$
משפט

עורכי הדין של טובה פישמן לעליון: "מדובר באישה בת 72 שאינה חייבת דבר לאיש"

אשתו של איש העסקים אליעזר פישמן הגישה היום בקשת ערעור לבית המשפט על הצו האוסר עליה לבצע שינוי בנכסיה: "ביום בהיר אחד גילתה המבקשת כי היא פושטת רגל דה פקטו"

נעמי צורף 22:1427.02.17
טובה פישמן, אשתו של איש העסקים פושט הרגל אליעזר פישמן, הגישה היום (ב') באמצעות עורכי דינה שלום גולדבלט ודני ניסים, בקשת ערעור לבית המשפט העליון על הצו שאוסר עליה לבצע דיספוזיציה בנכסיה.

 

"בקשה זו עוסקת בהחלטה חסרת תקדים, אשר הפכה את טובה פישמן בן לילה ובהינף קולמוס ל'חייבת' בפועל בתיק פשיטת הרגל של בן זוגה וזאת מבלי שננקטו נגדה הליכי פשיטת רגל ומבלי שהיא חייבת דבר לאיש", נכתב בבקשה, "וכך, ביום בהיר אחד גילתה המבקשת כי היא פושטת רגל דה פקטו. ניתן צו איסור דיספוזיציה על כל נכסיה לרבות חשבונות הבנק המשמשים למחייתה, תוך שלילה מוחלטת של הזכות הקניינית שלה בכל נכסיה".

 

בבקשה טוענת פישמן באמצעות באי כוחה כי ההחלטה נגועה בטעויות משפטיות הגורמות לה עוול ומבקשת את התערבותו המיידית של בית המשפט העליון, אם לא בביטול ההחלטה והצו שניתן אז לפחות להורות על צמצום משמעותי אך ורק לנכסים ספציפיים.

 

עוד בבקשה, נטען כי עד למועד הגשתה "טרם הסכימו המנהל המיוחד והכנ"ר ל'שחרר' למבקשת את דמי מחייתה החודשיים, וביקשו לקבוע בעצמם מהו הסכום הראוי שישמש לה ל'צרכי מחייתה' ותוך מניעת אפשרותה לשלם הוצאות משפטיות", לטענת עוה"ד גולדבלט וניסים, עובדה זו לכשעצמה, מצביעה על חומרתו של הצו שהותיר בידי המנהל המיוחד והכנ"ר להחליט עבורה, "אישה בת 72 שאינה חייבת דבר לאיש", כיצד וממה לחיות.

 

בני הזוג פישמן בבית המשפט (ארכיון) בני הזוג פישמן בבית המשפט (ארכיון) צילום: יאיר שגיא

 

בסוף החודש שעבר, הוציא נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, צו ארעי האוסר על טובה פישמן לבצע כל דיספוזיציה בנכסים שבבעלותה בארץ ומחוצה לה.

 

בבקשה שהגיש עו"ד יוסי בנקל, המנהל המיוחד לנכסי פישמן, לפני כחודשיים לבית המשפט נכתב כי "כל רכוש בני הזוג הנו פרי מאמץ משותף שנצבר במהלך חיי הנישואין, בד בבד עם פירות ההנאה, נזקפים לחובתה של אשת החייב גם חובות החייב, אשר נוצרו עקב אותה פעילות משותפת".

 

על פי הבקשה, אליעזר וטובה פישמן נשואים כ-50 שנים וניהלו משק בית משותף כאשר כל הונם ונכסיהם נוצרו ונצברו במהלך שנות הנישואין. לטענת עו"ד בנקל, בעיון בהצעת הסדר הנושים שהגיש פישמן בתחילת החודש "בולטת העובדה כי החייב והמשיבה מנסים ליצור מראית עין של הפרדה, מלאכותית בעליל, בין נכסיו ל'נכסי אשתו'", נכתב בבקשה. "מהסדר הנושים עולה כי בית המגורים בו מתגוררים הוא והמשיבה, מזה עשרות שנים רשום על שמה של המשיבה לבדה. על כן לשיטתם היא תעמיד אותו למכירה ו" תפריש", אך חלק זעיר מתמורת המכירה לטובת ההסדר המוצע". שוויו של בית מגוריהם בסביון מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

 

עו"ד בנקל ביקש שלא לאפשר מצב בו נכסי אשתו של פישמן לא ישמשו לפירעון חובותיו לנושיו ו"תחת זאת ישמשו, חלילה, כצינור מילוט והברחת נכסים האמורים לשרת חובות אלה".

 

"התרחבות עסקי משפחת החייב, בוצעה באמצעות הקמת מבנה סבוך ומורכב של חברות אחזקה חברות בנות, נינות ובנות נינות, כאשר חלק ניכר ממניות חברות האחזקה הניצבות בראש 'פירמידת' החברות שבשליטתו הישירה או העקיפה של החייב, נרשם על שם אשתו", נכתב. לפי הבקשה, מעבר לחברות, אשתו של פישמן מחזיקה בעצמה ויחד עם פישמן בכנסי מקרקעין שונים בארץ ובעולם וכן מחזיקה לבד ועם אחרים בחשבונות בנק כספים וניירות ערך בהיקף של מיליוני שקלים.

 

בבקשה שהוגשה היום לבית המשפט העליון, טוענת פישמן כי מתחילת חיי הנישואים ולכל אורכם "הקפידו בני הזוג על הפרדה רכושית, כל שכל אחד מבני הזוג היה הבעלים של הנכסים הרשומים על שמו". עוד מתואר, כי זמן קצר לאחר נישואיהם, פנה אליעזר פישמן לעולם העסקים בו השקיע את מאמציו ומרצו ואילו טובה מיקדה את מאמציה בגידול הילדים ובהשקעה לביתה.

 

עוד נכתב, כי נכון להיום טובה לא חייבת כספים לאיש והיא לא חתומה על ערבויות אישיות. צויין כי היא הקפידה לעולם לא לחתום על ערבות אישית לא מוגבלת לשום מוסד פיננסי לו ערב בעלה, "תוך הימנעות מודעת ומושכלת ליטול על עצמה סיכונים בלתי מוגדרים, אותם נטל על עצמו פישמן בניהול עסקיו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x