ביהמ"ש אסר על ילדיו וחתניו של פישמן לבצע עסקאות בחברות הפרטיות שלהם
בכך נענה בית המשפט לבקשת המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן, שהביע חשש כי חברות שמניותיהן מוחזקות על ידי בניו וחתניו של פישמן שימשו כצינור להוצאת כספים מהקבוצה
17:1922.01.17
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הורה היום על מתן צו האוסר על ילדיו וחתניו של איש העסקים אליעזר פישמן לבצע כל עסקה בחברות הפרטיות שלהם. "הצו אוסר כל דיספוזיציה מכל מין וסוג שהוא במניות של ילדיו וחתניו של פישמן בתאגידים, בארץ או בחו"ל, המוחזקות על ידם או על שמם או עבורם, בין אם החברה נמנית על קבוצת פישמן ובין אם לאו", כתב השופט אורנשטיין. הצו הארעי ניתן במעמד צד אחד. השופט אורנשטיין נענה לבקשתו של המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן, עו"ד יוסי בנקל.
קראו עוד בכלכליסט:
- המנהל המיוחד לנכסי פישמן מבקש אישור מביהמ"ש למכירת 4 נכסים של איש העסקים
- מתחרה באייפקס וסקיי: יונה אברך הגיש הצעה לרכישת השליטה בחברת הדלק טן
- המחוזי אסר על ילדיו של פישמן לבצע כל עסקה בארבע הווילות שברשותם: "משחקים בכסאות מוזיקליים"
אליעזר פישמן צילום: אוראל כהן
מוקדם יותר היום, הגיש עו"ד בנקל את בקשתו לבית המשפט בנוגע למניות המחוזקות על ידי ילדיו וחתניו של פישמן: ענת ובעלה טל מניפז, איל פישמן, רונית פישמן אופיר ובעלה רותם אופיר. עו"ד בנקל התייחס למניות המוחזקות או הרשומות על שמם או מוחזקות עבורם על-ידי צדדים שלישיים. לטענתו, במסגרת הבדיקות הראשוניות של נכסיו של פישמן התברר כי "כעניין שבשיטה, ילדיו וחתניו של פישמן לא העמידו ערבויות אישיות ולא שיעבדו נכס מנכסיהם כבטוחות להבטחת חובות קבוצת פישמן" – לא מניות מקבוצת פישמן ולא מניות בחברות פרטיות, אשר כיום פישמן לא מחזיק במניותיהן, ולפי הבקשה מנסים כעת לטעון "בכחוכמה שבדיעבד" כי הן לא נמנות על נכסי קבוצת פישמן.
זאת, על-פי הבקשה, בניגוד לכך שפישמן לא רק ערב לחובות הקבוצה אלא גם מכר בתחילת שנות ה-2000, מניות בהיקף של מאות מיליוני שקלים כדי לכסות את חובות חברות הקבוצה, ואף שיעבד אחזקות בחברות קבוצת פישמן לטובת נושי אותן חברות.
עוד כותב עו"ד בנקל בבקשתו כי הוא נחשף ל"חשש כבד, לשון המעטה שבמעטה", כי חברות שמניותיהן מוחזקות על ידי בניו וחתניו של פישמן, ושלפישמן עצמו אין אחזקה ישירה בהן, שימשו כצינור להוצאת כספים מקבוצת פישמן, שאילו לא היו יוצאים, היו יכולים לשמש לפירעון התחייבויות הקבוצה לנושיהן. "מכאן,שהלכה למעשה מדובר בנכסים או בכספים שאמורים להיכלל בגדר צבר נכסיהן של החברות ולשמש לפירעון חובותיו לנושיהן ולנושיו של פישמן", כותב עו"ד בנקל.
לאור הממצאים אליהם נחשף, ביקש עו"ד בנקל להורות על מתן צו זה, במטרה לשמור על המצב הקיים ועל מנת לאפשר לו להעמיק את הבדיקות בנושא, "כאשר לאור תוצאותיהן יתאפשר, בהמשך ההליך יישומן של הוראות פשיטת הרגל בעניין הזה".