בגלל מחלוקת על תקציב: עיריית ירושלים תשבית מחיר את כל שירותיה
כל השירותים העירוניים בעיר הבירה יושבתו מחר - למעט מערכת החינוך. לטענת העירייה, אם לא תינתן לה תוספת של מאות מיליוני שקלים תיגרם פגיעה קשה בתושבי העיר ועובדים רבים יפוטרו. לשכת נתניהו: "רה"מ פעל בליווי ועל סמך הדרגים המקצועיים"
המחלוקת על תקציב עיריית ירושלים לשנת 2017 הביא את העירייה לפתוח מחר בבוקר בשביתה. הערב הודיעה העירייה כי ממחר בבוקר יושבתו כל שירותיה ברחבי העיר, למעט מערכת החינוך שתפעל כסדרה.
- ניר ברקת: נשבות מיום ראשון הבא כי האוצר לא אישר תוספת תקציב לעירייה
- נתניהו בפתיחת החלק החדש של כביש 1: "רואים את האור בקצה המנהרות"
מחר ב-8:30 בבוקר תתקיים באולם מועצת העיר אסיפת מחאה של מטה המאבק למען ירושלים בהשתתפות ההסתדרות, חברי מועצת העיר, מנהלי העירייה וועדי ההורים והמינהלים הקהילתיים. באסיפה תפורט המשמעות של אי העברת התקציב לירושלים: פיטורי עובדים רבים, החזרת ירושלים אחורה ופגיעה קשה בשירותים הניתנים לתושבי העיר.
בשעה 10:00 יתקיימו צעדה והפגנה של עובדי ותושבי ירושלים מול ישיבת הממשלה. יו"ר איגוד העובדים יחייב את כל העובדים להחתים כרטיס בבוקר ורק לאחר מכן להגיע להפגנה. מנגד גורמים בירושלים טוענים כי המהלך של ראש העירייה ניר ברקת נועד בעיקר לחזק את מעמדו הפוליטי בליכוד על חשבון תושבי ירושלים.
מענק הבירה, הסיוע השנתי שניתן לעיריית ירושלים, עמד ב-2016 על כ-500 מיליון שקל. הצעת האוצר הייתה להגדיל את המענק ב-5% ל-525 מיליון שקל, אולם ראש העירייה ניר ברקת, דרש מענק של 1.2 מיליארד שקל. למעשה בשנת 2013 עמד המענק על כ-230 מיליון שקל, אולם בתקופת לפיד כמעט הכפיל את עצמו ל-400 מיליון שקל ב-2014, ומשם גדל בכל שנה.
למרות שבמקור טענו בעירייה כי אם לא יקבלו מענק של 1.2 מיליארד שקל הדבר יביא לפיטורי עובדים, הושגו הבנות בין ברקת למנכ"ל האוצר שי באב"ד על כך שיינתנו לעירייה 800 מיליון שקל, ששני הצדדים יחד יידרשו לנסות לגייס ממשרדי הממשלה. הסכום אמור היה להספיק כדי למנוע פיטורי עובדים. לטענת גורמים בעירייה העול על העירייה גדל משנה לשנה בגלל פטורים מארנונה ובגלל עלויות של "טייס אוטומטי" שגדלות כל שנה.
הסיכום בין באב"ד לברקת בא לעולם בניגוד לעמדת אגף התקציבים שהוצגה בדיון על הנושא בוועדת הכספים ולפיה המענק לעירייה לא צריך לעלות על 525 מיליון שקל, סכום שגבוה באופן חריג מכל מענק אחר שניתן לערים חלשות אחרות בארץ, גם ביחס לגודל. כעת ברקת תוקף באופן אישי את כחלון ומוסר כי "הבטחה זו שניתנה על ידי שר האוצר נותרה ללא כיסוי והסכום לא הועבר"
במקביל ממתינים בעיריית ירושלים לאישור לקבלת הלוואה מבנק לאומי בהיקף של מיליארד שקל על מנת לבנות 1,000 כיתות לימוד חדשות מתוך ציפייה כי אחד ממשרדי הממשלה ייקח את המימון על עצמו בהמשך.
ראש העיר ברקת קרא לשר האוצר כחלון להתערב אישית בהעברת התקציב לירושלים ולמנוע סבל רב לתושבי העיר: "בירת ישראל עומדת בפני משבר חמור שעלול להביא לקריסה כללית של השירותים הניתנים בה. ללא הסיוע הממשלתי הנדרש כל ההישגים הרבים שאליהם הגענו בשנים האחרונות ירדו לטמיון. בזמן שאויבי ישראל מנסים להחליש את מעמדה של ירושלים, אנחנו מצפים ממשרד האוצר להתייצב לצדנו ולהעניק לנו את הגיבוי והתמיכה הנדרשים, ולא תירוצים. ירושלים צריכה לקבל את התקציבים הראויים לה בדרך המלך ומבלי שתיאלץ לחזר אחר הפתחים כמקבצת נדבות".