$
אורי טל טנא

גם מחזיקי היה"ש ירוויחו, וגם תגמול־העל לבעלים יגדל

השותף הכללי של ישראמקו, בלחץ מחזיקי יחידות ההשתתפות, קבע שישראמקו יה"ש תחלק את הרווחים הצבורים שלא חולקו עד עתה, באמצעות גיוס חוב, ושמעתה הכוונה היא לחלק את מרבית הרווחים העתידיים

אורי טל טנא 07:2206.04.17
בסוף שנת 2013, בתום שלושה רבעונים ראשונים של הפקת גז ממאגר תמר, עודף ההתחייבויות של ישראמקו יה"ש היה 681 מיליון דולר. ההתחייבויות היו גבוהות בגלל חלקה של ישראמקו יה"ש בפיתוח מאגר תמר. שלוש שנים לאחר מכן, בסוף 2016, עודף ההתחייבויות פחת ל־274 מיליון דולר. עיקר הירידה בהתחייבויות נבעה מההפרש שבין רווחי שותפות הגז ובין הדיבידנד שחילקה. חלק נוסף מהפער נובע מהוצאות הפחת שהן לא תזרימיות, אך הן מהותיות בזכות הפחת המואץ שמוכר לנכסי מאגר הגז תמר.

 

 

כעת השותף הכללי של ישראמקו, בלחץ מחזיקי יחידות ההשתתפות, קבע שישראמקו יה"ש תחלק את הרווחים הצבורים שלא חולקו עד עתה, באמצעות גיוס חוב, ושמעתה הכוונה היא לחלק את מרבית הרווחים העתידיים. המשמעות היא העברת ערך מיידי למחזיקי יחידות ההשתתפות, ומנגד, יצירת חוב מהותי לשותפות והוצאות מימון עתידיות.

 

ב־2016 ישראמקו יה"ש רשמה רווח נקי של 303 מיליון דולר (1.1 מיליארד שקל). השותף הכללי של ישראמקו, שנשלט ע"י ישראמקו אינק, קיבל תמלוג על של 27.5 מיליון דולר. החל מאמצע הרבעון השלישי של 2017 מאגר תמר צפוי לכסות את עלויות הפיתוח, ותמלוג־העל שתשלם ישראמקו יה"ש לשותף הכללי יעלה מ־5.35% כעת ל־9.52%. לכן, בשנת 2018 תמלוג־העל צפוי להיות מעל ל־50 מיליון דולר לשנה, ובמקביל הרווח למחזיקי יחידות ההשתתפות יקטן בגלל עליית תמלוג־העל ובגלל הוצאות המימון הנוספות. מחזיקי יחידות ההשתתפות אומנם ירוויחו פחות על הנייר, אך יקבלו בצורה כמעט מיידית את הרווחים ישירות אליהם.

 

אסדת קידוח תמר אסדת קידוח תמר צילום: ליאור גוטמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x