המשטרה לביהמ"ש: "נכשל הנסיון להגיע עם שטיינמץ להסדר חלופי במקום העברת 120 מיליון שקל"
מדובר בסכום נוסף על הסכום שהפקיד שטיינמץ כערבות לשחרורו למעצר בית - 100 מיליון שקל. שטיינמץ הציע העברת אחזקות בנכסים, אולם המשטרה טענה שהנכסים אינם משמשים אלטרנטיבה ראויה
- ביהמ"ש לשטיינמץ ולמשטרה: נסו לגבש הסדר חדש לכספי החילוט
- המשטרה: "שטיינמץ מחזיק נכסים בנאמנות ובשרשור ואינו רשום כבעליהם"
- מעצר הבית של בני שטיינמץ הסתיים היום ולא יוארך
כפי שפורסם ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה) הגישה בקשה לבית המשפט לחייב את איש העסקים החשוד בעבירות שוחד והלבנת הון בהיקף של 30 מיליון דולר - להעביר לידי קרן החילוט של משרד המשפטים 120 מיליון שקל במזומן. לטענת המשטרה, ביום פתיחת החקירה נגדו במסגרת פרשת המכרה בגינאה, שטיינמץ התחייב להעביר את הכספים במסגרת הסדר בין הצדדים, כדי להבטיח את חילוטם במידה שיורשע בעתיד.
מדובר בסכום נוסף על הסכום שהפקיד שטיינמץ כערבות לשחרורו למעצר בית - 100 מיליון שקל (50 מיליון שקל במזומן ו־50 מיליון שקל ערבות מגובה בנכסים).
שטיינמץ, באמצעות סנגורו עו"ד יובל ששון, לא הכחיש כי התחייב להעביר את הכספים, אך טען כי אין באפשרותו להעביר סכום כזה במזומן. על כן הוא הציע לבית המשפט לאשר הסדר חלופי, במסגרתו יעמיד אחזקות במגדל המילניום בתל אביב בשווי 88 מיליון שקל, אג"ח לא סחיר של חברת סקורפיו נדל"ן בשווי 25 מיליון שקל ושתי וילות בארסוף שכבר הוקפאו על ידי המשטרה בשווי מצרפי של כ־190 מיליון שקל (וילה הרשומה על שטיינמץ בשווי 160 מיליון שקל ווילה הרשומה על שם חמו בשווי 32.3 מיליון שקל).
לדברי עו"ד ששון, ביחד עם הנכסים שהקפיאה המשטרה, שווי הנכסים בידיה יעמוד על כ־305 מיליון שקל, והיא תוכל לשחרר נכסים אחרים שתפסה לו דוגמת חשבונות בנק הקשורים לחברות שבשליטתו. אולם, לטענת המשטרה, הנכסים אינם משמשים אלטרנטיבה ראויה, ואין בהם כדי להבטיח את מטרת התפיסה - חילוט עתידי במידה ושטיינמץ יורשע. עוד טוענת המשטרה כי רק בהסדר במסגרתו יעביר שטיינמץ 120 מיליון שקל במזומן לקופת החילוט, יש בכדי להבטיח את האפשרות לחילוט עתידי.
על רקע חילוקי הדעות בין הצדדים הורה שופט בית משפט השלום בראשל"צ, עמית מיכלס, לצדדים לנסות להגיע להסדר, אך כאמור, נסיונם כשל.