ראש הסגל של רה"מ לשעבר הקליט את השיחה בין נתניהו למוזס
לפי הפרסום, בידי המשטרה קלטת שנמצאה אצל ראש הסגל של נתניהו לשעבר ארי הרו, שנחקר בפרשה אחרת בחשד לשוחד ומרמה. הקלטת מתעדת לכאורה שיחה על דיל בין ראש הממשלה לבין מו"ל קבוצת "ידיעות אחרונות"
הקלטת העומדת במרכז פרשת 2000, שבה נחקר ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוקלטה על ידי ראש הסגל שלו לשעבר ארי הרו — כך פרסם אתמול ערוץ 2. בהקלטה נשמעים נתניהו ומו"ל קבוצת "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס, שנחקרו באזהרה בפרשה, משוחחים על הסדר לכאורה שמצד אחד יסייע ל"ידיעות אחרונות" בשוק העיתונות המודפסת, ומצד שני יזכה את נתניהו לסיקור אוהד יותר. הקלטת, שדבר הימצאה פורסם אתמול בבוקר בעיתון "הארץ", נמצאה במסגרת החקירה שמנהלת המשטרה נגד הרו בחשד לעבירות שוחד, מרמה, הפרת אמונים והלבנת הון ומס.
- חשד: המיליארדר האוסטרלי ג'יימס פאקר מימן ארוחות פאר לבני הזוג נתניהו
- ערוץ 2: איש העסקים במרכז פרשת נתניהו השנייה - ארנון מוזס
- דיווח: "למשטרה הקלטות של נתניהו מנהל מו"מ עם איש עסקים על הטבות הדדיות"
בישיבת הממשלה אתמול טרם הפרסום של ערוץ 2 התייחס ראש הממשלה לחקירות שנפתחו נגדו ואמר: "כעת, כשאני יודע במה מדובר, אני אומר בביטחון מלא — לא יהיה כלום כי אין כלום". הוא הציע לאופוזיציה "לא לחגוג, כי אין מה לחגוג".
סנגורו של נתניהו: "אין אבק של עבירה פלילית"
נתניהו נחקר באזהרה עד עתה פעמיים במעונו הרשמי ברחוב בלפור בירושלים. החשדות נגדו כוללים שתי פרשות שונות. הראשונה עוסקת בקבלת מתנות מאנשי עסקים, ובמסגרתה נטען כי איש העסקים ארנון מילצ'ן, מבעלי המניות בערוץ 10 (10%), העביר לנתניהו בשנים האחרונות סיגרים ובקבוקי יין בשווי מוערך של מאות אלפי שקלים במסגרת מפגשים חבריים ביניהם. מילצ'ן ונתניהו מצויים בקשרי חברות יותר מעשר שנים. ככל הידוע, חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה לא סבורים בשלב זה של החקירה שנתניהו עשה פעולה כלשהי כנבחר ציבור עבור אינטרס עסקי של מילצ'ן. "כל בר־דעת מבין שאם ידיד או חבר קרוב מביא לחברו סיגרים כמתנה, לא יכול להיות בזה שום בדל של איסור או של עבירה פלילית", מסרו ביום שישי סנגוריו של נתניהו, עורכי הדין יעקב וינרוט ועמית חדד.
באשר לפרשה השנייה, שבה כאמור נחקר נתניהו בחשד למגעים עם מוזס לשם קבלת טובות הנאה, אמר עו"ד וינרוט בסוף השבוע: "אחרי ששמעתי את תשובותיו של ראש הממשלה נשארתי רגוע. לא מדובר בכספים, לא מדובר בהלוואה, לא מדובר במשהו שמקים עבירה, ואני משוכנע שיתברר שאין חשש או אבק של עבירה פלילית". וינרוט הוסיף כי "החקירות האלה אולי הצדיקו מתן תשובות על ידי ראש הממשלה, וראש הממשלה נתן את התשובות, אבל ברור כי בחשדות אין ממש".
החקירה הפלילית נגד ראש הממשלה נפתחה ביום שני שעבר באישור היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לאחר בדיקה שנמשכה כמה חודשים. "הטענות אשר הובילו בסופו של יום להחלטה על קיום חקירה באזהרה", נמסר ממשרד המשפטים עם פתיחת החקירה, "עלו במסגרת הבדיקה אך לפני כשלושה חודשים כחשדות ראשוניים, ומאז נעשתה עבודה מאומצת של משטרת ישראל כדי לברר את טיבן ולתמוך אותן בראיות. במהלך החודש האחרון נאספו ראיות ששינו את המצב הראייתי בהקשר זה".
