$
משפט

הפרקליטות: סגנית יו"ר מקאן אריקסון הודתה שהשתמשה במידע פנים

בתגובה לבקשת חנה רדו לביטול כתב האישום שהוגש נגדה על שימוש במידע פנים, טוענת הפרקליטות כי סגנית יו"ר מקאן הודתה בחקירתה בעבירה: "אמרתי לעצמי 'יאללה, לכי על זה, תרוויחי קצת'". רדו: "זו רק שורה אחת בתמליל"

תומר גנון 08:2715.01.17

סגנית יו"ר קבוצת הפרסום מקאן אריקסון ומנהלת העסקים הראשית של הקבוצה חנה רדו הודתה במפורש במהלך חקירתה ברשות ניירות ערך כי עשתה שימוש במידע פנים שקיבלה מאחיה אריק צ'צקס, טייס אל על הנשוי למנהלת הכספים של חברת הביוטכנולוגיה קומפיוג'ן דקלה צ'צקס.

 

כך טוענת הפרקליטות בתגובה שהגישה לאחרונה לבית המשפט על בקשתה של רדו לבטל את כתב האישום נגדה. "אמרתי לעצמי 'יאללה, לכי על זה, תרוויחי קצת'", סיפרה רדו, לטענת הפרקליטות, לחוקרים ברשות בעת שנחקרה באזהרה בנוגע לפרשה.  

התובע עו"ד יוני לבני, חנה רדו ומנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות ת"א עו"ד אורלי דורון התובע עו"ד יוני לבני, חנה רדו ומנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות ת"א עו"ד אורלי דורון צילום: עמית שעל, ישראל יוסף, אוראל כהן

 

כתב האישום נגד רדו הוגש במאי האחרון. היא מואשמת בסחר במניות חברת הביוטכנולוגיה קומפיוג'ן על בסיס מידע פנים שהעביר לה אחיה. המידע הועבר לרדו ללא ידיעת אשתו והתיק נגד דקלה צ'צקס נסגר.

 

עלולה לאבד את עבודתה

 

בקשתה של רדו לביטול כתב האישום נגדה הוגשה באמצעות עורכי הדין רוית צמח ואסף ברם לשופט המחלקה הכלכלית חאלד כבוב. בבקשה נטען בין היתר כי מדובר במקרה שהיה צריך להתברר בהליך אכיפה מינהלי ולא פלילי. צמח וברם מציינים כי רדו הודתה בחקירה בביצוע המעשים המיוחסים לה, אולם לנוכח שלל נסיבות, כמו רווח נמוך של כ־20 אלף שקל שגרפה לכיסה, היה ראוי להעביר את התיק למסלול המינהלי, הכולל קנסות והגבלות לגבי פעילות עתידית בשוק הון. לטענתם, הדבר מהותי משום שאם רדו תורשע בפליליים חברת מקאן העולמית עלולה לא לאפשר לה להמשיך לעבוד בחברה.

 

"העמדתה לדין של רדו אינה משרתת כל מטרה מועילה", כתבו עורכי הדין בבקשה שהוגשה לבית המשפט, אשר מפורטות בה גם שלל טענות כי פעילותה למען הקהילה בפריפריה תופסק אם תעזוב רדו את עבודתה. "ברדו הוטחה מהלומת האגרוף האדירה הכרוכה בניהולו של הליך פלילי. מהלומה זאת עומדת בניגוד למדיניותה בפועל של הרשות בדבר מעבר מאכיפה פלילית למינהלית, הכל תוך סיכול תכלית והגינות החוק והפעלת שיקול דעת סביר", נכתב בבקשה.

 

לבקשה מצורפים מכתבי המלצה רבים וכן מכתב נוסף, די חריג, על פי גורם במשרד המשפטים, של הבוס של רדו — אילן שילוח. במכתב, שנשלח לפני שנה למנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), עו"ד אורלי דורון, ביקש ממנה יו"ר מקאן ישראל "לבחון דרכים אלטרנטיביות לסיום ההליך מבלי להביאו להכרעת בית משפט". שילוח טען במכתב כי "נקיטת הליכים פליליים נגד רדו עלולה ליצור תהודה תקשורתית נגדה. התהודה עלולה להגיע לשולחנה של החברה־האם, אשר עלולה ליזום מהלך שיביא להדרתה מתפקידה בחברה".

