מכירת מובילאיי
המיליונרים החדשים: 600 עובדי מובילאיי יוכלו לגרוף 1.2 מיליארד דולר
עובדי ומנהלי החברה שנמכרה ב-15 מיליארד דולר לאינטל יהנו מרווח של 1.23 מיליארד דולר ממימוש אופציות
אם לא יהיו עיכובים ועסקת אינטל - מובילאיי תאושר, 600 עובדי החברה הישראלית יוכלו לגרוף רווח של 1.23 מיליארד דולר.
- שמואל חרל"פ: "ההשקעה שלי במובילאיי היתה הימור לכל דבר"
- בקיצור, כלכלה: כל מה שצריך לדעת על עסקת מובילאיי-אינטל
- מנכ"ל מובילאיי לעובדים: "ישראל תהפוך למרכז הרכב האוטונומי של אינטל"
מבחינת הדו"חות השנתיים של מוביילאיי, שבהם היא מציגה את האופציות שניתנו לכל עובדי החברה, ניכר כי היא חילקה עד כה 28.9 מיליון אופציות במחיר מימוש ממוצע של 20.8 דולר.
לפי העסקה, שתתבצע לפי מחיר של 63.54 דולר למניה, מדובר על רווח ממוצע של 42.5 דולר לכל אופציה. לכן, במבט כולל, עובדיה של מובילאיי ייהנו מרווח של 1.23 מיליארד דולר, בהנחה שכל האופציות ימומשו.
גם מנהליה הבכירים של החברה יזכו לתגמול משמעותי בהנחת מימוש המניות להן הם זכאים. כך למשל איתי גת וגבי חיון, המכהנים כסגני נשיא בחברה, יוכלו להרוויח 11 מיליון דולר ו־9 מיליון דולר בהתאמה.
"ישראל תהפוך להיות מרכז הרכב האוטונומי של אינטל העולמית", כך אמר אתמול מנכ"ל מובילאיי זיו אבירם בשיחה עם עובדי החברה בירושלים. להערכת אבירם, העסקה תחתם בתוך כחצי שנה ועד אז הוא רוצה שהחברה תעבוד כרגיל. אבירם הדגיש בשיחה כי כל היחידות של אינטל בתחום יהיו כפופות מעתה למובילאיי. אבירם הוסיף כי החברה תלמד את דרך התגמול של אינטל לעובדים ותשלב אותם אצלה.
במקביל לשיחה, אבירם כתב בהודעה שפרסמה החברה: "אנו צופים כי הצמיחה לעבר נהיגה אוטונומית תהיה מהפכנית. היא תספק אפשרויות תחבורה בטוחות, גמישות יותר ובעלות פחותה ותגדיל את ההזדמנויות למודלים עסקיים עבור לקוחותינו, יצרניות הרכב. אנו יכולים לשדרג ולהאיץ את הידע המשותף שלנו בתחומים של מיפוי, נהיגה וירטואלית, סימולטורים, פיתוח תוכנה, חומרה, מרכזי נתונים ופלטפורמות מיחשוב עתיר ביצועים".