$
משפט

חקירת ברק לייזר: מבחן נוסף לנחישות מערכת החוק

עו"ד ברק לייזר עוכב לחקירה בחשד שהדליף מידע לקבוצת בלוגרים הנחשדים בהשחרת שמם של שופטים ועורכי דין ובסחיטתם באיומים. יש לקוות שהפרקליטות תנהג בחשודים של מערכת המשפט, כפי שהיא נוהגת בנבחרי ציבור

משה גורלי וענת רואה 08:2914.03.17
חקירת עו"ד ברק לייזר נמצאת רק בשלביה הראשונים, ועוד יתברר אם יש עשן וגם אש, אבל עצם פתיחתה הוא סיפור גדול כיוון שידועה הזהירות המרבית שהמערכת נוהגת בטובי בניה. אילו היה מדובר בפוליטיקאי או באיש עסקים, ההדלפות המשחירות היו כבר מציפות את התקשורת לאורכה ולרוחבה.

 

עו"ד ברק לייזר מצטרף לרשימה המפוקפקת של בכירים בשירות המשפטי הציבורי שדבק בהם חשד לפלילים, הכוללת את עו"ד אורי קורב מפרקליטות מחוז ירושלים ואת עו"ד רות דוד, לשעבר פרקליטת מחוז תל אביב. כעת לייזר חונה בתחנה שהשניים האלה כבר עברו בה.

 

אבל צריך לעשות סדר בדברים. דוד עומדת לדין על עבירות שביצעה לאחר פרישתה. החוקרים לא הצליחו לגבש אישום הנוגע לתקופת כהונתה כפרקליטת מחוז. קורב הושעה זמנית לאחר חשדות למעשים מגונים בפרקליטה, שאינה מוכנה להתלונן. התוצאה היא שאין חקירה, אבל הרושם המהימן שעשתה הפרקליטה — הותיר את קורב בבית בינתיים.

 

בשני המקרים התקשתה המערכת לגייס את הנחישות החקירתית כמו שהיא שיודעת והוכיחה בעבר, למשל נגד אהוד אולמרט וחיים רמון; למשל נגד נציבת הביקורת על הפרקליטות. הנחישות הזו ראויה להערכה. היעדרה, במיוחד כשמדובר בבכירי מערכת המשפט, הרבה פחות.

 

אפשר רק לקוות שבת זוגו של לייזר, דוברת בתי המשפט איילת פילו, לא היתה מעורבת בהודעת המערכת שלייזר "לא נעצר ואף לא הושם במעצר בית". מהמשטרה לעומת זאת נמסר: "נחקר ושוחרר בתנאים מגבילים". הגשש החיוור היו אומרים על זה: "איך שוחרר אם לא נעצר".

 

מימין: רות דוד ואורי קורב. הרשימה מתארכת מימין: רות דוד ואורי קורב. הרשימה מתארכת צילום: עטא עוויסאת, אוהד צויגנברג

 

לייזר, עוכב בסוף השבוע לחקירה בחשד שהדליף מידע נגד שופטים ועורכי דין לכנופיה שנמצאת במרכזה של "פרשת הטרור הרשתי". לייזר שוחרר בתנאים מגבילים, שעיקרם איסור להתקרב למקום עבודתו. עד אתמול בבוקר המשטרה הסתירה את דבר החקירה, וזו פורסמה בגלי צה"ל.

 

הסיפור הכה בתדהמה את הנהלת בתי המשפט, וההלם אף גבר כשהתברר שהחקירה קיבלה אישור מוקדם מהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, לאחר שהוצגו בפניו ראיות לכאורה שמסבכות את לייזר.

 

החקירה מנוהלת על ידי מפלג ההונאה של מחוז מרכז. במשטרה ובמרכזה קבוצת בלוגרים שחשודים בהפעלת "טרור רשתי". מדובר בפעילים חברתיים כביכול שהשחירו, איימו ורדפו - במרחב הווירטואלי ובהפגנות מול בתים - עובדים סוציאליים, עורכי דין ושופטים.

 

עו"ד לייזר נחשד בקשר עם אחד המעורבים בפרשה, ונבדק אם העביר מידע לחברים בקבוצה. ככל הנראה שמו הוזכר בחקירותיהם או שנמצאו עקבות שהוליכו אליו במיילים. המשטרה בודקת אם אין מעורבים נוספים במערכת המשפטית ששיתפו פעולה.

עו"ד ברק לייזר. לאן הובילו המיילים המפלילים? עו"ד ברק לייזר. לאן הובילו המיילים המפלילים?

 

הפרשת עלתה מדרגה מסיפור של חופש ביטוי ומחאה חברתית לחקירה פלילית לאחר מעצר שבעה פעילים, ובהם מוטי לייבל, לורי שם טוב ועו"ד משה שלם, שחשודים בסדרת עבירות: סחיטה באיומים, פגיעה בפרטיות, עבירות מחשב, הפרעה לשירות הציבורי והתנכלות מינית.

 

ב"אולפן שישי" בכתבה של אפרת לכטר נחשף סיפורו של עו"ד שחר שוורץ, שנרדף ברשת בידי הבלוגרים והושמץ כמטריד מיני שזקוק לאשפוז בכפייה. שוורץ, שהפרסומים הסדרתיים שיתקו את הקריירה שלו, התחנן שיוסרו הפרסומים. אורגנה לו "פגישת גישור" עם לייבל. שוורץ הקליט את הפגישה, שבה נדרש לשלם 50 אלף שקל תמורת הסרתם.

 

עיקר הקמפיין הרשתי מתמקד במערכת המשפטית שעוסקת בדיני משפחה, ובמיוחד משמורת ילדים. הוא החל ב־2009 נגד עובדות סוציאליות ("כלבות שטניות שמעורבות בחטיפת 7,000 ילדים מבתיהם"), והמשיך לעורכי דין ושופטים, החל משופטת המשפחה יוכבד גרינוולד־רנד ועד לשופט בית המשפט העליון יצחק עמית.

חקירתו של לייזר מסבכת את הנהלת בתי המשפט במובן נוסף: בת זוגו של לייזר, עו"ד איילת פילו, היא דוברת בתי המשפט.

 

אתמול פורסמה מטעם דוברות בתי המשפט הודעה בה נאמר: "מדובר בחקירת משטרה שהנהלת בתי המשפט אינה יכולה להתייחס אליה. יובהר כי היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט, עו"ד ברק לייזר, לא נעצר ואף לא הושם במעצר בית".

 

רוח ההודעה היתה שונה למדי מהודעת דוברת המשטרה (מחוז תל אביב), בה נכתב כי במסגרת חקירה המתנהלת "ניתן לאשר כי נחקר ביום חמישי גורם בכיר בהנהלת בתי המשפט, ובתום חקירתו שוחרר בתנאים מגבילים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x