בלעדי לכלכליסט
ועדי הרופאים בהדסה ישביתו מחר את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית
המהלך - במחאה על החלטת מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין להקפיא סבבי מינויים אקדמיים נוספים; הדסה: "מדובר בצעד פסול - שיביא לפגיעה ביציבותו של בית החולים"
- ועדי העובדים בהדסה הכריזו על סכסוך עבודה: "רוטשטיין צריך להפנים שזה לא שלטון יחיד"
- נשות הדסה: המדינה נמנעת מלהעריך שווי שטחים שמסרנו
- החשב המלווה בהדסה מתפטר: "ביה"ח הפר את סמכויות הפיקוח"
ועדי הרופאים מוחים על החלטת מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין להקפיא סבבי מינויים אקדמיים נוספים. רופא המקבל מינוי אקדמי ועוסק גם בהוראה מקבל תוספת למשכורת. הוועדים מלינים על כך שמאז שפרופ' רוטשטיין נכנס לתפקידו לפני כשנה הוא לא מאפשר לבצע מינויים נוספים ובכך חוסם את האפשרות לרופאים שטרם קיבלו מינוי להתקדם ולקבל את התוספת. רק אלו שקיבלו מינוי אקדמי לפני הגעתו של המנכ"ל ממשיכים לקבל את תוספת השכר האמורה ובמקביל ללמד.
בימים האחרונים גם הנהלת העברית התערבה בסכסוך בהדסה ואיימה להפסיק תשלום בהיקף של עשרות מיליוני שקלים עבור שירותי ההוראה המתקיימים בשיתוף בין שני המוסדות. בין שתי ההנהלות ישנו ויכוח בנוגע לסכום המועבר כשבעברית אומרים שמדובר ב-36 מיליון שקל בשנה, ואילו בהדסה טוענים כי מדובר ב-18 מיליון. במכתב שהגיע לידי "כלכליסט" כתבה מנכ"לית העברית בילי שפירא למקבילה בהדסה פרופ' רוטשטיין כי "האוניברסיטה עומדת על קיום מלא של מחויבות הדסה לפי הסכמי הסינוף וככל שלא תקבל את מלוא שירותי ההוראה לפי המוסכם, תנקוט בכל האמצעים שעומדים לרשותה".
ההסכם הראשוני בין העברית לנשות הדסה נחתם ב־1936 ועם השנים הפך למשוכלל יותר. במסגרת ההסכם סטודנטים לרפואה משתלמים ומתמחים בבית החולים.
ועדי הרופאים בהדסה הכריזו לפני שבועיים על סכסוך עבודה בגיבוי ההסתדרות הרפואית מול הנהלת בית החולים בגין מה שהם מגדירים כפגיעה מתמשכת בהם ובזכויותיהם. סכסוך העבודה הוכרז בעיתוי בעייתי מאוד עבור רוטשטיין שנדרש כעת לנהל משבר בשתי חזיתות: מול רופאי המוסד ומול אנשי משרד האוצר שמפקחים על הליך ההבראה שבו נמצא בית החולים.
תגובת הדסה: "השבתת הלימודים ע״י הרופאים הינה צעד פסול שיביא לפגיעה ביציבותו של בית החולים ובכלל עובדי הדסה. הנהלת הדסה, שעל כתפיה מוטלת האחריות להבראת הדסה וללמעלה מחמשת אלפים עובדי המוסד, מתכוונת לנהוג באחריות המתבקשת ולא תרשה לעצמה להמשיך לממן גירעון של 70 מיליון שקל בשנה. כפי שהוסבר לועד הרופאים לא פעם- אי אפשר ולא נסכים לחתום על צ׳קים ללא כיסוי. הדסה מכבדת ותכבד את כל ההסכמים החתומים על ידה, אך לא תמנה תקנים אקדמיים חדשים כל עוד מצבה אינו יציב ולא ימצא מקור למימון תקנים אלו. הנהלת הדסה משוכנעת כי ציבור הרופאים הוא חכם ונבון, ולא יתן לוועד המליטנטי וחסר האחריות שלו לגרור אותו לשביתה שבראש ובראשונה תפגע ברופאים ובבית החולים כולו".