השחיתות בעיריית אשדוד: הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד בכירים וקבלנים
על פי החשד, ממלא מקום ראש העיר עמרם כנפו וחברי המועצה לשעבר יצחק דרי ושלמה אלבז, קיבלו מיזמים ומקבלנים מיליוני שקלים בתמורה לקידום פרויקטים בוועדות התכנון והבנייה
הפרקליטות צפויה להגיש בקרוב כתבי אישום פרשת השחיתות בעיריית אשדוד נגד בכירים בעיריית אשדוד ושורת יזמים וקבלנים בשל מעורבות לכאורה בפרשות שוחד של מיליוני שקלים. על פי החשד, בין השנים 2005-2006, ממלא מקום ראש העיר עמרם כנפו, וחבר המועצה לשעבר יצחק דרי, הקימו כל אחד עסק לייעוץ ליזמים בתחום הנדל"ן, וקיבלו מהיזמים ומהקבלנים כסף בתמורה לקידום פרויקטים בוועדות התכנון והבנייה. חבר מועצה לשעבר נוסף שלמה אלבז, חשוד אף הוא כי קיבל שוחד מיזמים שונים.
לאחרונה הודיעה הפרקליטות לכנפו, דרי ואלבז, החשודים בעבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הפרת חובת גילוי בפני ועדת התכנון והלבנת הון, על הכוונה להעמידם לדין, כל אחד לפי חלקו. יחד איתם, יועמדו לדין מספר קבלנים ויזמים. פרשת השחיתות בעיריית אשדוד נחקרה בשנת 2012 על ידי יאח"ה ויחידת יהלו"ם ברשות המסים, בליווי פרקליטות מחוז דרום.
דרי חשוד בקבלת שוחד בסכום כולל של כ-3.8 מיליון שקל. כנפו קיבל לידיו, על פי החשד, שוחד בסכום כולל של כ-320 אלף שקל וכן אופציה לרכישת מגרש. אלבז קיבל על פי החשד הלוואה וערבות להלוואה בהיקף של כ-150 אלף שקל, וכן ביקש שוחד מהקבלנים בסך 100 אלף דולר.
במקביל, הגישו עוה"ד גיורא אדרת ואיתן מעוז, המייצגים חלק מהקבלנים החשודים בפרשה, מכתב תלונה לפרקליט המדינה שי ניצן, ולשרת המשפטים איילת שקד, בעניין "התנהלות בלתי מידתית ופוגענית של רשויות האכיפה בהליכי תפיסה לצורך חילוט זמני".
על פי המכתב, הקבלנים נדהמו לגלות כי כל חשבונות הבנק הקשורים אליהם בדרך כלשהי: מחשבונות אישיים ועסקיים ועד לתוכניות חיסכון של ילדיהם – הוקפאו. "אין צורך להרחיב על הנזק האדיר שנגרם למרשינו מעצם הקפאת חשבונות הבנק בצורה פתאומית בצהרי יום חמישי ועל הפגיעה הבלתי נסבלת במוניטין החברות בעיני הבנקים", נכתב. עוד מתואר כי הם פנו אל יחידת החילוט בפרקליטות המדינה, בבקשה להעביר את הסכומים הנדרשים לחילוט זמני אל קרן החילוט ולשחרר את הקפאת חשבונות הבנק. אולם, לאחר פנייה זו התברר כי "קיים מעין מלכוד 22 – עד שלא יועברו הסכומים הנדרשים לחשבון קרן החילוט, לא תוסר ההקפאה מחשבונות הבנק, אולם כל עוד חשבונות הבנק כולם מוקפאים לא ניתן להעביר כספים לחשבון קרן החילוט".
"אנו סבורים כי התנהלות זו של רשויות אכיפת החוק, לפיה מוקפאים במעמד צד אחד חשבונות עסקיים באופן גורף וללא שום הבחנה, בהם סכומים העולים עשרות מונים על סכום החילוט הזמני הנדרש וזאת עד שהחשודים ישימו לב לכך וירוצו הם ועורכי דינם כאחוזי תזזית אחרי חוקרים ופרקליטים לשחרור החשבונות – אינה ראויה ואינה מידתית", כתבו עוה"ד אדרת ומעוז. "אנו בטוחים שניתן לקבוע נוהלים מסודרים ומידתיים לתפיסה ולהקפאה של חשבונות בנק בהתאם לצורך ומבלי לפגוע מעבר לנדרש בחשודים".