השיגעון הארכיטקטוני האחרון בדובאי - מסגרת תמונה מזהב בגובה של 150 מטר
המסגרת, שעלותה נאמדת ב-43 מיליון שקל, מורכבת משני מגדלים בגובה 150 מטרים כל אחד וברוחב 93 מטרים, המחוברים על ידי גשר שממנו ניתן יהיה להשקיף על העיר
השיגעון הארכיטקטוני החדש של דובאי: מבנה חדש שנראה כמו מסגרת מצופה זהב ונקרא דובאי פריים.
המסגרת, שעלותה נאמדת ב-43 מיליון שקל (160 מיליון דירהאם), מורכבת משני מגדלים בגובה 150 מטרים כל אחד וברוחב 93 מטרים, המחוברים על ידי גשר. כל המבנה מצופה זהב, והוא מחצית הגובה של מגדל אייפל בפריז, שמתנוסס לגובה 300 מטרים.
הגשר המחבר בין המגדלים אמור לשמש כמיקום מוצלח לצילום תמונות של הנסיכות. על פי הודעת הרשויות בדובאי, המסגרת תהיה "גורם משיכה חשוב לתיירים ולתושבים המקומיים", ולפי ההערכות תמשוך 2 מיליון מבקרים בשנה.
בתצפית בגשר יותקנו מסכים אינטראקטיביים שיעזרו לתיירים לזהות בניינים וציוני דרך אחרים ברחבי העיר ויספקו עובדות ומידע על כל אחד מהם.
עבודות הבנייה החלו ב-2013, והרשויות עמלות כעת על הפרטים האחרונים, כמו ציפוי זהב לפלדת אל חלד. המבנה יכלול גם חללים פנימיים שישמשו כחדרי תערוכות, כולל אחד שיספר את ההיסטוריה של דובאי. התערוכה הזו תכלול "אפקט ערפל, ריחות ותנועות שיספרו את הסיפור של דובאי".
קומת ביניים תייצג את "העתיד של דובאי", כך לפי ההצהרה. הרעיון הוא להציג כיצד תיראה דובאי בעוד 50 שנה מהיום על ידי "יצירת מטרופוליס וירטואלי באמצעות הקרנות אינטראקטיביות ומציאות מדומה".
אולם, על אף ההתלהבות המקומית, המבנה לא חף משערוריות. האדריכל המקסיקני פרננדו דוניס הגיש תביעה נגד עיריית דובאי בטענה שגנבה את התכנון שלו. ב-2008 זכה דוניס בתחרות שארגנו בדובאי לבחירת העיצוב. לפי תנאי התחרות, העיצוב ייכנס לשימוש רק לאחר ששני הצדדים יחתמו על חוזה. אולם, מכיוון שהתנגד למספר סעיפים בחוזה, דוניס דחה את טיוטת ההסכם שהוגשה לו ב-2013. בכל זאת, הבנייה החלה כבר שנה לאחר מכן. דוניס מודה כי בוצעו שינויים מסוימים, אך "בבסיס מדובר באותו עיצוב".