נחשף בכלכליסט
רשות ני"ע: "חיים כץ חשוד שקידם נושאים הקשורים ל'אקוויטל' תמורת טובות הנאה"
כך אמר אתמול במהלך דיון בבית המשפט סגן היועצת המשפטית של מחלקת החקירות ברשות. על פי החשד, כץ פעל כחבר כנסת לקדם אינטרסים של קבוצת הגז והנדל"ן של קובי מימון ובהם תיקון לחוק ני"ע. מטעמו של השר נמסר: "יש לשים סוף ליכולת להכפיש אנשי ציבור כאילו דמם הפקר"
רשות ני"ע אישרה אתמול במהלך דיון בבית משפט השלום בת"א, כי היא חושדת ששר הרווחה, חיים כץ, קיבל במהלך כהונתו בכנסת טובות הנאה בתמורה לקידום נושאים הקשורים לקבוצת הגז והנדל"ן "אקוויטל" של קובי מימון, ובהם תיקון לחוק ני"ע. על החשד נגד כץ פורסם לראשונה ב"כלכליסט".
כפי שנחשף בנוסף ב"כלכליסט", על פי החשד של הרשות כץ קיבל בין היתר טיפים על מניות ממוטי בן ארי, היועץ הפיננסי של "אקוויטל" מאז שנת 1999, ובתמורה קידם את תיקון 44 לחוק ני"ע, לפיו חברה שנקלעת לקשיים מצווה לפרוע את חובותיה למחזיקי אג"ח בקרב הציבור ורק לאחר מכן לבעלי השליטה.
החשד לפיו כץ ביצע עבירות על טוהר המידות לפי חוק העונשין, הסתעף מהחקירה שבה פתחה הרשות נגד כץ ובן ארי בחודש מאי האחרון, בחשד לשימוש במידע פנים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בידי רשות ני"ע מייל שנשלח מהנהלת "אקוויטל" לבן ארי, ובו הוזהר שלא לסחור במניות הקבוצה משום שבידי החברה התגבש מידע פנים. על פי החשד למרות האזהרה, ובסמוך לעסקת מיזוג בין שתי חברות בקבוצה (איירפורט סיטי ונצבא), רכש בן ארי את המניות ואף חלק את המידע עם כץ שרכש בעצמו מניות. על פי החשד, השניים גרפו יחד רווח של 290 אלף שקל על בסיס מידע הפנים שהיה בידיהם.
כץ מכחיש את כל החשדות נגדו, והגדיר אותן בעבר כ"אוויר חם".
רשות ני"ע: "בחשבונות של בן ארי יש 100 מיליון שקלים"
הדיון שנערך אתמול עסק בבקשת רשות ני"ע להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על בן ארי, שלה הוא מתנגד לבאמצעות עורכי דינו ארז הראל וירון אלכאוי ממשרד גורנציקי ושות'. "פרשה נוספת (שנחקרת, ת.ג)", אמר בדיון סגן היועצת המשפטית של מחלקת החקירות ברשות ני"ע, עו"ד ערן שחם-שביט, "עניינה חשד על טוהר המידות לפי חוק העונשין, בכך שניתנו טובות הונאה לחבר הכנסת חיים כץ, תמורה לקידום נושאים הקשורים לקבוצה 'אקוויטל' ולחשוד ובין היתר, בנוגע להליכי חקיקה של תיקון 44 לחוק ני"ע".
הרשות ביקשה שהערבות שהוטלה על בן ארי בסך מיליון שקלים תישאר על כנה, אולם ביקשה בנוסף שיפקיד עוד 4 מיליון שקלים אם יבקש לצאת לחו"ל במהלך החקירה שנמצאת בשלבים מתקדמים. "אין מחלוקת שלחשוד יש את כל התנאים הכספיים", אמר שחם-שביט בדיון, "כולל ערבויות בחשבונות שבשליטתו שמגיעות מעל למאה מיליון שקלים, קרי בחשבון של אחותו ואמו, הוא חתום כשותף בכל החשבונות האלה (...) גם בחשבונות על שמו מדובר על 30 מיליון שקלים. אין מחלוקת שהוא יכול לעמוד בסכומים האלה".
"חברי אמר כל מיני אמירות שהן לא מדויקות ביחס להון שהוא ציין", אמר בתגובה סנגורו של בן ארי, עו"ד הראל. "התמונה המצטיירת לא משקפת את העובדות כהווייתן. הכסף לא נמצא בפיקדון בפק"מ, הוא עובד עם הכסף הזה. כשאומרים לו תיקח סכום של 5 או 4 מיליון שקלים ותפקיד בקופת בית משפט, מבחינתו זה פוגע בו, הוא צריך להיערך כמה ימים לפני". עו"ד הראל הוסיף כי: "לאור הדברים שהוא נחקר, אני מפקפק גם בעניין עוצמת החשד וגם בעניין הזה".
השופטת רונית פוזננסקי כץ, הציעה בדיון מתווה לפיו הרשות תסכים ליציאתו של בן ארי לחו"ל תמורת 2 מיליון שקלים. "ככל שלא תהיה הסכמה מצד הרשות, הרי שהצדדים יודיעו לבית המשפט וייקבע דיון דחוף בפניי בשאלה זו, כמו גם בשאלת הארכת התנאים", כתבה השופטת בהחלטתה.
מטעמו של השר חיים כץ נמסר: "צר לי מאוד שבדיון שאינו קשור בי באופן ישיר אני הופך לנושא המרכזי תוך שנבצר ממני להגיב.
יש לשים סוף ליכולת להכפיש אנשי ציבור כאילו דמם הפקר".