בלעדי לכלכליסט
כחלון צפוי למנות את אלי כהן לשר הכלכלה
שר האוצר מתכוון למסור לידי יו"ר ועדת הרפורמות את תיק הכלכלה. אם ימונה, הוא יהיה השר הרביעי בממשלה הנוכחית בתפקיד זה. מאז נובמבר 2015 לא כיהן במשרד שר במשרה מלאה
יו"ר ועדת הרפורמות בכנסת, ח"כ אלי כהן (כולנו), צפוי לקבל את תיק הכלכלה מידי שר האוצר משה כחלון, כך נודע ל"כלכליסט". המינוי המסתמן מעורר תרעומת במפלגה, שכן כהן ממוקם כמספר 8 ברשימה לכנסת ומינויו לשר ישדרג את מעמדו גם בממשלה עתידית על חשבון חברי מפלגה אחרים.
כחלון קיבל לידיו את תיק הכלכלה מראש הממשלה בנימין נתניהו. האחרון קיבל לידיו את התפקיד אחרי שאריה דרעי ויתר על התיק בנובמבר 2015 בעקבות מתווה הגז, ומאז לא היה שר במשרה מלאה למשרד. כחלון תכנן למסור את תיק הכלכלה לחבר מפלגתו לאחר אישור התקציב, מכיוון שלא רצה ליצור מרמור בקרב חברי מפלגתו לפני אישור התקציב בכנסת, וכדי לרתום אותם לעבודת אישור התקציב וחוק ההסדרים. אולם גם כעת, יותר משבועיים לאחר שעבר התקציב, התיק עוד לא נמסר.
במפלגת כולנו כבר התגלו מתחים בשנתיים האחרונות מלבד פרישתו של השר לשעבר להגנת הסביבה אבי גבאי. כך למשל הנתק בין יואב גלנט לכחלון הביא לכך שנשקל להעבירו מתפקידו כשר הבינוי לתפקיד שר הכלכלה אולם הדבר בסוף לא מומש בסופו של דבר לאחר שהשר חיים כץ לקח ממשרד הכלכלה את תחום התעסוקה למשרד הרווחה ובכך "הקטין" את התיק. בכל מקרה לא נסגרו השיבוצים החדשים של מפלגת כולנו אך כחלון כבר הודיע לחברי המפלגה בעבר כי הוא ימנה אחד מהם לתפקיד הכלכלה.
אם כהן ימונה הוא יעקוף שורה של חברי מפלגתו. במקום השלישי ברשימה (אחרי השר גלנט) נמצא ח"כ אלי אלאלוף יו"ר ועדת העבודה והרווחה, לאחריו מייקל אורן סגן שר במשרד רה"מ, רחל עזריה, טלי פלוסקוב סגנית יו"ר הכנסת, יפעת שאשא ביטון יו"ר הוועדה לזכויות הילד, כהן ולאחריו ח"כ רועי פולקמן. אחת האפשרויות שעלתה היא למנות את כהן לסגן שר במשרד הכלכלה.
משרד הכלכלה, שבעיקרו חולש על היקף פעילות נרחב, נשאר כעת ללא תחום העבודה. עיקר משימתו של כהן תהיה לדאוג לתעשייה שנאבקת בקשיים רבים, דרך מענקים, פיתוח וכו'. עבור מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג, שמונה על ידי שר הכלכלה לשעבר, נפתלי בנט, כהן יהיה השר החמישי תחתיו יעבוד. אולם על פי הערכות לנג לא יישאר בתפקיד לאורך זמן.
בתפקידו כיו"ר ועדת הרפורמות העביר כהן עבור כחלון כמה חוקים בשנתיים האחרונות. המהלך המרכזי היה רפורמת שטרום שנועדה להגדיל את התחרות בשוק האשראי; הרפורמה במכון התקנים; הפיכת אגף שוק ההון לרשות שוק ההון ובימים אלה דנה הוועדה על חידוש הפעילות של הטוטו. למעשה כהן שהיה בין המצטרפים הראשונים למפלגה, מכיר את כחלון עוד מימיו בליכוד כשכחלון היה חבר כנסת צעיר.
במקביל מתעוררת השאלה מי יחליף את כהן בוועדת הרפורמות של הכנסת, בראשה הוא עומד מאז תחילת הקדנציה. ח"כ עזריה היתה אמורה להחליף כעת את ח"כ אלאלוף בתפקיד יו"ר ועדת העבודה והרווחה, אולם זה מסרב כרגע לעזוב את תפקידו, וכחלון לא שש לפתוח בעימות. כך שייתכן ועזריה תמונה בסופו של דבר ליו"ר ועדת הרפורמות במקום כהן.
לא התקבלה תגובה מלשכת כחלון.