע בפסיקה לא פעם שהסכום לא חייב להיות פעוט בעיני מי שנותן כי לפעמים מי שנותן באמת את ה-4,700 דולר זה פעוט בעיניו, אלא השאלה כמה זה בעיני זה שמקבל. אם 1500 שקל ניתנים מידי בעל אינטרס לעובד הציבור שגם מקדם את ענייניו אז הוא צריך לעמוד לדין ואולי הוא לא יילך על זה לשש שנים לכלא, אבל זו שאלה על העונש - ולא השאלה אם כן או לא".
הדברים של בן ארי נאמרו במהלך יום עיון של לשכת עורכי הדין שערכו עו"ד יעל גרוסמן, יו"ר משותף של ועדת איסור הלבנת הון ואילן שדי, יו"ר משותף של הפורום הארצי למשפט מדע וטכנולוגיה בלשכה.
לאחרונה דווח כי פרקליט המדינה עיבה את צוות הפרקליטים המלווים את המשטרה בחקירות נגד נתניהו. עד כה ליוו את חוקרי להב בכירי פרקליטות מחוז ירושלים, נורית ליטמן ואורי קורב, יחד עם פרקליטה נוספת. אולם לאחרונה קורב השעה את עצמו עקב בירור תלונה על הטרדה מינית, ואילו ליטמן קודמה לתפקיד המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
לכן החליטו בפרקליטות על צוות חדש ומעובה לליווי חקירות נתניהו בתיק 1000 ובתיק 2000. על הצוות החדש מוסיפה לפקח ליטמן מתפקידה הבכיר, אולם הוא מורכב מאנשי פרקליטות מיסוי וכלכלה בתל אביב ובירושלים. ראש המחלקה בתל אביב היא כאמור עו"ד בן ארי.
מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אין שום בסיס לטעון שדבר כלשהו היה פסול ביחסים בין ראש הממשלה לבין חבריו. ראשית - החברות ההדוקה בין המשפחות היא עובדה חד משמעית שאין לערער עליה, כולל גם בתקופות שראש הממשלה היה אזרח פרטי. שנית - אנו כופרים בסכומים שננקבים, ובכל מקרה מדובר בסיגרים שניתנו פעמים רבות על פני 17 שנות חברות. לכן הטענה כאילו ניתנה מתנה אחת בשווי של מאות אלפי שקלים, או שניתנו הרבה מתנות בשווי של אלפי דולרים כל אחת, פשוט אינה נכונה. שלישית - במהלך כל השנים הללו לא היו שום אינטרסים ולא ניתנה שום תמורה. אנו חוזרים ואומרים: לא היה כלום, ולכן גם לא יהיה כלום".