תנאי העובדים הסוציאליים בעמותות יושוו לאלה ברשויות המקומיות ובמשרד הרווחה
צו ההרחבה שנחתם היום אמור לשפר את תנאי העסקתם של כ-7,000 עובדים סוציאליים. מדובר בתוספת של מאות שקלים בחודש, הכפלת ימי חופשה, תשלומי דמי מחלה מלאים, הגדלה של כ-2,500 שקל בתשלומי הבראה וביגוד ועוד
שר האוצר משה כחלון, שר העבודה והרווחה חיים כץ ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן חתמו היום (א') על צו ההרחבה שמצמיד את תנאי העובדים הסוציאליים המועסקים באמצעות עמותות, לתנאים הנהוגים בשלטון המקומי ובמשרד הרווחה.
תנאי עובדים אלו יושוו לתנאי העובדים הסוציאליים המועסקים ברשויות המקומיות ובמשרד הרווחה בכל הפרמטרים שמעוגנים בהסכמים קיבוציים, לרבות תוספות שכר, מענקים חד-פעמיים, ימי חופשה ומחלה, ביגוד והבראה, גמל וקרן השתלמות.
צו ההרחבה אמור לשפר את תנאי העסקתם של כ-7,000 עובדים סוציאליים שמספקים שירותים למשרדי הממשלה ותנאיהם יושוו לתנאי העובדים הסוציאליים המועסקים ברשויות המקומיות ובמשרד הרווחה בכל הפרמטרים שמעוגנים בהסכמים הקיבוציים. מדובר על תוספת של מאות שקלים בחודש, הכפלת ימי חופשה שנתית, תשלומי דמי מחלה מלאים כמקובל בשירות הציבורי, הגדלה של כ-2,500 שקל בתשלומי הבראה וביגוד והגדלת ההפרשה לפנסיה ב-1%. המהלך הוא חלק מיישום תוכנית ניסנקורן-כחלון מיולי 2015.
השוואת התנאים היא אמנם צעד חשוב, אך במקביל מעלה שאלה מדוע לא לקלוט עובדים אלו להעסקה ישירה ומדוע להמשיך את העסקתם על ידי קבלן, שיטה שעל פי תוכנית ניסנקורן מנציחה אי שוויון. העסקתם בצורה ישירה אף תייתר את התשלום לקבלן המתווך.
יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, עו"ס צפרא דוויק, אמרה ל"כלכליסט" כי שירות פרטי ועמותות פרטיות אינן בהכרח דבר שלילי, אלא העסקה בתנאים לא הוגנים. השוואת התנאים לדבריה תמנע את המשך ההעסקה הפוגענית.
שר הרווחה חיים כץ אמר כי "עיגון זכויותיהם ושיפור תנאי העסקתם של העובדים הסוציאליים הם חובתנו. אנו מוכרחים לדאוג כי אלו שמטפלים בנזקקים לא יהיו דור הנזקקים הבא".
שר האוצר ויו"ר מפלגת כולנו, משה כחלון הוסיף כי: "כל מקום שאנחנו מגיעים אליו ומשפרים תנאי העסקה של עובדים הוא יום מרגש. זה מרגש אפילו יותר כשזה מגיע לעובדים הסוציאליים שנמצאים בחזית המאבק החברתי של מדינת ישראל. שר העבודה והרווחה חיים כץ, אמר כי "עיגון זכויותיהם של העובדים הסוציאליים ושיפור תנאי העסקתם הם חובתנו. אנו מוכרחים לדאוג כי אלו שמטפלים בנזקקים לא יהיו דור הנזקקים הבא". יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הוסיף: "המהלך שהובלנו עוזר לחזק ציבור מקצועי שלם שראוי לכל מילות ההערכה. תיקון העוול ההיסטורי מהווים אמירה חברתית נחרצת שמגבירה את השוויון ועוזרת לצמצם פערים בחברה הישראלית".