$
מחפשי עבודה

בדקתם הודעות בסמארטפון בעבודה? תראו כמה זמן יעבור עד שתחזרו לריכוז

הטלפונים הסלולריים הם גורם ההפרעה הראשי בעבודה. מה אפשר לעשות כדי לצמצם את הנזקים?

שירות כלכליסט 07:2108.04.17
האם גם אתם מרגישים לפעמים שהסמארטפון פוגם ביעילות שלכם בעבודה? אם כך, אתם לא לבד. מחקרים מראים כי הסמארטפונים הורגים את היכולת שלנו להתמקד, שכן המכשירים האלקטרונים הללו מסיחים את דעתנו, משפיעים לרעה על יכולתנו לעבוד ומפחיתים את הכמות והאיכות של הקשרים הבינאישיים שלנו.

כל זה קורה בעוד שליותר ויותר אנשים יש מכשירי סמארטפון - בארה"ב, ל-77% מהתושבים יש מכשיר.

 

העובדים בעצמם מודים כי הסמארטפון הוא גורם ההפרעות הראשי בעבודה, כך לפי מחקר שערכו בשנה שעברה באתר ההשמה CareerBuilder. עם זאת, העובדים מסרבים לוותר על נוכחות המכשיר במהלך שעות העבודה. יתרה מכך, במחקר נפרד מ-2016 שערכו חוקרים באוניברסיטת יוליוס מקסימילאן בווירצבורג בגרמניה ומאוניברסיטת נוטינגהם טרנט בבריטניה, הם הגיעו למסקנה כי הסמארטפונים פוגעים בפריון העבודה.

 

בודקים סמסים בעבודה? זה הורג את הפרודוקטיביות שלכם בודקים סמסים בעבודה? זה הורג את הפרודוקטיביות שלכם צילום: שאטרסטוק

 

למרבה המזל, אפשר לפרוץ את המעגל. הפסיכולוג לארי רוזן וחוקר המוח אדם גאזלי פרסמו ספר בשם "הראש המוסח: מוחות עתיקים בעולם טכנולוגי" (Ancient Brains in a High-Tech World), שעוסק באסטרטגיות יעילות להפחתת הסחות הדעת ותוצאות הלוואי שלהן.

 

"המוח שלנו לא שונה בהרבה מכפי שהיה בתקופת המערות. עם זאת, אנחנו מוצפים בטכנולוגיה בכל זמן ובכל מקום", אמר רוזן בראיון לאתר מרקט ווץ'. "נראה שהמוח שלנו לא נבנה כדי להתמודד עם כל כך הרבה הסחות דעת בעולם שלנו, אנחנו לא טובים יותר היום בהתמקדות וריכוז". לדבריו, הספר מדבר על הדרכים השונות שמהן מגיעות הסחות הדעת הן מתוך המוח והן מהעולם החיצוני, ומספק הצעות להגברת תשומת הלב הפיסית והפסיכולוגית.

 

לפי רוזן, הטכנולוגיה בכלל וטכנולוגיית התקשורת בפרט הן הגורם מספר אחד של הסחות דעת בעבודה. "זה מה שיוצר את ההפרעות", הדגיש. הוא פירט שמחצית מההפרעות מגיעות מבחוץ, לרוב כמיילים או הודעות במסנג'ר. המחצית השנייה של ההפרעות מגיעה מתוך המוח שלנו. "ההפרעות הללו נגרמות לרוב מהצורך שלנו להישאר מחוברים כל העת, ולכן אנחנו בודקים כל הזמן מה קורה".

 

מחקרים מצאו כי אנשים בודקים את הטלפון שלהם כל 15 דקות, ומרגע שהם מתעדכנים עוברות 20 דקות נוספות לפני שהם חוזרים למטלה שהם עובדים עליה. שכן, במקרה כזה צריך להפעיל מחדש את התאים שעבדו על המטלה. "הפרויקט ייקח יותר זמן, ובגלל ההפרעות הבלתי פוסקות רמות הלחץ והחרדה יגברו", הוא מוסיף. יתרה מזו, בכל 90 דקות צריך לקחת הפסקה, מכיוון שהטכנולוגיה מציפה את כל רמות החושים שלנו, והמוחות מתעייפים. לכן ההמלצה היא לעשות דברים שיפחיתו את הפעילות במוח, כמו הליכה בטבע, התעמלות ל-10 דקות ביום, מדיטציה ל-10 דקות ביום או אפילו מקלחת חמה. "יש אינספור דרכים להרגיע את המוח, אבל כל אחד יודע מה עובד אצלו", מוסיף רוזן.

 

כמה רעיונות להרגעת המוח והפחתת השימוש בטלפונים:

  • הודיעו לכולם שאתם בודקים מערכת חדשה, ויכולים לבדוק הודעות רק כל חצי שעה.
  • אם אתם עובדים על מחשב, סגרו את פייסבוק, המייל וכל מקום אחר שאפשר לקבל בו הודעות.
  • שימו את הטלפון על שקט, הפכו אותו ושימו שעון מעורר לעוד חצי שעה.
  • שימו את הטלפון על רטט, וקבעו סוגים שונים של רטט לאנשים מסוימים כמו הבוס, או שתגדירו כך שתקבלו הודעות רק מאנשים מסוימים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x