הלפרין אישרה את עסקת אלקטרה-גולן; החברה תמשיך במבצע ללקוחות חדשים
הממונה על ההגבלים אישרה את העסקה בכפוף לתנאי לפיו בכל אחד משלושת הרבעונים הבאים, חברת גולן טלקום תהיה מחויבת לשמור על מבצע ללקוחות חדשים של חבילת שיחות, SMS וגלישה באינטרנט במחיר של עד 30 שקל לחודש
- משרד התקשורת מבהיר: לא נוותר על חילוט ערבויות לגולן טלקום
- הרשות להגבלים עסקיים בודקת את התנהלותו של גיל שרון
- גולן טלקום עתרה לבג"ץ נגד נתניהו: נגוע בניגוד עניינים
התנאי לאישור העסקה, שנעשה בהסכמה לאחר פגישה שנערכה ביום שלישי בין הלפרין לנציגי אלקטרה צריכה, הוכנס בעקבות דברים שאמר לאחרונה יו"ר גולן טלקום גיל שרון, בראיון לגלי צה"ל. שרון טען כי "תעריפים של 30 שקל כולל מע"מ, שזה הרבה פחות מ-10 דולר, הם לא מחירים סבירים המאפשרים קיום לאורך זמן של חברות, ואני מדבר גם על החברות הגדולות בענף שלמעשה אינן מרוויחות היום בשירותי הסלולר".
ברשות הגבלים לא אהבו את ההתבטאות של שרון בראיון
, שהשתמע ממנה בהמשכו שגולן אמנם לא מתכוונת לעלות מחירים, אך היא תעשה זאת אם מתחרותיה יעשו זאת. כלומר, שהרשות חששה שהיה מדובר באיתות של שרון למתחרים בעניין המחירים. בעקבות הדברים הרשות פתחה בבדיקה ואף ביקשה וקיבלה לידיה התכתבויות מיילים של שרון עם גורמים שונים, על מנת לבחון האם עלה מהם חשש לניסיון לתאם מחירים. בבדיקה לא נמצאו ראיות לניסיון לתיאום, מה שהיה יכול עקרונית להפוך את הבדיקה גם לחקירה פלילית.
עם זאת, ולאור העובדה שברשות לא אהבו את ההתבטאות של שרון, החליטה הממונה לדרוש תנאי למיזוג שיפיג לשיטתה את החשש מההתבטאות של שרון. ההתחייבות של אלקטרה בעניין המבצעים, כך גורמים המקורבים לעסקת המיזוג, באה כדי להחזיר את חוסר הוודאות לשוק הסלולר בעניין המחירים של גולן. כלומר, שהמתחרות שלה ידעו שהיא צפויה להמשיך ברבעונים הקרובים לשווק מבצעים במחירים נמוכים, מה שיקשה עליהן להעלות מחירים.
הלפרין החליטה לאשר את המיזוג משום שהיא סבורה כי הוא ישמר את התחרות בשוק הסלולר. זאת משום שהמצב כיום שבו ישנם 5 שחקנים בשוק עם תשתיות – סלקום, פלאפון, פרטנר, HOT וגולן שנרכשת על ידי אלקטרה צריכה – לא ישתנה. אלקטרה צריכה אף פנתה לרשות ההגבלים בטרם חתמה על עסקת הרכישה של גולן, וקיבלה ממנה חוות דעת מקדמית, לפיה היא צפויה לאשר את המיזוג שאינו פוגע בתחרות.
במקביל לאישור המיזוג, הלפרין אישרה גם את הסכם שיתוף הרשתות של גולן עם סלקום בעלות של 200-220 מיליון שקל בשנה למשך 10 שנים. החוב הגדול של גולן לסלקום על אירוח ברשת מהשנים האחרונות, בהיקף של 600 מיליון שקל, הוסר מהשולחן בעקבות הסכמות בין הצדדים. עם זאת במידה שבמהלך העשור הקרוב תחליט אלקו, החברה ששולטת באלקטרה צריכה, לשבור את ההסכם עם סלקום, היא תהייה מחויבת לפצות אותה ב-600 מיליון שקל.
את גולן טלקום ייצגו בעסקה עוה"ד חיים פרידלנד, ליאור פורת ואבנר פינקלשטיין ממשרד גורניצקי ושות'.
את סלקום ייצג בקבלת האישור לרשת משותפת עם אלקטרה עו"ד מתן מרידור.