עוד נמסר: "נוכח ממצאי הבדיקה עד כה, ולאחר שהוצגה ליועץ המשפטי לממשלה חוות דעתם של פרקליט המדינה שי ניצן וראש אגף החקירות והמודיעין ניצב מני יצחקי, שלפיה ממצאי הבדיקה בהקשר זה מגבשים תשתית ראייתית המצדיקה את חקירת ראש הממשלה באזהרה, החליט היועץ המשפטי לממשלה לאשר את חקירת ראש הממשלה באזהרה וכך להפוך את הבדיקה המתנהלת בעניין זה לחקירה".
מטה בחירות סמוי ומימון טיסות על ידי בעלי הון
במקביל להודעה על פתיחת החקירה נגד נתניהו ביום שני הודיע מנדלבליט על סיום הבדיקה של ארבע פרשות, שלטעמו לא הצדיקו מעבר לחקירה פלילית. הראשונה היא טענה לקבלת מימון אסור בשנת 2009 לצורך הבחירות. "למשטרה הגיע מידע שלפיו ראש הממשלה היה מעורב כביכול בהפעלת מטה בחירות כפול", נכתב בהודעה, "מטה אחד רשמי, שדווח עליו כנדרש בחוק, ומטה אחד שפעל באופן סמוי ומומן בכסף שלא דווח עליו כדין. לצורך בירור הטענה נחקרו המעורבים בניהול מטה הבחירות ונמצאו מסמכים שונים. ממצאי הבדיקה לא הניבו תמיכה לטענה האמורה".
בפרשה השנייה נבדקה הטענה להטיית תוצאות הפריימריז של שנת 2009 במפלגת הליכוד. "למשטרה הגיע מידע שבמסגרתו נטען כי ראש הממשלה או מקורבים לו היו מעורבים כביכול בהטיית תוצאות הפריימריז באמצעות זיוף נתונים במערכות המחשב", נמסר. "לצורך בירור הטענה נחקרו המעורבים במערכת הפריימריז, לרבות אנשי המקצוע האמונים על מערכות המחשב שלגביהן נטען זיוף זה. ממצאי הבדיקה שללו את הטענה בדבר הטיית תוצאות הפריימריז".
הפרשה השלישית היא טענה לקבלת טובות הנאה בחו"ל ומימון טיסות על ידי בעלי הון. על פי ההודעה, "למשטרה הגיע מידע שלפיו בעלי הון מסוימים מימנו את ראש הממשלה באופן שיטתי במהלך נסיעותיו לחו"ל ונתנו לו טובות הנאה שם בקשר לאותן נסיעות. במסגרת זאת נגבו עדויות מכמה גורמים רלבנטיים, חלקם בחו"ל. חלקן של הטענות נשלל ונמצא כי אין להן בסיס עובדתי, ולגבי חלקן נמצאו ממצאים עובדתיים שלא העלו חשד סביר לביצוע עבירה המצדיק פתיחה בחקירה פלילית".
הפרשה הרביעית היא חשד למימון כפול של טיסות לחו"ל. "בעקבות מידע נוסף שהתקבל בעניין זה", נמסר, "נערכו בדיקות שונות בנוגע לאפשרות שראש הממשלה היה מעורב בקבלת מימון עודף לטיסות בתקופה שקדמה לבחירתו לכהונה הנוכחית כראש ממשלה, ובנוגע לאפשרות שנעשה שימוש במימון עודף זה לצרכיו האישיים. לצורך בירור הטענה נחקרו מעורבים בארגון טיסותיו של ראש הממשלה, ונבחנו מסמכים רבים מהתקופה הרלבנטית. זאת מלבד בדיקה שנערכה אז בהקשר דומה, שבעקבותיה הוחלט שאין מקום להורות על מעבר לחקירה פלילית בנושאים שנבדקו אותה העת. גם ממצאי הבדיקה הנוכחית והראיות החדשות שנאספו במסגרתה בעקבות המידע הנוסף לא הצדיקו מעבר לחקירה בהקשר זה".