חברת החשמל אישרה חיבורים לעשרות מתקנים סולאריים חדשים
מתוך קרוב ל-100 בקשות למתקנים, אושרו קרוב ל-70 מהם, בהספק מצטבר של כ-430 מגה וואט. רשות החשמל סיימה לאסוף את הצעות היזמים להקמת מערכות סולאריות במסגרת מכרז
על פי ההערכות, כ-370 מגה וואט יותקנו בנגב, 42 מגה וואט יותקנו בירושלים או בשטחי יו"ש וכ-20 מגה וואט באזור הצפון. היום (ג') סיימה רשות החשמל את הרגולציה הראשונה שלה לאסוף את הצעות היזמים להקמת המערכות, זאת במסגרת המכרז שהיא מקיימת להגדלת היקף הייצור ממערכות חשמל סולאריות. במכרז יתחרו היזמים על המחיר. ההערכות במשק שיתקבלו הצעות מצד ערבה פאוור, אנרג'יקס, אנלייט, אי. סי פאוור, EDF-EN, סולארית דוראל, שיכון ובינוי וגרינדיי. עוד מעריכים בענף האנרגיה שהמחיר עליו יתחרו היזמים ינוע סביב 22 עד 25 אג' לקילוואט/שעה, והמחיר ייקבע ביחס להצעה הזולה ביותר שלא זכתה במכרז.
כך למשל, אם הוגשו למכרז ארבע הצעות לאספקת 50 מגה וואט בתעריפים של 15,16,17 ו-18 אגורות, יזכו במכרז שלוש ההצעות הזולות, והתעריף שיקבע לכל הזוכים הוא 18 אגורות.
התעריף יהיה תקף לכל ההצעות הזוכות, ממועד ההפעלה המסחרית ולמשך 23 שנים. בשיטה החדשה מבטיחים פטור מרישיון מותנה למתקנים של עד 5 מגה וואט. לוחות הזמנים למימוש הקמת המתקנים במסגרת ההליך התחרותי יהיו 21 חודשים ממועד שליחת ההודעה לזוכים בהליך. עוד נקבע שסך ההצעות המותר לזוכים במכרז לא יעלה על 70 מגה וואט, מגבלה שנועדה להבטיח שבמכרז יזכו שלושה זוכים לפחות והמחיר ייקבע באופן תחרותי.
גיוס חוב של 2 מיליארד שקל
בתוך כך, חברת החשמל עומדת בפני גיוס חוב בהיקף של עד שני מיליארד שקל. הגיוס נועד לצורך מיחזור חוב פיננסי קיים, למימון פעילותה השוטפת של החברה ולמימון תכנית הפיתוח. גיוס החוב יתבצע על ידי הרחבת סדרות אג"ח 28 ו-29 שהנפיקה בעבר החברה, כאשר הכוונה לגייס עד מיליארד שקל לכל סדרה. שתי סדרות האג"ח זכו לדירוג ברמה של Aa2 ואופק יציב מצד חברת דירוג האשראי מידרוג, ולדירוג ברמה של AA מצד S&P מעלות. הגיוס הנוכחי מצטרף ללקיחת אשראי בנקאי בהיקף של כמיליארד שקל שהחברה מתכוונת לממש עוד השנה.