חקירות לחוד ומשכורות לחוד: השכר של ראשי העיר החשודים בעבירות שוחד - 51,500 שקל
ראש עיריית אשקלון וראשת עיריית נתניה האפילו לראש טבלת שאיני השכר ברשויות המקומיות; ראש העיר עם השכר הגבוה ביותר בארץ הוא מאיר יצחק הלוי ראש עיריית אילת ששכרו עמד על 60.8 אלף שקל בחודש והרב של מצפה רמון עקף את ראש המועצה המקומית שלו עם שכר של 43.2 אלף שקל
ראש העיר עם השכר הגבוה ביותר בארץ היה ב-2015 ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי עם שכר של 60.8 אלף שקל לחודש. אחריו במרחק ניכר ראש המועצה האיזורית נחל שורק אלי אסקוזידו עם 57 אלף שקל. המשותף לשניהם הוא ותק ניכר בתפקיד. ראש עיריית חיפה יונה יהב רביעי וראש עיריית תל אביב רון חולדאי חמישי.
- קובי אסמלם: "לא ייתכן ששיאני שכר מבקשים מיליארדים כדי להבריא את חברת החשמל"
- שיאן השכר במגזר הציבורי: גינקולוג בכללית עם 128 אלף שקל בחודש
- בנמל חיפה יש ג'וב חדש בשווי מיליון שקל בשנה
במקום ה-12 נמצאת ראש עיריית נתניה מרים פיירברג שחשודה בפרשיות שוחד ומרמה עם 51.6 אלף שקל לחודש. במקום ה-13 ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני שקיבל ב-2015 שכר ממוצע של 51.5 אלף שקל. נגד שמעוני הוגש כתב אישום על קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים והוא הושעה בחודש שעבר מתפקידו. כך שאם אחד מהשניים או שניהם יורשעו יהיה ברור שזה לא בגלל שכר נמוך.
יש מקצוע אחד בישראל שבו אפשר לדחות את היציאה לפנסיה באופו כמעט בלתי מוגבל – רב עיר. כך קורה שרבה של תל אביב הרב ישראל מאיר לאו, בן כמעט 80, משתכר עדין את המשכורת השלישית בגודלה בין רבני הישובים – 45.9 אלף שקל לחודש.
במקום הראשון נמצא רב הישוב תל מונד שלמה צדוק עם 47.8 אלף שקל. במצפה רמון אולי ישמחו לדעת שלפחות בתחום אחד הם מדורגים קרוב לפסגת השכר הלאומית. רב הישוב דניאל בר מוחא נמצא במקום הרביעי בטבלת השכר של רבני הישובים עם משכורת של 45.3 אלף שקל לחודש. בר מוחא מקדים אפילו את ראש המועצה המקומית מצפה רמון רוני מרום (43.2 אלף בחודש).