 

זוטי דברים?

 

הפרקליטות, באמצעות עורכי הדין יוני לבני וורד מושקובסקי, דוחה בתוקף את טענת רדו במסגרת תגובה שהגישה לבית המשפט. "לפי תפיסתה, רכישת מניות של חברה ציבורית גדולה בכ־55 אלף שקל על ידי מי שניצבה במקום השני בדירוג הבכירות בקבוצת הפרסום המובילה בישראל — יום לפני דיווח על עסקה אסטרטגית שבה נקשרה אותה החברה, ותוך שימוש במידע פנים בנוגע לעסקה זו, כל זאת מתוך רצון לנצל מידע כדי להפיק רווח מהיר ותוך הפקת רווח של 35% מסכום העסקה, שנותר עד היום בחשבונה — היא בגדר זוטי דברים".

יו"ר מקאן ישראל אילן שילוח יו"ר מקאן ישראל אילן שילוח

.

 

 

 

"מתוך כל חומר הראיות בתיק", טענו עורכי דינה של רדו בהקשר לטענת הפרקליטות, "ובכלל זה חקירת רדו, נותרה לתביעה בסופו של יום שורה אחת בלבד מוטלת בספק מתוך 16 גיליונות חקירתה, ועליה היא מבססת את 'היסוד הנפשי' שמצדיק כביכול נקיטה בהליך פלילי תחת דרך המלך המינהלית".

 

שיתוף הפעולה בין באייר לקומפיוג'ן: קבוצה מצומצמת בלבד ידעה על העסקה הצפויה

 

על פי כתבי האישום בפרשה, בחודש מרץ 2012 החלו מגעים ראשונים בין חברת קומפיוג'ן לחברת באייר הגרמנית באשר להסכם שיתוף פעולה למסחור מולקולות לצורך פיתוח תרופות לסרטן. בחברת קומפיוג'ן היתה מעורבת קבוצה מצומצמת בלבד בהליך המשא ומתן וקבלת ההחלטות. על פי כתב האישום, דקלה צ'צקס נמנתה עם חברי ההנהלה של החברה, ומתוקף תפקידה ומעמדה היתה מעודכנת לאורך כל הדרך בפרטי המשא ומתן לקראת חתימת העסקה באופן שנתן לה גישה מלאה למידע פנים.

 

"סמוך ליום 4.8.13 החזיק אריק צ'צקס במידע הפנים בדבר המשא ומתן המתקדם לקראת עסקה צפויה, שאליו נחשף באמצעות אשתו דקלה, אשר כיהנה בתקופה הרלבנטית לכתב האישום כסמנכ"לית הכספים ואחראית קשרי משקיעים של החברה. ביום זה סיפר הנאשם לאחותו רדו כי הוא מחזיק במידע פנים, אשר אינו יכול לעשות בו שימוש, בנוגע להשקעה המתרחשת בחברה. צ'צקס אמר לרדו כי כדאי לה לקנות את מניות קומפיוג'ן כעת ואף ציין בפניה כי עליה לשמור את המידע בסוד", נכתב בכתב האישום. צ'צקס אף הגיע במיוחד למשרדים של מקאן כדי למסור לה את המידע, נטען בתיקון לכתב האישום שהגישה הפרקליטות ביום חמישי האחרון.

 

ביום שלאחר מכן, לפני הדיווח של קומפיוג'ן על העסקה והפרסום בתקשורת, בשעה 09:54, וכשבידיה מידע הפנים, רכשה רדו באמצעות חברת אדגו שבבעלותה מניות בחברת קומפיוג'ן בכ־55 אלף שקל. "יצוין כי רדו לא נהגה לרכוש ולמכור ניירות ערך לפי שיקול דעתה, וכי את פעילותה זו ביצעה אך ורק כתוצאה ממסירת מידע הפנים על ידי צ'צקס לרדו", נטען בכתב האישום.

 

"ב־7.8.13, יומיים לאחר הדיווח על העסקה ולאחר עליית שער המניה בעקבותיו בכ־40%, מכרה רדו באמצעות חברת אדגו את מלוא הכמות שרכשה בכ־73 אלף שקל. מפעילות אסורה זו, כלומר רכישת המניות על בסיס מידע פנים, הפיקה רדו רווח הנאמד ב־20 אלף שקל", טוענת הפרקליטות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x