$
בארץ

ועד המנהלים בבנק דיסקונט הכריז על סכסוך עבודה

הוועד המייצג כ-1,000 עובדים בדרגי ניהול שונים טוען לעומס עבודה חריג בעקבות הליך פרישה מרצון שיזמה ההנהלה, כמו כן לדברים ההנהלה לא מיישמת את ההסכם שנחתם עימם. בנק דיסקונט: "מהלך תמוה של הוועד שאין לו כל בסיס מוצדק"

רעות שפיגלמן 16:5520.04.17
ועד המנהלים בבנק דיסקונט הכריז אתמול (ד') על סכסוך עבודה - ובהתאם לכך יוכל לפתוח בשביתה החל מה-7 במאי, בעוד כשבועיים וחצי. הצעד של ועד המנהלים מגיע כאשר על פניו נראה היה כי המחלוקות בין הנהלת הבנק לבין הוועדים (ועד המנהלים וועד הפקידים) הגיעו לעמק השווה בנובמבר האחרון.

 

יו"ר ועד המנהלים, מיכאל אסור, הכריז על הסכסוך. הוועד מייצג 1,000 מנהלים מתוך 6,200 עובדי הבנק, ובהתאם להחלטה שיקבל היו"ר אסור כאלף מעובדי הבנק בדרגי ניהול שונים, יגיעו לעבודה או יישארו בבית החל מעוד שבועיים וחצי, לפרק זמן לא מוגבל.

 

רק לפני כחמישה חודשים, בנובמבר, נחתם הסכם עם נציגות העובדים שכלל הארכה של חוקת העבודה עד 2021 והסכמה על שינויים שיאפשרו גמישות ניהולית כדי להתאים את הבנק לשינויים שחלים בשוק הבנקאות. עוד כלל ההסכם גם הסכם שכר שתפקידו להביא לצמצום פערי השכר בין עובדי הבנק כאשר בהתאם להסכם נקבע לראשונה מנגנון שכר שקלי (ולא יחסי באחוזים כפי שהיה נהוג עד אז).

 

לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית דיסקונט לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית דיסקונט צילום: רמי זרניגר

 

הכרזת הסכסוך מגיעה לטענת הוועד על רקע של מספק גורמים, ביניהם, סגירת מרחב ת"א של הבנק. סגירה זו התבצעה לפני מספר חודשים ומי שעבד שם שובץ לתפקידים אחרים. לטענת הוועד הם עודכנו על המהלך רק לאחר מעשה תוך השלכה על מעמדם ותנאי עבודתם של העובדים במרחב זה.

 

טענה נוספת היא עומס עבודה חריג ובלתי סביר בסניפים ובמטה שהתפתח בעקבות הליך הפרישה מרצון שיזמה ההנהלה. טיעון נוסף הוא שינויים בהגדרת מערך התפקידים באופן חד-צדדי בכל הנוגע לעובדים בדרג הניהולי. הוועד גם העלה את נושא הבונוס השנתי, שלטענתו לא שותף באופן החלוקה. גם נושא הקידומים בבנק עומד על הפרק כאשר הוועד טוען להימנעותה של ההנהלה מסבב קידומים שנתי. מנגד בבנק דיסקונט מעניקים קידומים על בסיס פרטני ואין חובה להעניק קידום מדי שנה, וגם לא לשתף את העובדים בכך.

 

בתוך כך, בהתאם לחוזר של בנק ישראל שפורסם ערב חג הפסח חודדו מספר נהלים ואחד מהם מתייחס לנושא השביתות במערכת הבנקאית. בהתאם לחוזר חודד נושא ההמשכיות העסקית של הבנקים בעת שביתה. לפיכך הבנקים מחוייבים לספק המשך הנגשה ואספקה של השירותים החיוניים גם בזמני שביתה. נציין כי הבנקים מספקים שירותים בעת שביתה אך החוזר בא לחדד את חשיבות הנגשת ואספקת השירותים החיוניים, ולהעלות את הדברים באופן רשמי על הכתב. במידה ותתקיים השביתה הבנק צפוי להמשיך לספק את השירותים באופן שוטף, היות ומדובר על שביתה על עובדים בדרגי הניהול.

 

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה כי "מדובר במהלך תמוה של ועד המנהלים שאין לו כל בסיס מוצדק או רלוונטי, במיוחד שנעשה זמן קצר לאחר חתימה על הסכם שכר והארכת חוקת העבודה ל-5 השנים הבאות".

 

מוועד המנהלים נמסר בתגובה כי "סכסוך העבודה הוכרז כי ההסכם אינו מיושם. כל התקופה האחרונה מופרים הסכמים ונוהגים בבנק . הדבר גורם לפגיעה בציבור המנהלים. אנו מקווים שבתקופת הצינון הנהלת הבנק תתעשת תשב עם נציגות העובדים ותפתור אחת ולתמיד סחבת של חודשים ארוכים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x